Jaká je "dobrá" přesnost při pistolové střelbě na 10m
- 

janeknovotar - Příspěvky: 2

- janeknovotar

Příspěvek#1 » sob 16. dub 2022, 10:04
Zdravím,
začínám se střelbou a zajímalo by mě, jaká je "rozumná/průměrná/dobrá" (nevím jaké přesně zvolit slovo, ale nejde mi to nějaké závodní výsledky:) přenost, při střelbě s pistole na 10m (bez časového presu) na standardní terč, kterou by měl každý střelec zvládnout. Jde mi o to, abych jako začátečník věděl, za čím mám směřovat. Jestli je běžné trefit z 10 střel 10x střed, nebo je ok výsledek konzistentní střelba do kruhů 10-9-8?
Momentálně jsem rád, když trefím vše alespoň někam do černého
Díky za vaše názory a pohledy!

začínám se střelbou a zajímalo by mě, jaká je "rozumná/průměrná/dobrá" (nevím jaké přesně zvolit slovo, ale nejde mi to nějaké závodní výsledky:) přenost, při střelbě s pistole na 10m (bez časového presu) na standardní terč, kterou by měl každý střelec zvládnout. Jde mi o to, abych jako začátečník věděl, za čím mám směřovat. Jestli je běžné trefit z 10 střel 10x střed, nebo je ok výsledek konzistentní střelba do kruhů 10-9-8?
Momentálně jsem rád, když trefím vše alespoň někam do černého
Díky za vaše názory a pohledy!
- audis

- JirkaCV

Příspěvek#8 » sob 16. dub 2022, 19:22
Vetřel jsem se do střeleckýho klubu. 
První varování, policejní zbraň není na přesnou střelbu. Takže jsem byl rád, když jsem na 25 m trefil terč (Walther PPQ). No, spíš netrefil.
Zakoupil jsem tedy sportovní malorážku Ruger MK3 a s tou už jsem se do teče trefil. Občas. Že to jde i jinak, mě přesvědčil pán z klubu (tři zásahy do desetikoruny).
Podle mě, střelba z policejní zbraně na 10 m je vyhovující, pokud zasáhnu papírového loupežníka v letálním prostoru.

První varování, policejní zbraň není na přesnou střelbu. Takže jsem byl rád, když jsem na 25 m trefil terč (Walther PPQ). No, spíš netrefil.
Zakoupil jsem tedy sportovní malorážku Ruger MK3 a s tou už jsem se do teče trefil. Občas. Že to jde i jinak, mě přesvědčil pán z klubu (tři zásahy do desetikoruny).
Podle mě, střelba z policejní zbraně na 10 m je vyhovující, pokud zasáhnu papírového loupežníka v letálním prostoru.
- Letec 12

Příspěvek#9 » sob 16. dub 2022, 19:37
Pokud nestřílíš od pasu, nebo se zavřenýma očima, tak obvyklá přesnost na 10m se služební zbraní ráže 9mm je kruh o průměru 6-8cm, časem i lepší. Základem je pravidelný trénink. To znamená, alespoň  jednou týdně, dvě krabičky.  Lepší je v začátcích i dvakrát. Doporučuji domluvit se s někým zkušeným, komu to jde ať na tebe dohlédne a upozorní tě na začátečnické chyby.

- audis

- Blacky

- HLAP

Příspěvek#13 » sob 16. dub 2022, 20:16
Pokud bychom se bavili skutečně o tom, že zbraň je na obranu, pak jsou kritéria jednoduchá - za "dobrou" považuj takovou přesnost, která by s jistotou odvrátila útok. 
Za mě to znamená, že když míříš na terč se siluetou postavy, tak co? Namíříš na hruď a trefíš vitální zónu? Namíříš na hlavu a trefíš hlavu, nebo jen lízneš ucho? Pokud tvoje rány zastaví útok, je přesnost "dobrá".
Ale samozřejmě to nestačí. Já budu už celkem spokojený, když se mi z deseti metrů celý zásobník vejde na cca pivní tácek. Skoro se mi to daří, ale v každém zásobníku se najdou dvě, tři, čtyři včely, které mi uletí mimo

Za mě to znamená, že když míříš na terč se siluetou postavy, tak co? Namíříš na hruď a trefíš vitální zónu? Namíříš na hlavu a trefíš hlavu, nebo jen lízneš ucho? Pokud tvoje rány zastaví útok, je přesnost "dobrá".
Ale samozřejmě to nestačí. Já budu už celkem spokojený, když se mi z deseti metrů celý zásobník vejde na cca pivní tácek. Skoro se mi to daří, ale v každém zásobníku se najdou dvě, tři, čtyři včely, které mi uletí mimo

Přejít na		

- ZbraneKvalitneCZ
 - Webstránky
 - Webstránky LOS
 - Provoz fóra ZK
 - Komentáře
 - Střelba
 - Legislativa
 - Zbrojní průkaz, zákony
 - Zabezpečení zbraní/střeliva
 - Sdružení LEX
 - Zbraně a legislativa v zahraničí