Nutná obrana, krajní nouze...
- Tondys
Příspěvek#1501 » úte 19. pro 2023, 22:16
JirkaCV píše:audis píše:aky je zbranove forum, ne fórum lekárníků.
Jasně. A furt se tu bavíme o spolehlivosti a respektu k pravidlům ... Mimochodem, Novalgin je taky pěkný svinstvo, na naraženou kostrč o šaltrpáku? ...
Sorry, moc mi to nevoní.
Tak jsem všechno řekl panu doktorovi na ortopedii a dal mi na ten Tramal a Novalgin ještě injekci Almiralu proti bolesti. Prý Novalgin mohu až pětkrát denně a ten Tramal 3 x denně. Nic mi nevyčítal, že jsem si ho vzal, tak snad bylo pravidlům učiněno zadost a i mé akutní samoléčbě. Kostrč mám naštíplou a není to legrace. Ona může třeba i poranit střeva, atd. A je to prostě zraněná páteř, byť její konec, což ale to poranění nečiní méně bolestivé...
- Tondys
Příspěvek#1502 » úte 19. pro 2023, 22:18
Tondys píše:JirkaCV píše:audis píše:aky je zbranove forum, ne fórum lekárníků.
Jasně. A furt se tu bavíme o spolehlivosti a respektu k pravidlům ... Mimochodem, Novalgin je taky pěkný svinstvo, na naraženou kostrč o šaltrpáku? ...
Sorry, moc mi to nevoní.
Tak jsem všechno řekl panu doktorovi na ortopedii a dal mi na ten Tramal a Novalgin ještě injekci Almiralu proti bolesti. Prý Novalgin mohu až pětkrát denně a ten Tramal 3 x denně. Nic mi nevyčítal, že jsem si ho vzal, tak snad bylo pravidlům učiněno zadost a i mé akutní samoléčbě. Kostrč mám naštíplou a není to legrace. Ona může třeba i poranit střeva, atd. A je to prostě zraněná páteř, byť její konec, což ale to poranění nečiní méně bolestivé...
PS: Jinak v autě jsem si všiml, že to nebylo o šaltpáku, ale o područku, která se zcela přelomila (celý ten zadní nosný tvrdý plast).
- Tondys
Příspěvek#1504 » úte 19. pro 2023, 23:07
cipis píše:Takže voláš zase policajty?
Nad tím jsem nepřemýšlel. Já je volal především proto, že to mám dané zákonem. Zprávu a nafocený poškozený díl v automobilu pak příp. vezmu ke správnímu řízení, nebo jako doklad toho, co v autě probíhalo, kdyby mě někdo chtěl popotahovat za to tasení zbraně. Nevím jestli to pomůže, ale také nevím před kým se ocitnu nebo před kým se budu muset ospravedlňovat.
- cipis
Příspěvek#1505 » úte 19. pro 2023, 23:41
Ospravedlňovat? Byl jsi napaden, máš poškozené auto, a jak se teď zjistilo, tak i úraz. Takže normálně volej na policajty, oznam, co se stalo, že jsi utrpěl zranění. Už z toho může být ublížení na zdraví a borec z toho může mít slušnou polízanici. A hlavně už musí zajistit ty záběry z benzinky. Kde je asi teda jasně vidět, co se stalo.
- skagerak
- Tondys
Příspěvek#1508 » stř 20. pro 2023, 00:13
No, naštíplá kostrč teoreticky může být i život ohrožující. Doktor mi to říkal tak, že když je ve špatném úhlu, tak může dojít k přímému poranění střev (tedy otravě krve). A pokud budu mít třeba zácpu, ať okamžitě k němu přijedu. OK, tak já zítra zavolám na policisty, buď přijedou nebo mi řeknou, ať si Zajdu na nejbližší služebnu, že jo...
- skagerak
- Tondys
Příspěvek#1510 » stř 20. pro 2023, 00:32
V lékařské zprávě mám doporučený klidový režim, ledovat, sed na kruhu a dostatek analgetik. Výrazná palpační bolestivost, nelze vyloučit infrakci sakra. Napaden neznámým útočníkem, při pádu si narazil kostrč. Kontrola za 3 - 5 dní, to se prý bude dělat další rentgen ve spádové poliklinice.
- Carloss
Příspěvek#1511 » stř 20. pro 2023, 00:40
S tím TČ bych byl opatrný. Jak se zdá, tak úraz nezpůsobil agresor, ale obránce si jej způsobil sám. I když v souvislosti... ale nemyslím, že by šlo o přímo způsobenou újmu. Přecijen je to něco jinýho, než kdyby mu třeba natrhl obočí vlastní rukou, když po něm šáhl.
- Tondys
Příspěvek#1513 » stř 20. pro 2023, 00:50
Agresor mi úraz způsobil útokem. Prostě kdyby neútočil, nebylo by zranění, ne? A já bych se nemusel léčit, neměl bolesti. Neměl omezenou kvalitu života. Je to čtyřicetiletý chlap, tak přece musí už umět nést odpovědnost za své činy.
Samotný útok je obrovské hazardování právě kvůli všemu, co se může v jeho důsledku stát. Pokud se nějaký malér z toho vyplývající stane, může si za něj oběť sama?
Samotný útok je obrovské hazardování právě kvůli všemu, co se může v jeho důsledku stát. Pokud se nějaký malér z toho vyplývající stane, může si za něj oběť sama?
- BrozT
Příspěvek#1514 » stř 20. pro 2023, 06:09
To asi nemyslíte vážně, ne? Jednáním kterým si člověk způsobí újmu sám, byť v reakci na jednání jiného. Nebude a nemůže být trestným činem ani pritezující okolností.
Zbraň tahám jen tehdy, pokud je to opravdu zlé a není už jiná možnost. Pro tyhle případy se nosí obusek nebo peprak. V autě umístěny hned ve dveřích řidiče, vyřeší monoho problémů a je bezpečný…
Krajní nouze to opravdu být nemůže. Zde se jedna o nutnou obranu jak okolnost vylučující protiprávnost.
Otázka je, jako co bude člověk předvolán. Buď svědek/poskozeny nebo se to rozdělí typicky mezi oba, tím si všechny orgány usnadňují práci. Pak asi na debatu s právníkem, vzhledem k Vašim znalostem…
Zbraň tahám jen tehdy, pokud je to opravdu zlé a není už jiná možnost. Pro tyhle případy se nosí obusek nebo peprak. V autě umístěny hned ve dveřích řidiče, vyřeší monoho problémů a je bezpečný…
Krajní nouze to opravdu být nemůže. Zde se jedna o nutnou obranu jak okolnost vylučující protiprávnost.
Otázka je, jako co bude člověk předvolán. Buď svědek/poskozeny nebo se to rozdělí typicky mezi oba, tím si všechny orgány usnadňují práci. Pak asi na debatu s právníkem, vzhledem k Vašim znalostem…
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí