Náboje 9x19 vhodné na "nošení"

Henry

Příspěvek#331 » pon 15. bře 2021, 21:02

Zkoušel někdo už tohle?STERLING 9mm Luger píšou že při váze střely 124 gr.,8 g mají rychlost 400 m/s což je slušný.

greenhorn

Příspěvek#332 » úte 16. bře 2021, 00:26

Bohužel ne, ale taky by mě zajímaly. Aktuálně nabízí okresy Pardubice-Kspol a Praha-Prodej zbraní. Tak jestli někdo koupí a vyzkouší z těchto lokalit?

Alfréd z hor

Příspěvek#333 » úte 16. bře 2021, 07:04

LubosD píše:V Motole jsem nakoupil Sterlinga JHP 7,5g a hned jsem ho vyzkoušel na střelnici. Zásob mají dost.

Ten uváděný tlak v barech mi nic neřekl (na Psi jsem si to přepočítal až následně), ale v ruce jsem hned poznal, že to je +P. Přesnost super, jen na ten kopanec si musím trochu zvyknout.

Poznatek ke Sterlingům z vedlejšího vlákna o munici HP ... Jinak uvedený prodejce je trochu schizofrenní ... uvádí v náhledu, že jde o 7,5 g střelu, v bližším popisu 8g, tedy 124gr., web výrobce uvádí rovněž 124gr., přičemž 115gr. ani nevyrábí ... Ale je to Turek, tak by to střelivo mohl mít "v boji" otestované ;)

Lynx

Příspěvek#334 » úte 16. bře 2021, 08:13

Krabičku Sterlingů mám doma (Praha), ale není jak je vyzkoušet. Takže kdyby se našel někdo s vybavením, rád je poskytnu.

Henry

Příspěvek#335 » úte 16. bře 2021, 17:16

Greenhorn. Ještě k tomu tvému testu zkoušel jsi to střílet přes nějaké oblečení?

greenhorn

Příspěvek#336 » úte 16. bře 2021, 17:29

Nezkoušel. Abych řekl pravdu, ani mě to nenapadlo. Před mokrým papírem byl suchý lisovaný karton o síle 3 mm (celé to bylo v suché kartonové krabici). Papír jsem měl cca 24 hodin ponořený ve vodě a byl v celém objemu nacucaný jako houba.
Ale ještě není všem testům konec. Příště se polepším. ;)

Henry

Příspěvek#337 » úte 16. bře 2021, 17:42

Né v pohodě já to zkusím tak se uvidí co to udělá.

Henry

Příspěvek#338 » stř 17. bře 2021, 18:30

Tak jsem sehnal JHP od S/B váha 115 a 124 gr. Dále jde do testu Magtech 115 gr a Nosler 115 gr. Jak jsem na to koukal můj favorit bude Nosler potom asi Magtech a S/B se uvidí. Test bude z Glocku 17 a G43. Budu měřit rychlost. První test bude střelba do kanystru ve kterém je papír ze skartu namočený cca 15 dní a před tím bude 5 vrstev látky. Druhý až bude teplo blok s jílem a žebra z divočáka a 5 vrstev látky.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

audis

Příspěvek#339 » stř 17. bře 2021, 18:47

Myšlenka : pokud je rozpočet v úrovni nákupu masa, před časem mě napadlo jako simulace lidské tkáně střílet do šišky junioru (nejlevnější salám). Z axialniho směru.

Henry

Příspěvek#340 » stř 17. bře 2021, 18:54

Myšlenka je to taky dobrá, na tom jílu je pěkně potom vidět rádoby nějaký střelný kanál. Jedná se mi jestli když to půjde přes látku jestli se to bude otevírat.

KapitánPacička

Příspěvek#341 » čtv 18. bře 2021, 00:54

Henry: To jsem opravdu zvedavy, jak Tvuj test dopadne. Vypada to, ze to mas slusne vymyslene, takze se vazne tesim.
Hele, ted tak cumim na ty naboje, a zda se mi to, nebo naboje od SB maji rozdilne velikou dutinu ve strele ? Jako by 124grs mela kapanek vetsi diru, nez 115grs, coz by znamenalo, lepsi ochotu se otevrit.
Slo by to vyfotit detailneji, ty dva naboje od SB. Idealne vedle sebe :mrgreen: Klidne i lehce promerit suplerou tu dutinku :D

Jestli to tak je, ze ma 124grs vetsi dutinku, odhadoval bych, ze se bude vice otvirat. I kdyz ma teoreticky pomalejsi strelu, nez 115grs. Tak je strela kapanek delsi a proto, nebude tolik tuha, jako mensi strela s mensi dutinkou a tuhsi konstrukci. Ovsem je to jen moje spekulace 8-)

Na tom Nosleru, je videt, ze ma nejvetsi dutinku i s takovym nabehem. Takze tady tahle se bude urcite otevirat nejlepe.

A ten Magtech ma zase nejvice nariznutou strelu, po stranach, coz by take melo prispet k lepsimu otevreni. Ale ty fotky trosku klamou, neni to zretelne.

Nic mene, at je to jak chce, test napovi nejlepe co a jak :twisted:

edit: Ty SB strely, budou chytat na magnet ? Jestli se nepletu je to CuZn10. Proc to neni mosaz, to mi asi unika...?

Henry

Příspěvek#342 » čtv 18. bře 2021, 13:30

Čau. Tak jsem to proměřil a co jsem tak naměřil je na fotkách. U těch S/B je to docela rozdíl ve střele tak jsem zvědavý. Jinak ta fotka z leva Nosler, S/B 124, S/B 115, Magtech
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

KapitánPacička

Příspěvek#343 » čtv 18. bře 2021, 16:52

Perfektni prace ;) :P
Ty rozdily tam jsou celkem velike. Ted uz tedy jen je otestovat :mrgreen:

audis

Příspěvek#344 » čtv 18. bře 2021, 22:10

narazil jsem na tuto porovnávací stránku obranného střeliva asi 40 typů.
Nejsem si zcela jist o čem tam píšou. Zdá se, stříleli do želatiny a nějakého fbi obrněného oblečení, měřili rychlost, hloubku penetrace střely, roztažení střely, střelba hlaveň 3", 4", 4,4".
Jestli se nemýlím, poskytuje zajímavé informace. Např. těžší střely penetrují více.
Posuďte sami https://www.brassfetcher.com/Handguns/9 ... ction.html

juraj1

Příspěvek#345 » čtv 18. bře 2021, 23:33

Necekal jsem, ze si Magtech 9C povede tak dobre.

Zpět na