Nutná obrana, krajní nouze...
- skagerak
Příspěvek#1487 » úte 19. pro 2023, 17:51
Tank ono jsem si predstavil ale mistni..
Byt to tady tak reknu at se stavis, no deli nas D1 hh
V budoucnu te možná predvolaji na podani vysvetleni, nebo treba na urad na prestupkovou komisi a nebo kdovi co.
Vyhoda je kamera, pokud ji teda zajisti...(coz neni bohuzel samozrejmost)
Byt to tady tak reknu at se stavis, no deli nas D1 hh
V budoucnu te možná predvolaji na podani vysvetleni, nebo treba na urad na prestupkovou komisi a nebo kdovi co.
Vyhoda je kamera, pokud ji teda zajisti...(coz neni bohuzel samozrejmost)
- Tondys
Příspěvek#1490 » úte 19. pro 2023, 18:07
OK, tak já počkám tedy co se bude dít, co mi na datovku přijde a pak podle toho sem buď napíšu, nebo se obrátím na advokáta, kdybych měl strach. Videozáznam předpokládám zajistili, když to bylo ve věci tak podstatné vzhledem k tomu, že mě nechali odjet a ani mi nezabavili zbraň... Navíc si fotili i tu "škodu" na automobilech pro důkazní řízení. Takže to vypadalo, že tu práci dělají poctivě. Teda na mě to celkově působilo, že vědí co dělají, možná se takové věci stávají častěji, jak jsem tady v diskuzi četl, že tu někdo má podobných zkušeností dokonce bezpočet...
- Tondys
Příspěvek#1491 » úte 19. pro 2023, 18:14
Jinak jsem teď mluvil s doktorkou a ta že prý mám jet teď hned na traumatologii a že tam už mě pak pošlou na rentgen atd. ale já nevím... Celé tohle absolvovat a asi to pak ani stejně by nemělo nějaký významný dopad. Zatím jsem řešil naraženou kostrč Novalginem a Tramalem, ten asi začne za chvíli zabírat...
- skagerak
- Tondys
Příspěvek#1495 » úte 19. pro 2023, 19:45
Jo, naražená kostrč umí bolet pěkně, nemyslete. Vzal jsem si ho v kombinaci s Novalginem a stejně to bolí jak čert; nicméně už snesitelně. Zákaz za volant tam asi není, ale ovlivnit řízení to může, i když mám tady nemocnici kousek. Za doporučenou literaturu moc děkuji, co nejdříve si ji přečtu! Zdali do nemocnice ještě popřemýšlím, ale spíš tam tedy asi po večeři vyrazím...
Chci moc poděkovat za podporu, které se mi zde od vás všech dostalo. Tyhle situace nejsou psychicky snadné. Je fajn, že mě vlastně všichni i z mého okolí a i defacto policisté ujistili, že jsem situaci zvládl nejlépe, jak jsem mohl a hlavně správně. Nejhorší pro oběť podobných traumatických zážitků je, když se jí dává ještě paradoxně za vinu, že se vůbec bránila...
PS: Jinak Tramal je středně silný lék na bolest. To není morfium nebo něco silnějšího. A třeba morfium se leckde v zahraničí indikuje na zlomeniny či silné naraženiny běžně. Mně ho indikovali třeba i na zlomené rameno tady ve Vinohradské, takže je to IMHO odpovídající léčba bolesti.
Chci moc poděkovat za podporu, které se mi zde od vás všech dostalo. Tyhle situace nejsou psychicky snadné. Je fajn, že mě vlastně všichni i z mého okolí a i defacto policisté ujistili, že jsem situaci zvládl nejlépe, jak jsem mohl a hlavně správně. Nejhorší pro oběť podobných traumatických zážitků je, když se jí dává ještě paradoxně za vinu, že se vůbec bránila...
PS: Jinak Tramal je středně silný lék na bolest. To není morfium nebo něco silnějšího. A třeba morfium se leckde v zahraničí indikuje na zlomeniny či silné naraženiny běžně. Mně ho indikovali třeba i na zlomené rameno tady ve Vinohradské, takže je to IMHO odpovídající léčba bolesti.

- JirkaCV
Příspěvek#1496 » úte 19. pro 2023, 19:53
Nechci do toho rejpat. Ale jestli ti ho nenapsal lékař na pohotovosti a ty sám nejsi lékař, kde jsi ho vzal? Je to opioid s poměrně velkým rizikem. Taky nejsem lékař, ale prošel jsem si tím s mojí maminkou.
Mě na naražený žebra (a to bylo hodně bolavý) předepsali klid na lůžku. V době, kdy nemusím pracovat.
Mě na naražený žebra (a to bylo hodně bolavý) předepsali klid na lůžku. V době, kdy nemusím pracovat.
- Tondys
Příspěvek#1498 » úte 19. pro 2023, 20:07
Rozumím tvým obavám, co se týká zneužívání léků. Ten lék mám od babičky, která mi ho dala, když mi Novalgin nestačil, ať si ho dám, že mi pomůže. Vzhledem k tomu, že mám s Tramalem zkušenosti když jsem měl to zlomené rameno, kdy jsem bral čtyřnásobné dávky účinné látky, tak vím, jak funguje nebo co od něj očekávat. Lékař nejsem, na druhou stranu se sebevzdělávám i v této oblasti, aby se člověk o sebe uměl postarat, kdyby něco. Lék tedy nebudu užívat pravidelně, ale spíše jsem si ho vzal jako "první pomoc". V nemocnici jeho užití samozřejmě nahlásím. Stejně tak jako užití léku Novalgin. Jo, je pravda, že se cítím trochu jako po jednom dvou pivech, takže odvoz do nemocnice jsem si už zařídil.
Naposledy upravil(a) Tondys dne úte 19. pro 2023, 20:12, celkem upraveno 1 x.
- JirkaCV
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX