Balistický gel/želatina
Co jinam nepatří...
			- 
									
velkovezir - Příspěvky: 37
 
- velkovezir
 - Profil
 - Registrován: čtv 27. pro 2018, 23:50
 
Příspěvek#4 » ned 9. kvě 2021, 08:51
Tak já přidám svoje zkušenosti s vařením a uchováváním.
Dělal jsem gel z vepřový želatiny blom 260 v poměru 1 kg želatiny a 9 l vody. Vodu jsem použil teplou z kohoutku cca 50°C pomalu primichavat a vylít do formy, dle návodu z netu jsem to nechal po vychladnutí 1 den v lednici. Když je to nový, má to moc pěknou pevnost, zkoušel jsem do toho střílet 9mm a .357 viz https://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=28&t=2681
Teď jsou to přesně 3 týdny želatina mám v lednici a už se to celkem kazí povrch začíná zkapalňovat. Blok jako takovej podle mě použít ještě jde, ale je to u na hraně. Smrdí to trochu, ale já mám celkem slabej čich
. Na povrchu jsou tečky bakteriálních kolonií jak na agaru a je to fakt slizký asi jako sperma. Zkusim to v lednici nechat ještě týden a pak do toho možná ještě vystřelím.
Chtělo by to najít nějakou cestu jak tu želatinu zase dehydrovat a pak asi rozemlít. Když se to nakrájí na kousky, tak to vyschne, ale ty kusy jsou tvrdý jak cihla. Jedině možná nastrouhat a pak teprve sušit.
Další varianta mě napadla dát to mrazáku, ale myslím si, že to změní vlastnosti, přece jenom je to bílkovina.
			
									
									
						Dělal jsem gel z vepřový želatiny blom 260 v poměru 1 kg želatiny a 9 l vody. Vodu jsem použil teplou z kohoutku cca 50°C pomalu primichavat a vylít do formy, dle návodu z netu jsem to nechal po vychladnutí 1 den v lednici. Když je to nový, má to moc pěknou pevnost, zkoušel jsem do toho střílet 9mm a .357 viz https://zbranekvalitne.cz/forum/viewtopic.php?f=28&t=2681
Teď jsou to přesně 3 týdny želatina mám v lednici a už se to celkem kazí povrch začíná zkapalňovat. Blok jako takovej podle mě použít ještě jde, ale je to u na hraně. Smrdí to trochu, ale já mám celkem slabej čich
Chtělo by to najít nějakou cestu jak tu želatinu zase dehydrovat a pak asi rozemlít. Když se to nakrájí na kousky, tak to vyschne, ale ty kusy jsou tvrdý jak cihla. Jedině možná nastrouhat a pak teprve sušit.
Další varianta mě napadla dát to mrazáku, ale myslím si, že to změní vlastnosti, přece jenom je to bílkovina.
		
			Přejít na		
		
			
			
	
	- ZbraneKvalitneCZ
 - Webstránky
 - Webstránky LOS
 - Provoz fóra ZK
 - Komentáře
 - Střelba
 - Legislativa
 - Zbrojní průkaz, zákony
 - Zabezpečení zbraní/střeliva
 - Sdružení LEX
 - Zbraně a legislativa v zahraničí
 - Střelecké sportovní disciplíny
 - LOS
 - IPSC
 - Ostatní
 - Lov a myslivost
 - Termíny akcí a závodů
 - Střelnice a střelecké obchody, puškaři
 - Události
 - Off-Topic
 - Volná diskuse
 - Nestřelecké události
 - Zbraně
 - Krátké zbraně
 - CZ U.B., ČZ Strakonice, ZVI, AlfaProj
 - 1911
 - Plasťáky
 - Ostatní pistole
 - Revolvery, derringery
 - Krátké malorážky
 - Dlouhé zbraně
 - Opakovací
 - Samonabíjecí
 - Brokovnice
 - Ostatní dlouhé zbraně
 - Dlouhé malorážky
 - Černý prach
 - Western
 - Chladné zbraně a obranné spreje
 - Nože
 - Ostatní obranné prostředky
 - Ostatní zbraně
 - Flobertky, vzduchovky a větrovky
 - Paintball, airsoft, lukostřelba, praky
 - Příslušenství
 - Ochrana sluchu a zraku
 - Optika
 - Pouzdra, obaly, kufry
 - Ostatní příslušenství
 - Obecně o zbraních
 - English / Deutsch / ...
 - Zabezpečení, trezory, trezorové skříně
 - Uživatelské zkušenosti
 - Střelivo
 - Náboje
 - Pistolové a revolverové
 - Puškové
 - Brokové
 - Ostatní
 - Přebíjení nábojů
 - Přebíjení pistolových a revolverových nábojů
 - Přebíjení puškových nábojů
 - Přebíjení brokových nábojů
 - Přebíjení obsoletních nábojů
 - Obecně o přebíjení
 - Burza
 - Aktuální inzeráty
 - Archiv inzerátů
 
Kdo je online
Uživatelé prohlížející si toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 16 hostů
