Náboje 9x19 vhodné na "nošení"
- Alfréd z hor
- Alfréd z hor
Příspěvek#333 » úte 16. bře 2021, 07:04
LubosD píše:V Motole jsem nakoupil Sterlinga JHP 7,5g a hned jsem ho vyzkoušel na střelnici. Zásob mají dost.
Ten uváděný tlak v barech mi nic neřekl (na Psi jsem si to přepočítal až následně), ale v ruce jsem hned poznal, že to je +P. Přesnost super, jen na ten kopanec si musím trochu zvyknout.
Poznatek ke Sterlingům z vedlejšího vlákna o munici HP ... Jinak uvedený prodejce je trochu schizofrenní ... uvádí v náhledu, že jde o 7,5 g střelu, v bližším popisu 8g, tedy 124gr., web výrobce uvádí rovněž 124gr., přičemž 115gr. ani nevyrábí ... Ale je to Turek, tak by to střelivo mohl mít "v boji" otestované

- greenhorn
Příspěvek#336 » úte 16. bře 2021, 17:29
Nezkoušel. Abych řekl pravdu, ani mě to nenapadlo. Před mokrým papírem byl suchý lisovaný karton o síle 3 mm (celé to bylo v suché kartonové krabici). Papír jsem měl cca 24 hodin ponořený ve vodě a byl v celém objemu nacucaný jako houba.
Ale ještě není všem testům konec. Příště se polepším.
Ale ještě není všem testům konec. Příště se polepším.

- Henry
Příspěvek#338 » stř 17. bře 2021, 18:30
Tak jsem sehnal JHP od S/B váha 115 a 124 gr. Dále jde do testu Magtech 115 gr a Nosler 115 gr. Jak jsem na to koukal můj favorit bude Nosler potom asi Magtech a S/B se uvidí. Test bude z Glocku 17 a G43. Budu měřit rychlost. První test bude střelba do kanystru ve kterém je papír ze skartu namočený cca 15 dní a před tím bude 5 vrstev látky. Druhý až bude teplo blok s jílem a žebra z divočáka a 5 vrstev látky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
-
KapitánPacička - Příspěvky: 341
- KapitánPacička
Příspěvek#341 » čtv 18. bře 2021, 00:54
Henry: To jsem opravdu zvedavy, jak Tvuj test dopadne. Vypada to, ze to mas slusne vymyslene, takze se vazne tesim.
Hele, ted tak cumim na ty naboje, a zda se mi to, nebo naboje od SB maji rozdilne velikou dutinu ve strele ? Jako by 124grs mela kapanek vetsi diru, nez 115grs, coz by znamenalo, lepsi ochotu se otevrit.
Slo by to vyfotit detailneji, ty dva naboje od SB. Idealne vedle sebe
Klidne i lehce promerit suplerou tu dutinku
Jestli to tak je, ze ma 124grs vetsi dutinku, odhadoval bych, ze se bude vice otvirat. I kdyz ma teoreticky pomalejsi strelu, nez 115grs. Tak je strela kapanek delsi a proto, nebude tolik tuha, jako mensi strela s mensi dutinkou a tuhsi konstrukci. Ovsem je to jen moje spekulace
Na tom Nosleru, je videt, ze ma nejvetsi dutinku i s takovym nabehem. Takze tady tahle se bude urcite otevirat nejlepe.
A ten Magtech ma zase nejvice nariznutou strelu, po stranach, coz by take melo prispet k lepsimu otevreni. Ale ty fotky trosku klamou, neni to zretelne.
Nic mene, at je to jak chce, test napovi nejlepe co a jak
edit: Ty SB strely, budou chytat na magnet ? Jestli se nepletu je to CuZn10. Proc to neni mosaz, to mi asi unika...?
Hele, ted tak cumim na ty naboje, a zda se mi to, nebo naboje od SB maji rozdilne velikou dutinu ve strele ? Jako by 124grs mela kapanek vetsi diru, nez 115grs, coz by znamenalo, lepsi ochotu se otevrit.
Slo by to vyfotit detailneji, ty dva naboje od SB. Idealne vedle sebe

Jestli to tak je, ze ma 124grs vetsi dutinku, odhadoval bych, ze se bude vice otvirat. I kdyz ma teoreticky pomalejsi strelu, nez 115grs. Tak je strela kapanek delsi a proto, nebude tolik tuha, jako mensi strela s mensi dutinkou a tuhsi konstrukci. Ovsem je to jen moje spekulace

Na tom Nosleru, je videt, ze ma nejvetsi dutinku i s takovym nabehem. Takze tady tahle se bude urcite otevirat nejlepe.
A ten Magtech ma zase nejvice nariznutou strelu, po stranach, coz by take melo prispet k lepsimu otevreni. Ale ty fotky trosku klamou, neni to zretelne.
Nic mene, at je to jak chce, test napovi nejlepe co a jak

edit: Ty SB strely, budou chytat na magnet ? Jestli se nepletu je to CuZn10. Proc to neni mosaz, to mi asi unika...?
- Henry
- audis
Příspěvek#344 » čtv 18. bře 2021, 22:10
narazil jsem na tuto porovnávací stránku obranného střeliva asi 40 typů.
Nejsem si zcela jist o čem tam píšou. Zdá se, stříleli do želatiny a nějakého fbi obrněného oblečení, měřili rychlost, hloubku penetrace střely, roztažení střely, střelba hlaveň 3", 4", 4,4".
Jestli se nemýlím, poskytuje zajímavé informace. Např. těžší střely penetrují více.
Posuďte sami https://www.brassfetcher.com/Handguns/9 ... ction.html
Nejsem si zcela jist o čem tam píšou. Zdá se, stříleli do želatiny a nějakého fbi obrněného oblečení, měřili rychlost, hloubku penetrace střely, roztažení střely, střelba hlaveň 3", 4", 4,4".
Jestli se nemýlím, poskytuje zajímavé informace. Např. těžší střely penetrují více.
Posuďte sami https://www.brassfetcher.com/Handguns/9 ... ction.html
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX