CZUB Scorpion EVO 3 S1

Samonabíjecí pušky

JYbour

Příspěvek#646 » úte 11. črc 2023, 13:04

V Habresto už nenabízí dopravu zdarma, pouze osobní odběr, ale řekl bych, bych že většina národa již má dávno objednáno a nových objednávek moc nebude.

Letec 12

Příspěvek#647 » úte 11. črc 2023, 13:26

Narazil jsem na nedávný rozhovor s konstruktérem Ascalon Arms - Jiřím Šlechtou. Je to renesanční člověk s hlavou plnou nápadů. https://youtu.be/KRrigk4jl3Q

Ascalon.png

V poslední třetině pořadu se věnuje popisu doplňků na EVO3. Na podzim přijde na trh s komplet novým duralovým předpažbím (prototyp na obrázku), s již 30. vylepšením spoušťového mechanismu (vyšší odolnost a drobná úprava tvaru), nový zvětšený kompenzátor V10 a nakonec úplně nové tlumiče. Ve studiu je předváděl nasazené předpokládám, že na kompenzátoru vlastní výroby V6 PCC . Jen tak mimochodem, zkoušel někdo tento kompík? Konkurence má porty do stran a chlubí se bezkonkurenčním útlumem zpětného rázu. Tady je jen 6 otvoru nahoru.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

pavelg

Příspěvek#648 » úte 11. črc 2023, 13:29

Nebude mít ta pružina vliv na kadenci v automatickém režimu?
Z principu věci by tam měl být místo pružiny spíš tlumič. Tohle by taky bylo asi i řešení pro Sa58, která ráda rázy ničí optiky (kdo je tam montuje). Otázka je, jestli to stojí za tu práci.

Letec 12

Příspěvek#649 » úte 11. črc 2023, 15:14

Jestli mluvíš o pružině 125%, tak podle Ascalonu je to jejich letošní prodejní bestseller, podobně jako plíšek proti "vaklání" spodní části rámu. Experimenty s tlumičem jsou náročné, vyžadovalo by to zásah do zbraně a není ho tam pořádně kam dát. Proto se do toho asi nikomu nechce. Cenově to drahé není.

sokar
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#650 » úte 11. črc 2023, 18:17

JYbour - Zítra nám dorazí poslední vlna. Náš přepravce bude jezdit už jen příští týden, pak má 14 dnů volno na které navazuje naše 14 dnů volno, takže na koho výjde evo může ho mít s dopravou už jen pár dnů, nebo po dovolené a kdo chce na místě vyzvednout tak jen do 4.8 a pak až od 17.8. Myslím však že drtivá většina lidí evo už má a kdo ho ještě chce s dopravou, zbudou -li nějaké a nestihne to do dovolené přepravce, zrealizujem to v půlce srpna, ale pak akce již po X měsících a stovkách dodaných kusů končí.

JYbour

Příspěvek#651 » stř 12. črc 2023, 05:20

@sokar - díky za upřesňující informace, já na svůj kousek zatím čekám, ale mám to relativně kousek, takže se mě doprava netýká, snad na mě ještě zbyde :)

FájfSevn

Příspěvek#652 » stř 12. črc 2023, 17:11

Obrázek

Čekám ho brzo... :)

JYbour

Příspěvek#653 » stř 12. črc 2023, 17:27

Já vyzvedl dnes a mám i PZ, 13 dnů od objednání! Super Habresto,. díky moc. EVO vypadá skvěle.

Letec 12

Příspěvek#654 » stř 12. črc 2023, 18:38

Lidi vy to tak prožíváte :D . Teď ještě chybí, založit ligu a soutěže po názvem EVO 3 competition .. se nakonec ještě stane legendou jako Sa58. Bude se tunit, leštit a stavět na piedestál nedotknutelnosti :) Hlavně tunit, protože bez toho to není ono a někdy je to i nezbytnost, jako třeba rukojeť nebo ovládací prvky.

