Přežití a soběstačnost při rozvratu společnosti
- Střelec
Příspěvek#2176 » stř 11. říj 2023, 07:56
Líbí se mi, jak hned je z každého při takových úvahách lovec, co si něco upoví. Ono něco ulovit není až tak jednoduché, pak to něco zpracovat a hlavně poznat, jestli to něco není nemocné. Popř. alespoň co ještě je akceptovatelné a dá se nějak rozumně upravit a co už fakt ne. Nicméně v takové situaci budete rádi, když potkáte v lese alespoň vránu.
Mimochodem, bylo zde zmíněno, že od Sáma nebyla na našem území anarchie. No nevím, namátkou Třicetiletá válka, to možná nebyla sice ta vaše "anarchie", to bylo peklo. Něco si nastudujte.
Mimochodem, bylo zde zmíněno, že od Sáma nebyla na našem území anarchie. No nevím, namátkou Třicetiletá válka, to možná nebyla sice ta vaše "anarchie", to bylo peklo. Něco si nastudujte.
- CzechJoker
- CzechJoker
Příspěvek#2178 » stř 11. říj 2023, 09:46
Ty možná ne. Jenže většina prepperů, co znám, zapomíná, že Českomoravskoslezsko je silně urbanizovaná krajina a představa, že si někde v době krize vyjdeš s flintou na křepelky je z kategorie fantazie. Stejně jako představa, že budeme po ulici běhat s puškama v balistikách a hrát si na Rambousky. A to neřeším podstatnou věc, kterou zmínil Střelec.
Doporučuji blog Ferfala z období argentinského bankrotu, což je scénář, který by nás mohl určitým způsobem, pokud nám dál budou vládnou odborníci, potkat.
Doporučuji blog Ferfala z období argentinského bankrotu, což je scénář, který by nás mohl určitým způsobem, pokud nám dál budou vládnou odborníci, potkat.
- ren
Příspěvek#2180 » stř 11. říj 2023, 10:11
Já mám jiný problém, já bych asi normální volně žijící, ale i hospodářské, zvíře, neuměl zabít, protože by mi ho bylo líto. Teda pokud by takové zvíře na mě nezaútočilo, to bych se tak na.ral, že by šla veškerá lítost stranou. Když už to je na talíři a kolem knedlíky a zelíčko, to mi nevadí, ale picnout roztomilého zajíčka anebo kachničku bych fakt neuměl.
Nicméně teď zrovna po výzvě Hamásu k páteční mobilizaci muslimů, a ještě k tomu na pátek třináctého, vážně přemýšlím o tom, že místo mojí oblíbené EDC Taurus TCP vezmu full size G17 a nějaký ten napáskovaný zásobník do kapes, jeden nikdy neví...
Nicméně teď zrovna po výzvě Hamásu k páteční mobilizaci muslimů, a ještě k tomu na pátek třináctého, vážně přemýšlím o tom, že místo mojí oblíbené EDC Taurus TCP vezmu full size G17 a nějaký ten napáskovaný zásobník do kapes, jeden nikdy neví...
- dan
Příspěvek#2182 » stř 11. říj 2023, 10:14
Bubenicek píše:Co se týče kurzů Hard Tasku bych moc nemluvil, u nás někteří z nich na kurzu byly a pak pomlouvaly.
Nebudu obhajovat zadny konkretni kurz, i kdyz zrovna v tomhle pripade to mam takrka v popisu prace. Kurzy jsou vzdycky jen simulaci nejake situace. Realna situace bude takrka jiste jina. A nejen tim, ze to nebude simulace.
To ale neni dobra vymluva pro to si to nezkusit. Na takrka jakemkoliv kurzu - nemusi to byt zrovna u jmenovane spolecnosti. Konkretni dovednosti jsou jedna vec - v tom se urcite ruzne kurzy budou lisit, nekdy i zasadne. Pro spoustu lidi je ale nejzasadnejsim poznanim z podobnych kurzu prosty pocit, ze dokazou daleko vic, nez si mysleli, ze je vubec mozny, a ze to nakonec vlastne neni ani tak strasny. Potkavam se na kurzu s lidmi, kteri si vubec nedovedou predstavit, ze by mohli prezit noc venku bez spacaku. S lidmi, kteri nikdy nezabili zvire aby ho mohli snist. To uplne nejcenejsi co si po kurzu odnasi zacatecnik nejsou konkretni dovednosti. Nejcennejsi je poznani "zvladnu vic, nez jsem si myslel".
Debaty okolo pripravy na rozvrat se vetsinou toci okolo vybaveni a konkretnich dovednosti. To uz je ale "level II". Kdo naskoci rovnou sem skonci u pekelne dlouhemu seznamu veci, ktere "naprosto nutne potrebuje, protoze bez nich se prezit neda". Ja verim, ze zaklad je nutny, ale o tom se vetsinou zdaleka tolik nemluvi. Zakladem je dostatecne dobre znat to, co mam s sebou uplne vzdycky. Sebe. A s tim cloveku pomuze kazda situace, kdtera se odehrava mimo jeho komfortni zonu. A tady je u vetsinu lidi prostor pro kurzy, protoze nejmene zpocatku je lepsi svoje hranice zkoumat v kolektivu ...
- dan
Příspěvek#2183 » stř 11. říj 2023, 10:18
ren píše:já bych asi normální volně žijící, ale i hospodářské, zvíře, neuměl zabít, protože by mi ho bylo líto
Slibuju, ze to te naucim. Potrebuju na to tri dny, u obzvlaste zatvrzelejch pripadu, ctyri. ;-)
Ale opovaz se me, nebo me podobnym, "proste jen uverit", ze az to bude potreba, tak to das. Musis si to zkusit, protoze pak to nebude o "verim, ze ..." ale "vim, ze ..." a to je neco o dost jinyho.
