CZ Shadow 2

tull

Příspěvek#1216 » pon 21. lis 2022, 12:57

Zdar, mam doma S2 cca 14 dnu a zatim jsme s ni (mam dva kluky) nastrileli cca 200 ks prebijenek ... takze nic z ceho by slo delat zavery ohledne zivotnosti :-D Nicmene jsem z nastrojarske rodiny tak jsem schopen se snad vyjadrit ke zpracovani. Jinak je to S2 kupovana tak jak mi ji dodal muj prodejce...zadnej vybiranej kousek.
Presnost zamykani hlavne do zaveru naprosto ukazkova, povrchova uprava take bez jakehokoli kazu..ano je to lak, takze urcite casem dozna uhony, ale provedeni je dobre, presnost/vule vedeni zaveru v ramu dle meho take bez vyhrad...nic vic asi jsem dal nezkoumal z toho co se bezne uvadi. Vyhradu mam v podstate jen ke dvema vecem...opracovani nekterych povrchu by mohlo byt rozhodne lepsi...respektive po tom co jsem to videl premyslim, zda to nekde neni spis prinosem (treba z hlediska treni) a druha vec je naprosto nepochopitelny DRAT perka zajisteni zachytu zaveru - to je zverstvo.
Jinak co se tyka vlastni strelby...aniz bysme na pistoli z fabriky sahali tak v podstate po prvnich par strelach jsme terc presunuli az na 20m protoze strilet bliz nemelo moc smysl. Tohle je terc na 20m 16letyho kluka co s ni strilel poprve v zivote ...druhej zasobnik. To mi rozhodne neprijde spatny.
honza20m.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Jarda.Jezek

Příspěvek#1217 » pon 21. lis 2022, 14:17

Tak to blahopřeji ke skvělému kousku. Z kousků, které jsem měl kdy v ruce, včetně nových v Opletalce, se uložení uzamčené hlavně na straně u ústí nevaklalo jen u varianty Orange. Je dobré vědět, že existují i lepší obyčejné kousky. Spíš bych ale měl za to, že místo rozdílu mezi jednotlivými kousky bude rozdíl ve vnímání vůlí různými osobami.

AntonŠpelec

Příspěvek#1218 » pon 21. lis 2022, 14:41

Mám S2 2 roky a kolega má funglovku Orange a se znatelně větší vůlí závěru, takže říct plošně, že Orange má menší vůle je nesmysl. Zkrátka co kus to originál...

Jarda.Jezek

Příspěvek#1219 » pon 21. lis 2022, 14:48

Psal jsem o vůli ústí hlavně ne o vůli závěru.

AntonŠpelec

Příspěvek#1220 » pon 21. lis 2022, 15:11

Tam je ale pouzdro, které je stejné pro S2 i Orange.

MRBLUE

Příspěvek#1221 » pon 21. lis 2022, 15:14

Ake puzdro myslis?

AntonŠpelec

Příspěvek#1222 » pon 21. lis 2022, 15:23

Jarda.Jezek píše o vůli vedení hlavně a to je stejné pro S2 i Orange, tak těžko bude mít Orange menší vůli.

AntonŠpelec

Příspěvek#1223 » pon 21. lis 2022, 15:26

Je tam tohle pouzdro:https://477306142.s1.eshop-rychle.cz/Presne-vedeni-hlavne-CZ-75-17-3-14-d34.htm#
Proto je nesmysl, aby byl mezi jednotlivými zbraněmi v tomto místě rozdíl vůlí, je to zřejmě ta nejpřesnější sériová část zbraně pro všechny modely.

DesertEagle

Příspěvek#1224 » pon 21. lis 2022, 16:18

Pan xxx ve svém prvním příspěvku vynesl pistoli do nebes, trošku mi to zavání CZUB reklamou, ale nic osobního, pokud se pletu. Přesné vedení hlavně na viklajícím se závěru je dost komické, když vyndám pružinu, tak si vesele chrastím závěrem po rámu, vůle traktorová. Navíc vzhledem k principu zamykání, nemůže být pouzdro ani těsné. Opravdu přesné vedení vypadá u konkurence diametrálně jinak, např. jako axiálně radiální ložisko. Obecně je mi ale CZUB velkým podnikatelým vzorem a pomalu se vydávám podobnou cestou. Vlajkovka Orange za nesmyslou cenu s perfektní pohádkou, "sběratelské" výroční seríe postavene na babičce 75 prodávané za stovky tis. jitrničkám. Hra, která stále vychází. Neberte to nikdo, že nemám CZUB v lásce, je to čiste můj soukromý názor.

MRBLUE

Příspěvek#1225 » pon 21. lis 2022, 16:39

AntonSpéec
Vedenie hlavne u S2 a S2 Orange nie je rovnake. S2 ma objimku hlavne zalisovanu a je tam vola koli rozoberaniu, aby sa hlaven dala vykyvnut a vybrat. U S2 Orange je bushimg a bez jeho vybratia hlaven nevyberies.
Naposledy upravil(a) MRBLUE dne pon 21. lis 2022, 16:42, celkem upraveno 1 x.

tull

Příspěvek#1226 » pon 21. lis 2022, 16:41

Jarda.Jezek píše: Spíš bych ale měl za to, že místo rozdílu mezi jednotlivými kousky bude rozdíl ve vnímání vůlí různými osobami.

