Lidem bydlícím nedaleko střelnice létají okny do bytu střely

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy
JIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#16 » úte 1. zář 2009, 07:59

Kdyby někdo chtěl vidět mapu (jako já) tak tady je odkaz. Možná to někomu ušetří práci.

http://www.mapy.cz/#mm=FP@x=130224608@y=134433632@z=15

MiRaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#17 » úte 1. zář 2009, 08:08

Na turistiské mapě je to zřejmější

http://www.mapy.cz/#mm=TP@dm=130214272+ ... 32896@z=13

MiRaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#18 » čtv 3. zář 2009, 11:13

Vyjádření majitele zmiňované střelnice
guner píše:Nerad se podílím na diskusích,které vedou zpravidla lidé,kteří nemají dostatečné informace. Rozhodl jsem se ale udělat výjimku. Vede mě k tomu to,že jsem majitelem střelnice,o kterou v této debatě jde. Nejdříve bych rád uvedl pro všeobecnou informaci,že střelnice je stejným způsobem provozována již čtyři roky. Celá léta nikoho nic neohrožovalo. Před dvěma lety však inicioval člověk,který se jmenuje Bařina a bydlí 850 metrů daleko akci k omezení či pokud možno zastavení provozu střelnice. Záminkou mu byla škodlivá úroveň hluku. Údajně se jemu a jeho známým plašili psi,zanášely slepice a podobně. Dovedl se svými známými a příbuznými věc tak daleko,že obec Stod objednala u Zdravotnického ústavu v Plzni měření hlučnosti při střelbě.
Měření proběhlo tak,že dámy,které je prováděly u jeho domu (bývalý "vechtr" nad řekou) volaly,že už měří,že se může střílet. Ono už se střílelo. Na žádném místě,kde bylo měření prováděno,nebylo zjištěno nic závadného. Měření nicméně stálo obec 24.000 korun. Blahoslavená obec,která si to může dovolit.
Nějakou dobu byl klid.
Další aksci proti mé střelnici iniciovala MUDr Klemperová. Bydlí sice směrem ke střelnici v krytém prostoru,ale odpovědnost za sousedy jí patrně velela,aby se s odhodlaností Jana Sladkého Koziny postavila v jejich čelo a sestavila petici , kterou pak nechala spřízněnými sousedy podepsat.Záminkou jí bylo jádro ze střely kulometného náboje. Vletělo do okna domku,se kterým sousedí. Pan Himmel,kterému domek patří dodnes ukazuje ,jak byl pokoj plný střepů ze čtyřcentimetrové dírky v okně,kterou jádro vytvořilo. Policií bylo prokázáno,že v době,kdy k této události došlo se na střelnici střílelo z jediné zbraně a to byl SA 58. O rozdílu v munici a tím i v jádrech střel zde doufám nemusím poučovat.
Bleskurychle napsaná petice měla za následek kontrolu,provedenou pracovníky PČR správy západočeského kraje. Připomínala spíše ohledání místa hromadné vraždy. Rozhodnutím tohoto orgánu byla pozastavena činnost střelnice s tím,že mám odstranit důvody odletování střel,respektive jejich jader mimo prostor střelnice.Jaké jsou ty důvody uvedeno nebylo.Zato policie věděla,že provoz je nutno zastavit na čtyři měsíce. Tedy na celou sezónu. Nikoho z těch,kdo se na tomto geniálním rozhodnutí podíleli nezajímalo,z čeho budu platit v této době své finanční závazky a jak budu bez příjmu existovat. Přežil jsem dva krušné měsíce do doby,kdy toto zmatečné rozhodnutí policejní presidium zrušilo. Takže v současné době už se zase střílí.
Nevím,jak vše kolem mé střelnice dopadne. Rozhodně nemám jen příznivce. Ujišťuji ale všechny,že střelnice,kterou jsem zde vybudoval a v rámci zákonů ji provozuji,si zadarmo vzít nedám. Je to jedna z mála věcí,které mi v životě zbyly a není rozumné sahat na ni. Tím spíš,že jakékoli ohrožení osob či majetku střelbou zde prokázáno nebylo. Nedostatky,které zde kontrola zjistila byly různé,od chybějících několika náplastí v lékárničce po nedokonale vedenou dokumentaci. Nic z toho ale nemá na BEZPEČNOST vliv.
guner píše:Další zajímavé okolnosti jsou tyto. Současně s problémy,které kolem rovozu mé střelnice vznikly dorazila do policejního školícího střediska v Domažlicích ( byli mými prvními zákazníky a do současné doby moji střelnici využívali) nabídka na spolupráci od firmy,která ve Stodě postavila jakousi soukromou výcvikovou základnu. Nic proti nim,mají prostředky i ambice ,které já nikdy nemněl a nemám. Mezi jinými nabízí i střelnici. Ostatně zájemci se mohou na http://www.SHK-medic.cz podívat,o jakou firmu jde. Střelnice byla policií využita,i když ceny jsou zde šestkrát větší,než na mé střelnici. Domnívám se,že středisko,které bylo vybudováno asi dobře (dovnitř nikoho nepustí,takže soudím jen z jejich stránek) , patrně nepřináší takové výdělky,jaké si investoři milionových částek představovali.Když zde tedy necvičí a nebydlí vojáci připravující se na zahraniční mise,jak si firma představovala,jsou dobří i policisté z Domažlic se svými "drobnými" a dvě bowlingové dráhy,které nabízejí k návštěvě vhazováním pozvánek do schránek potencionálních hostů ve Stodě. Kupodivu peníze se u policie našly,i když zprvu byli šokováni cenou.Policie je ovšem zákazník jako každý jiný,jsem jim vděčen za to,že mi hlavně v začátcích,kdy jsem svoji živnost rozbíhal , pomohli. Byli skvělým zákazníkem. Zústává jen v oblasti doměnek,zda se část policejních peněz oklikou vrací těm,kdo u policie rozhodují o tom,kolik se kde a za co může utratit. Podobně diskutabilní a neprokazatelná jsou i tvrzení o tom,že z prostředků,opatřených jakýmsi vysloužilým generálem na ministerstvu obrany v době,kdy zde bačoval pan Kalousek, byl stimulován i pan plukovník Stejskal na správě PČR v Plzni , aby pracoval v jejich prospěch. Jak jsem již uvedl,nedám svoji střelnici lacino. Lidé,kteří proti mně stojí vědí,že mi jde o všechno. Každý musí uvážit co riskuje a jestli jeho "službička" za protihodnotu odpovídá tomu,co riskuje.