- Killing joke
- Killing joke
Příspěvek#2184 » stř 11. říj 2023, 16:05
Nejednou jsem to už psal, že je mi jasné, že lidé zvlčí a plno se toho vybije. Ale kdybychom dospěli do fáze potřeby lovu zvěře, tak se tolik lidí mezi sebou pomláti, že jistě nebude prostředí úplně bez zvířátek.
Pokud budu umírat hlady, tak je to asi neuvěřitelné, ale opravdu nebudu sedět doma a půjdu ven. A to by bylo abych něco nepotkal. Vy si klidně řekněte, že je všechno vybité a seďte doma. Každý holt nemá bunkry se zásobou pro dvě generace rodiny různě po republice či po světě. Dost možná jsou jen mé představy zkreslené z bohatého prostředí ve státech. Tam jsem toho sám dost vybil
Vždy když ale u nás jdu ven, tak toho potkám plno k jídlu. Ano, asi by toho bylo značně méně, ale já nepotřebuji každý den prase nebo srnu. Vaše názory chápu třeba tak, že po týdnu zmizí veškeré ptactvo.
V první řadě stejně lidé asi půjdou po kravínech, prasečácích, drůbeži, zverimexech, zoo a co já vím.
Kdo ví jak pravdivé jsou kratičké příběhy o rozvratu společnosti z Argentiny atd. Mám je doma dokonce knižně spolu s mnoha knihami o přežití. Ale jiná věc je jak by to bylo u nás a v našich rukách.
// Možná by měly být všechny postapokalyptické filmy či seriály kompletně bez zvířat.
Pokud budu umírat hlady, tak je to asi neuvěřitelné, ale opravdu nebudu sedět doma a půjdu ven. A to by bylo abych něco nepotkal. Vy si klidně řekněte, že je všechno vybité a seďte doma. Každý holt nemá bunkry se zásobou pro dvě generace rodiny různě po republice či po světě. Dost možná jsou jen mé představy zkreslené z bohatého prostředí ve státech. Tam jsem toho sám dost vybil

V první řadě stejně lidé asi půjdou po kravínech, prasečácích, drůbeži, zverimexech, zoo a co já vím.
Kdo ví jak pravdivé jsou kratičké příběhy o rozvratu společnosti z Argentiny atd. Mám je doma dokonce knižně spolu s mnoha knihami o přežití. Ale jiná věc je jak by to bylo u nás a v našich rukách.
// Možná by měly být všechny postapokalyptické filmy či seriály kompletně bez zvířat.
Naposledy upravil(a) Killing joke dne stř 11. říj 2023, 16:11, celkem upraveno 1 x.
- expres
Příspěvek#2185 » stř 11. říj 2023, 16:10
Nic nikdo lovit nebude. Do tydne/mesice zadna zver v pripade posapo nebude existovat. Vse vytlucem. Co ne, tak bude tak vystresovany ze to mozna zahlednes v dalekohledu na pul km a hned to zdrhne.. Nechapu tuhle uvahu. Kolik bude hladovejch krku bez pridelu... Vestu urco nosit budu, ale na ramba si fakt hrat nebudu. Tohle zas nechapu proc ne. Dost pravdepodobne se utvori "lovecke skupiny" ci jak je nazvat a ty budou terorizovat vsechny kdo zustane. K tem se s tou vestou pridas, nebo ne...
Lidi kteri si neumi postavit pristresek do dejme tomu 1min, nemaji poradny spacak,boty a netusi co sbalit a proc do lehkeho baglu. V pripade posapo lituji. Ti budou na potravnim retezci hodne dole. Kdyz jsem procital kurzy na tohle tema, tak bych se tam uzival nudou... Ale chapu, vetsina spolecnosti ma za adrenalin spani ve stanu v prirode pres jednu noc.
Lidi kteri si neumi postavit pristresek do dejme tomu 1min, nemaji poradny spacak,boty a netusi co sbalit a proc do lehkeho baglu. V pripade posapo lituji. Ti budou na potravnim retezci hodne dole. Kdyz jsem procital kurzy na tohle tema, tak bych se tam uzival nudou... Ale chapu, vetsina spolecnosti ma za adrenalin spani ve stanu v prirode pres jednu noc.
- Héfaistos
- expres
Příspěvek#2190 » stř 11. říj 2023, 17:44
Hefaistos dekuji. Presne s tim bych v postapo pocital. Jediny co zustane budou lidi... Co se jedlo v Leningradu. Co dle "pover" jedli vezni z ruska na ostrove kde nic neni. Co jedli lidi po padu letadla v horach kde je pusto. Atd. No nic pro me, ja bych volil asi jinej osud v postapo. A to bych i rekl ze par dovednosti zvladam. Chystat se jako prepr neni lakave. Moozna v lete bych to natahl. Ale v zime, dej pokoj, ac vim do ceho du, tak se k smrti desim v necem takovem "prezivat".
Tak ze me u postapo "priprav" vynechte, tak se trapit nebudu
Nemam rodinu, nemam zodpovednost, nemusim resit.
Na ostatni stavy uz vse mam, nemam co chystat. Stejne bude vse jinak nez clovek si naplanuje. No a pak bud bude dost sikovnej/mit hromady stesti, nebo ne.
Tak ze me u postapo "priprav" vynechte, tak se trapit nebudu

Nemam rodinu, nemam zodpovednost, nemusim resit.
Na ostatni stavy uz vse mam, nemam co chystat. Stejne bude vse jinak nez clovek si naplanuje. No a pak bud bude dost sikovnej/mit hromady stesti, nebo ne.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí