Proc byt clenem LEXu?

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#511 » úte 16. led 2024, 08:09

V aktuální době je důležité (ne jenom pro LEX, ale pro všechny) uklidnit emoce a vrátit se ke diskuzi na základě faktů. Lidi, které potřebujeme takto oslovit bohužel LEXí stránky nenavštěvují. Právě k tomuto jsou vhodná media typu Facebook nebo Twitter - tam se navíc může rozvinout organická diskuze, která se pak může dostat třeba i k očím lidí mimo naši bublinu - a to je to, co potřebujeme. Část obsahu, který takto šíříme je šířen třeba i formou sdílení článků spřátelených subjektů a partnerů, nebo novinové články, ani u jednonho nedává valný smysl tyto věci kopírovat na náš web.

Jak už jsem psal, snažíme se dělat maximum, ale naše kapacity jsou omezené.

mocima

Příspěvek#512 » úte 16. led 2024, 08:22

ilicz píše:V aktuální době je důležité (ne jenom pro LEX, ale pro všechny) uklidnit emoce a vrátit se ke diskuzi na základě faktů. Lidi, které potřebujeme takto oslovit bohužel LEXí stránky nenavštěvují. Právě k tomuto jsou vhodná media typu Facebook nebo Twitter - tam se navíc může rozvinout organická diskuze, která se pak může dostat třeba i k očím lidí mimo naši bublinu - a to je to, co potřebujeme. Část obsahu, který takto šíříme je šířen třeba i formou sdílení článků spřátelených subjektů a partnerů, nebo novinové články, ani u jednonho nedává valný smysl tyto věci kopírovat na náš web.

Dave, FB se obávám není na toto vhodný.
Má antigun nastavené algoritmy a cokoliv sdílíme, se téměř nedostává mimo naši bublinu.
Viz. video František Matějka https://m.facebook.com/story.php?story_ ... 0003740314

I když bylo víc jak tisíc sdílení, tak dosah byl mizerný.

Jinak díky za vaši práci!

pavelg

Příspěvek#513 » úte 16. led 2024, 08:24

Jestli jsou vaše kapacity omezené a při větších kapacitách by to mohlo být lepší, tak bych jen připomněl, že LEX má tísíce členů, z nichž několik desítek jen čeká, aby mohli pomoci. Tím nemyslím roznážení letáků a nálepek.

Já tyhle mediální plky ve stylu mluvčího zástupce vrchního náměstka moc nemusím.

Jestli potřebujete pomoct, dejte vědět.

getsome

Příspěvek#514 » úte 16. led 2024, 09:10

mocima píše:
ilicz píše:...Právě k tomuto jsou vhodná media typu Facebook nebo Twitter...

...Viz. video František Matějka [...] I když bylo víc jak tisíc sdílení, tak dosah byl mizerný...

Moje bublina mileniálů 30+ a genZ 20+ z většiny nemá Facebook, nebo Twitter, nebo oboje. Když článek nevyjde na LEXu, můžu jim maximálně šířit screenshoty.

ante

Příspěvek#515 » úte 16. led 2024, 11:01

ilicz píše:

Já to plně chápu, taky máte nějaké zaměstnání, rodiny, etc... a den má jenom 24 hodin. Je prostě potřeba stanovit priority, protože důležitý je výsledek, čímž je v daném případě damage control, nikoli vypisování kdejakýho prdu na internety. Já jsem v pohodě a děkuju.

SC1

Příspěvek#516 » úte 16. led 2024, 11:30

getsome: V mé bublině na pomezí genX/Y mají ženy Instagram (což je podle mě na nic) a muži čtou normální www. Tak by mě zajímalo, kdo na všechny ty Facebooky vlastně chodí. :-)

Jinak bych se zastavil u toho Twitteru. Sice ho taky nečtu, ale všiml jsem si, že z něj hodně citují novináři. Jako kanál do tisku je to možná dobré.

pavelg

Příspěvek#517 » úte 16. led 2024, 11:40

Moje děti (cca 25 let) tvrdí, že FB je pro důchodce, že to z mladých prakticky nikdo nepoužívá, maximálně jen messenger. A ten FB mají jen pro babičky a rodiče (kteří mají pocit, že jsou velmi moderní).

Podle mých pozorování se na FB/TW upínají vesměs lidé, kteří naskočili na mediální fascinaci sociálnímí sítěmi a domnívají se, že jim to přináší obrovský impakt na ostatní lidi. K tomu bývá častá fascinace počty odběratelů, nebo "přátel".
Bylo to hodně ilustrativní např. u funkcionářů politické strany, kteří žili Facebookem v domnění, že ty počty přátel se budou multiplikovat číslem podstatně větším než jedna v jejich voliče. Vystřízlivění bylo kruté, ovšem oni to dodnes nepochopili, takže stále žijí v dojmu, že to dělali správně.