Tak tohle jsou informace "od pramene" , pokud tady někoho bude zajímat něco dalšího,rád poinformuju. Pokud se někdo bude chtít o skutečném stavu na střelnici přesvědčit na vlastní oči,bude vítán. Nemusí tu ani utrácet peníze,podívání nic nestojí. Možná,že jedna taková návštěva vyřeší víc,než sáhodlouhé diskuse,kde se přetřásají poloinformace, domněnky a mlátí prázdná sláma.Na odpověď v této diskusi možná budete chvilku čekat,na netu sedám zřídka,jsem na většinu práce sám a času není mnoho.
Zdravím všechny střelecké nadšence a těším se na spolupráci.

GMatysek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#19 » čtv 3. zář 2009, 13:35

MiRaS: Drž se

MiRaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#20 » čtv 3. zář 2009, 13:55

GMatysek: Já nejsem majitel. Majitelem střelnice je p.Mašek (guner). Pouze jsem citoval jeho vyjádření.

bobr
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#21 » čtv 3. zář 2009, 13:57

MiRas pouze citoval vyjádření člověka jemuž dotčená střelnice patří - aby to nesvádělo k nějakým doměnkám, polopravdám a zavádějícím informacem

admix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#22 » čtv 3. zář 2009, 16:57

Samozrejme Miras at se drzi taky :mrgreen: Je to hnus, snad to dobre dopadne

MiRaS
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#23 » čtv 3. zář 2009, 17:25

Ja se držím co to jde, ale s provozem oné střelnice skutečně nemám nic společného ;)

jomekabi

Příspěvek#24 » čtv 3. zář 2009, 22:31

Jen aby! :D

GMatysek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#25 » pát 4. zář 2009, 07:46

JJ .... jak jsem byl vzteklej, tak jsem pořádně nečučel.

Tak ať se drží on ... všichni víme, jak tady "spravedlnost" funguje

JIP
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#26 » pát 4. zář 2009, 09:37

Doufám, že to dopadne pro nevinné dobře. A držím palce střelnici! ;)

Zpět na