Střelba ve Zlínské tiskárně

Události se zbraní, případy nutné obrany a krajní nouze, soudy

Adam

Příspěvek#1 » pát 25. zář 2009, 16:17

Bohužel se nám nevyhnulo něco podobného co se stalo cca před měsícem v Německu. Viz vlákno "Šílený střelec v Německu" o pár řádek níže.
http://www.novinky.cz/krimi/180043-jede ... cnici.html

Já se vážně bojím, že tady dojde k nějakému omezování...

Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#2 » pát 25. zář 2009, 19:10

Adame neživíš ty se jako novinář? Buď to nazvi tak jak se článek jmenuje a nebo to raději ani nevkládej

admix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#3 » pát 25. zář 2009, 20:05

Skvelej titulek :roll:

Adam

Příspěvek#4 » sob 26. zář 2009, 11:11

Pojmenovat to snad mohu jak chci ne? Samozřejmě za předpokladu, že ten titulek odpovídá dané události. MarK to taky pojmenoval "Šílený střelec v Německu..." a nikdo mu nic nevytkl. A v podstatě se jednalo o to stejné: někomu ruplo v bedně a začal střílet.

Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#5 » sob 26. zář 2009, 11:13

Adame, Mark použil název článku, kdežto ty sis vymyslel vlastní "senzační" název. To je ten rozdíl o kterém tady mluvím. Nemůžu si pomoct, ale tvoje příspěvky mě zvedají ze židle a nadšením to rozhodně není

admix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#6 » sob 26. zář 2009, 11:37

:D
Nekteri lide maji proste ten talent :mrgreen:

Adam

Příspěvek#7 » sob 26. zář 2009, 16:55

A ono je v pravidlech fóra uvedeno, že musím vždy používat stejný titulek jako je u článku? Podle mě má titulek vypovídat o článku a je přece jedno jestli použiju např. "Masakr ve Zlíně" či "Šílený střelec..." navíc tahle událost je v podstatě totožná s událostí v Německu tudíž můžu použít stejný titulek (samozřejmě že Německo nahradím Českou rebublikou).

Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#8 » sob 26. zář 2009, 16:58

V čem je to stejné? Četl jen první článek nebo i ty následující? Tím střelce neobhajuji, rozhodně ho to k použití zbraně neopravňovalo, ale související události jsou minimálně podivné.

A já si nikde nevšiml ani názvu článku "Masakr ve Zlíně". Ty ano? Byl by jsi prvotřídní novinář. Jen pozor na ústa.

A neb jak pravil klasik: "Nic neomezí svobodu slova tak dokonale, jako přeražená čelist".

Adam

Příspěvek#9 » sob 26. zář 2009, 17:06

Ano, je to stejné. Naprosto stejné. A víš v čem? Že prostě někdo vzal zbraň a začal střílet. A okolnosti proč střílel (jestli ho vyrazili z práce, jestli načapal manželku s někým v posteli - nevím už proč se střílelo v Německu ale to je nepodstatné) jsou už vedlejší. Názvu "masakr ve Zlíně" sis všimnout nemohl, protože nikde není. To jsem si teďka vymyslel - jak už jsem napsal, název článku má vypovídat o jeho obsahu a kdyby někdo vymyslel článek "masakr" tak by to byl titulek odpovídající danému článku.

Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#10 » sob 26. zář 2009, 17:08

Dej se na žurnalistiku, půjde ti to na výbornou. Ale doporučuji nejdřív všechno k dané problematice přečíst, než budeš házet masakry

Jo a co se týče názvu článku, tak kopírovat původní název článku nemusí být v pravidlech. To je prostá a normální slušnost a serioznost toho co to sem dává. Ale to se tebe zřejmě netýká

Adam

Příspěvek#11 » sob 26. zář 2009, 17:20

Opět (zcela nečekaně) se to otočilo proti mě. Vážně k smíchu. Já jsem sem ten článek hodil proto, aby se tu diskutovalo o konkrétní události a o tom, že to je další podnět k omezování (ze stejného důvodu sem byl vložen i článek o události v Německu) a vy místo toho kritizujete nevhodně použitý titulek...

Ares
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#12 » sob 26. zář 2009, 17:22

Jistě Adame, když bude víc takových jako ty a všude se bude psát o masakru, tak se bude omezovat jedna radost. Nebudu ti vysvětlovat to, co ti měli již dávno vysvětlit tví rodiče

jomekabi

Příspěvek#13 » sob 26. zář 2009, 17:35

Adame, nediv se, ze se to opet otocilo proti Tobe. Ovsem nebylo to "zcela necekane", ja to ocekaval hned, jak jsem si Tvuj kreativni nazev prispevku precetl. Je-li Ti to k smichu, tak se smej, na to mas pravo. Ale lepsi by bylo, kdyby ses zamyslel sam nad sebou.

bobr
moderátor
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#14 » sob 26. zář 2009, 19:10

Audi jsem přejmenoval, aby více odpovídalo skutečnosti

autorovi doporučuji současný název neměnit a nezasírat forum kravinama

doufám, že je to napsáno dostatečně jasně

admix
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#15 » ned 27. zář 2009, 00:21

Adam: ty s povzdechem konstatujes, jak tusis zakazovani, ale prispevek pojmenujes tak mirumilovne, az me svrbi prsty. Zapoj mozek ...

Zpět na