Nemám samozrejmě nic proti přítomnosti na jakékoliv platformě. Jen prostě, když chci někoho nasměrovat, posílám link na zbrojnice.com, kde jsou články a je to ZDROJ informací, ale prakticky nikdy neodkazuju na LEX, protože jaksi není kam a na co.

cipis

Příspěvek#518 » úte 16. led 2024, 12:35

To se z clenskych prispevku a daru nevybere na profesionalni sluzbu? LEX byl, je a jinak asi zustane vzdy s prezentaci na stiru. Ze jsou nejake tiche jednani atd., budiz, ale media se pokryt musi. A jestli je vrcholem FB a mozna neco nekde, tak to nestaci.

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#519 » úte 16. led 2024, 12:38

Pracujeme na změnách i v téhle oblasti, bohužel do našich plánů nám před Vánocema hodil vidle nějakej magor v Praze.

pavelg

Příspěvek#520 » úte 16. led 2024, 12:45

Vybere se pokud vím na to, aby jeden člověk nemusel chodit do práce a byl tak živ z příspěvků. Plus mnoho dalších menších věcí.

Ale co by proboha mělo být zadání pro tu "profesionální službu"? Pochopil bych hosting webu, nebo nějaké technicko-organizační věci (třeba zrcadlení článků z lex-webu na spřátelené weby, nebo automatické šíření odkazů na to na sítě a platformy kde má LEX účet), ale tady se bavíme o šíření myšlenek, postojů, které LEX představuje -to přšece nemůžete outsourceovat na nějaké Cempery nebo Prouzy, to musí vycházet z členů a sympatizantů.

JirkaCV

Příspěvek#521 » úte 16. led 2024, 13:07

Myslím, že není žádoucí nezúčastněné většině neustále připomínat, že tu nějaká komunita vlastníků zbraní je.
Kdo chce, LEX si najde.

getsome

Příspěvek#522 » úte 16. led 2024, 13:16

Jedna cesta je skrývat se a mít z veřejného mínění obavy, druhá je střelbu normalizovat skrz sport, lov a tradici a veřejné mínění si naklonit.

pavelg

Příspěvek#523 » úte 16. led 2024, 13:36

Já to myslím trochu jinak.

Můžeme propagovat cyklistiku nebo motorismus tím, že budeme vozit sousedy, konat dobré skutky, vykládat o výhodách našich vozidel, ale nemusíme přitom propagovat Cyklomotoklub jako organizaci.

mission

Příspěvek#524 » úte 16. led 2024, 13:55

je fakt, že hoplofobové a různí samozvaní "experti" dostávají v mediálním prostoru každou chvíli k prezentování svých myšlenek a požadavků (na restrikce), tak by bylo dobré, aby ten prostor obsadila také druhá strana, co nás zastupuje. Za sebe jsem zatím v bedně viděl akorát Mgr. Černého (LL) a Lumíra Němce, což je docela málo. A to si myslím, že dění sleduji docela pečlivě. Řekl bych, že v tuto chvíli není dobré stát stranou...

pavelg

Příspěvek#525 » úte 16. led 2024, 14:09

Ale to je dáno těmi médii a částečně vládnoucím režimem. U nás je ještě výhoda, že zatím nevládla žádná vysoce protizbraňová strana. Něco je prostě dáno historicky, ale něco je taky díky tomu, že se ve společnosti udržuje zbraňová kultura a něco i vysloveně díky aktivitě toho našeho LEXu.

Neměli bychom očekávat, že v současném politickém, neziskovém a korporátním kontextu bude nějaké vlivné medium nakloněno civilním vlastníkům zbraní držených pro jejich obranu.
Pokud někoho pozvou, je to potřeba chápat jako vstup do jámy lvové a být náležitě připraven.

Ale pro účely šíření vlastní agendy je potřeba na tato media vůbec nespoléhat. A tím myslím i FB, který snadno blokuje a likviduje účty ze dne na den jen rozhodnutím woke cenzorů zodpovědných za "hodnoty komunity".

Nelze LEXu vytýkat, že je málo v ČT, Rozhlase, iDNes... a vlastně všech "nedesinformačních" mediích. Naopak je potřeba se připravit i na to, že neziskovky budou nás nálepkovat z jejich pohledu negativně.
Kdo tu hru s nimi dlouhodobě hraje, může to vnímat jako problém.

Zpět na