Dobra poznamka. Takze abych byl presny a elimonovali jsme ten lidsky faktor... prumer hlavne u meho kusu je v miste, kde je vedena v zaveru presnych 14,00 mereno digitalnim mikrometrem, vlastni pouzdro ma v mem pripade 14,08 mereno jen digitalni posuvkou (Mitutoyo), protoze dutinovej mikrometr mam jen v dilne. Ovalita v obou pripadech byla v ramci mozne tolerance mereni.
Vule hlavne je tedy 8 stovek coz je vzhledem k predpokladanemu otepleni aspon dle meho strojarskeho citeni rozumne. Pokud je hlaven zamcena na ozubech tak se to prakticky jevi bez vule.

tull

Příspěvek#1227 » pon 21. lis 2022, 17:18

DesertEagle píše:Pan xxx ve svém prvním příspěvku vynesl pistoli do nebes, trošku mi to zavání CZUB reklamou, ale nic osobního, pokud se pletu. Přesné vedení hlavně na viklajícím se závěru je dost komické, když vyndám pružinu, tak si vesele chrastím závěrem po rámu, vůle traktorová. Navíc vzhledem k principu zamykání, nemůže být pouzdro ani těsné.

Tak ja nejak nevim jak bych mel neco napsat aniz bych mohl preskocit prvni prispevek... Zbrojak jsem delal v rijnu. A pokud ma pan DE potrebu nabizim, ze si muze ke me MNOU zmerene vule dojet premerit...pokud nameri neco jineho zaplatim mu cestu. Co se tyka tech nastrelu...tocil jsem k tomu i video (abysme videli co pistole a my pri strelbe delame)...muze se tu na nej kouknout.

Jak jsem psal jsem z rodiny nastrojare a mame i vlastni dilnicku...pomerne dost veci se u nas delalo v ramci vyvoje pro svetznamou automotive firmu...nastrojarina je v podstate top level v obrabeni a presnosti...problem je, ze ne vzdy to co vypada jako top (minimalni vule, IA povrchy atd.) je funkcni a zadouci. Sice to muze hezky vypadat, ale to je asi tak vsechno.

S CZUB me naprosto nic nepoji ...dokonce jsem ani netusil ze ma takove logo nez jsem si S2 koupil. Co se tyka vyberu moji 1.zbrane ... puvodne jsem myslel, ze si koupim Walthera PDP, kde se objevilo nekolik proti, takze jsem vyber prenesl na HK SFP9L...kterou bych mozna i koupil, kdyby prodavaci primo predemnou neupadla na dlazbu...takze S2 byla vlastne az treti v poradi a vlastne jsem vubec nechtel dat skoro 1x tolik nez byl muj puvodni rozpocet.
Jedine proc jsem sem napsal je, ze z toho co jsem videl na mem konkretnim kusu nemuzu usuzovat, ze by CZUB delala neco vyslovene spatne na teto konkretni pistoli...tedy co se tyka vuli...dle meho jsou v poradku a presnost na 20m je dle meho vyssi nez kdy budu potrebovat (strilim hur nez mladsi kluk). Tak nevim co bych mel vlastne resit? Jinak dalsi dve S2 maji moji znami a take naprosta spokojenost.

A ano urcite existuji mnohem lepsi a lepe udelane zbrane.

Boci

Příspěvek#1228 » pon 21. lis 2022, 17:33

IMG_21112022_172510_(315_x_700_px).jpg
Bushing od Zendla má díru 14.01, takže vůle hlaveň bushing je 0.01. Rozebrat to jde ,protože díra je kuželová. Řekl bych, že je to stejný jako na Orange co jsem měl v ruce. Přínos nedokážu posoudit, střílím s tím stejně jako se starým. Tohle je ještě s originálním na 25 metrů ve stoje.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Jarda.Jezek

Příspěvek#1229 » pon 21. lis 2022, 19:11

Tull. Tak tím to asi bude, protože 8 setin je skoro jedna desetina. A to je přesně to, co jsem mohl cítit na prstu, když jsem to zkoušel. Mně nestrojaři to jako vůle připadá, tobě strojaři, objektivněji ne. Mám radost, že ti to dělá radost, u mě to (a další věci) vedlo k posunu výběru od základního modelu až k s2o, který jsem pak úplně nahradil ts2db, což vzalo za své oznámením ts2o. Jenže tenhle týden se snad dostanu ještě ke kmr cuda a pak se uvidí, jestli budu čekat na ts2o nebo ne.

MRBLUE

Příspěvek#1230 » pon 21. lis 2022, 19:50

tull
"A ano urcite existuji mnohem lepsi a lepe udelane zbrane."
Napriklad ktore pistole myslis? Hlavne ma zaujmaju seriove zbrane podobneho urcenia a ceny. S2 je skvely nastroj za velmi slusnu cenu. Jasne, vzdy sa da este nieco zlepsit. Ale otazka je za aku cenu. Ci by to zakaznik bol ochotny zaplatit.

Zpět na