JYbour

Příspěvek#655 » stř 12. črc 2023, 18:52

Se nediv, ta cena začínající jedničkou je prostě magic, když tam byla donedávna trojka. O zbrani si myslím svoje, konstrukčně a kvalitou nic moc, život bych jí nesvěřil, ale teď díky ceně a tím pádem rozšíření, to legenda opravdu bude a třeba se rozjede aftermarket, tohle se mi líbí.

Letec 12

Příspěvek#656 » stř 12. črc 2023, 19:10

Eee, začíná dvojkou, ale jen těsně :D
https://shop.alsapro.cz/naboj-9mm-luger ... a-1000-ks/

Hele, jestli to někdo bere jako zbraň pro zábavu, která má mouchy, potřebuje trochu vytunit ale jinak celkem šlape, tak proč ne. Za 20k nemá moc konkurenci a každý si ji může udělat k obrazu svému. Na soutěže to není, ale najde se dost lidí, kteří si ji oblíbí. Každý ať si nakonec koupí na co má a co ho baví.

JYbour

Příspěvek#657 » stř 12. črc 2023, 19:30

V komentářích na YT někdo psal, že bez nábojů a slevy na optiku, je cena 19900 a je to tak. A to už je hodně muziky za málo peněz. Na hoby střelbu opravdu skvělá zbraň, která se dá přenášet zcela nenápadně oproti dlouhé, přitom návyky se s ní dají trénovat stejně. Sice nemám srovnání střelby s konkurencí, ale při pohledu na cenovky ani není třeba.

Embory

Příspěvek#658 » stř 12. črc 2023, 20:04

Ono na te cenovce tolik zas nezalezi.Jednicka nebo dvojka na zacatku.Vzhledem k puvodni cene je momentalne za cenu obyc sluzebni pistole.Libi se mi ten slogan "EVO DO KAŽDÉ DOMÁCNOSTI " .Je to zbraň za pár korun a většina si nakupem splnila to male hlodani,ze by se proste hodila,ale za 32 nebo 36?Jak casto si vezmou majitele SA58 na strelnici?Osobne jsem vzdy pokukoval o SA58 a pritom jsem vzdy vedel,ze je proste uz stara a ze to dopadne tak,ze dam par ran a bude lezet v trezoru.Malokdo s ni vydrží strilet pravidelně a často.I kdyz legenda.Všichni z meho okoli co maji SA58 ho vytahli parkrat po koupi a uz ho maji dlouha leta v trezoru.Tohle je potvora na zabavu a na blbnuti.Zadne dokazovani si velikosti ráže nebo pindika.Strelivo za hubicku.Teprve tahle akce roztoci kola nove legendy :o).

Střelec

Příspěvek#659 » čtv 13. črc 2023, 07:02

58 byly v kurzu, když přišly na trh před skoro 20 lety a cenovka náboje byla pár drobných. A že by se to tehdy nepoužívalo je omyl, střílel to skoro každý a pořádaly se pro to závody, třeba u nás v klubu ještě jeden v kalendáři pořád přetrvává, i když je už jen jeden do roka a 58 už tam dávno není jediný používaný typ. Navíc ta doba byla specifická v tom, že tunningové aftermarket díly prakticky neexistovaly, tak se kutilové mohli vyřádit a někteří to kupovali hlavně za tímto účelem. Viděl jsem fakt různé méně ale i více zdařilé úpravy. Toto se s EVO3 určitě opakovat nebude, je to prostě spotřebák, na trh se jich tolik jako tehdy 58 nikdy nedostane. Navíc tam pro mnohé chybí ta nostalgie, že to měli na vojně.

Letec 12

Příspěvek#660 » čtv 13. črc 2023, 08:51

Aby nevznikla mýlka, s tím EVO competition cup jsem to myslel jako nadsázku, souhlasím se Střelcem, EVO se nikdy neprodá tolik kusů a obliba nebude tak ysoká jako měl svého času Sa58, kdy před 15-20 lety stál pod 6000 a náboj byl kolem 3 Kč. Kupují si ho i lidé v mém okolí. Třeba bude větší motivace prodejců a tunigových firem firem vozit sem doplňky, nebo vyvíjet nové.

Zpět na