Mosin
Sportovní, lovecké, "odstřelovačky" a další
Také jednoranné nebo vícehlavňové dlouhé zbraně
Také jednoranné nebo vícehlavňové dlouhé zbraně
- ilicz
-
vladivostok - Příspěvky: 7
- vladivostok
Příspěvek#124 » stř 25. črc 2012, 17:28
Děkuji za informace, chvíli jsem se neobjevil - dovolená, práce, atd.
Ještě jsem našel v BVS předválečné za 5.900,-Kč. Ale nevím jak BVS - mám takový dojem, že jsem na ně slyšel co se týče Mosinů nějakou hanu (prý složeniny, či co). Jak vidět stále vybírám. Nechci koupit a za chvíli zasee prodávat, raději pořádně koupit jednou.
Díky za reakce.
Ještě jsem našel v BVS předválečné za 5.900,-Kč. Ale nevím jak BVS - mám takový dojem, že jsem na ně slyšel co se týče Mosinů nějakou hanu (prý složeniny, či co). Jak vidět stále vybírám. Nechci koupit a za chvíli zasee prodávat, raději pořádně koupit jednou.
Díky za reakce.
- Urdo von Fuj
- Urdo von Fuj
Příspěvek#125 » čtv 26. črc 2012, 15:24
Hexagonální Mosinku z BVS mám, sčíslovanou i s bodákem. Cena na internetu 5.900 sedí taky, ovšem při koupi pán prohlásil, že předválečný jsou dražší (+1000), na internetu to zapoměl poznamenat.
Protože byla/je fakt krásná s minimální vůlí jsem vysolil plus litra
Protože byla/je fakt krásná s minimální vůlí jsem vysolil plus litra

- gary7
- Alcatraz
Příspěvek#130 » úte 31. črc 2012, 14:28
§28
(3) Držitel zbrojního průkazu skupiny D je oprávněn při výkonu zaměstnání nebo povolání
a) nosit nebo držet zbraň kategorie A, B nebo C, na kterou má jeho zaměstnavatel vydán průkaz zbraně k účelům, pro které byla vydána zbrojní licence; k této zbrani je oprávněn držet nebo nosit i střelivo, a
(4) Držitel zbrojního průkazu skupiny E je oprávněn
a) nabývat do vlastnictví a držet, popřípadě nosit zbraň kategorie B, na kterou mu bylo vydáno povolení, nebo zbraň kategorie C,
b) nabývat do vlastnictví střelivo nebo jednotlivé díly nábojů pouze do zbraně, kterou je oprávněn držet, a to po předložení průkazu zbraně; toto střelivo je oprávněn také držet nebo nosit, a
- gary7
Příspěvek#132 » úte 31. črc 2012, 15:59
Urdo a z čeho se ti líp střílí nebo kterou bys doporučil.Jestli se to tedy vůbec dá srovnávat.Ještě váhám kolega mě nahlodal a do toho se mě ještě začíná líbit SKS 45
.Do budoucna bych rád všechny tři ale kterou začít.A doporučil bys nákup v BVS?Sorry za přihlouplé otázky ale začínám si plnit dětský sen tak budu rád za každou radu.

- Urdo von Fuj
- Urdo von Fuj
Příspěvek#134 » stř 1. srp 2012, 14:16
2 Gary7: srovnat se to nedá. Komfort střelby u SVT je vyšší, přeci jenom 40 let vývoje je znát
Přesnost SVT je shodná s Mosinkou, doplňky k SVT jsou ku*va drahý (bodák 3500 Kč, zásobník 1700 ...) Papá všechno, vybíral jsem si v ZS z více kusů, vzal jsem si pozdější produkci (1943) s pažbou z AVT. Dřevo krásný, netknutý. Po cca 2000 výstřelech stále jako nová
a taková vlastně byla i v okamžiku koupě
Mosinku mám předválečnou (1934) opravdu krásně zpracovaná. Kope "jako kráva" s ránou se budeš muset trochu poprat, ale ta nostalgie - to je prostě k nepopsání.
Z obou se stříli perfektně a kdybych si měl volit, tak zase obě. Protože je papání shodný (jedna investice) jde jen o to, kolik do toho chceš dát. Jestli můžeš jít jenom do jedný, je Mosinka pro občasné to stříleníčko jak dělaná a má i menší spotřebu. Pokud máš ale i jiné ambice, rozhodně bych v zákopu radši ležel s SVTéčkem než Mosinkou

Mosinku mám předválečnou (1934) opravdu krásně zpracovaná. Kope "jako kráva" s ránou se budeš muset trochu poprat, ale ta nostalgie - to je prostě k nepopsání.
Z obou se stříli perfektně a kdybych si měl volit, tak zase obě. Protože je papání shodný (jedna investice) jde jen o to, kolik do toho chceš dát. Jestli můžeš jít jenom do jedný, je Mosinka pro občasné to stříleníčko jak dělaná a má i menší spotřebu. Pokud máš ale i jiné ambice, rozhodně bych v zákopu radši ležel s SVTéčkem než Mosinkou

- gary7
Příspěvek#135 » stř 1. srp 2012, 17:53
Pěkně jsi to napsal.Chci taky obě jednu hned a druhou zkusím k vánocům.To by mohlo doma projít
.Právě,že někdo psal,že mu v ZS jednu mosinku přidělili a vybrat mu nedali což mi příde špatný když už tam jedeš 200km.V pondělí jedu pro nákupku.Cos do ní napsal.Na ochranu zdraví atd.?A nošení ti dali?Nedělali problémy?Co sem četl tak někde se jim moc nechtělo.Snad to na Kladně proběhne bez problémů.

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí