FRANKFORD ARSENAL X-10

Richard1978

Příspěvek#31 » sob 20. led 2024, 21:02

Tak mi to nedalo a šel si chvilku zamačkat abych vyprázdnil trubici. Osazení dole má délku 7,26mm otočit to samozřejmě nejde a utaženo mám jen prsty přes spínač nízké hladiny zápalek. On se při utažení začne protáčet a víc neutahuju. Možná si to přehnal s utažením a trubička tlačí na podávací kolo? Já měl třeba vazelínu i na spodku trubičky bylo to komplet všechno pod mazutem.

bugy15

Příspěvek#32 » sob 20. led 2024, 22:23

Já mám 7,42, ta druha na velke zapalky má 7,27. Takže to klidně může být že je o něco delší a dělá to bordel. Když jsem to nahoře nedotahoval a nechal o jednu otočku povolene funguje to dobře, žadný problem ze 100 zápalek. 8-)

Richard1978

Příspěvek#33 » sob 20. led 2024, 22:33

Skoro 2 desetiny rozdíl to je dost. Tak zkusit zkrátit na 7,27 cca a vyzkoušej

bugy15

Příspěvek#34 » ned 21. led 2024, 01:12

Jo bylo to tím, sbrousil jsem to a už to funguje i když to nahoře dotahnu. Takova kokotina a jebu se tu s tím dlouho :D
Když dojedeš uplně dolu tak ti to taky nějak zapruží nebo ti to jde uplně lehko až na doraz?
Zajimave ze mam i 5.56 ktere maji krimpovane luzko a i bez swagingu to pěkně zapalkuje, na lee 6000 to nebylo vubec reálné

Richard1978

Příspěvek#35 » ned 21. led 2024, 08:56

Nerozumím otázce, jak zapruží? Lis jede krásně jak říká kolega jako šicí stroj. Zkusil sem máznout hilzny a je to sakra znát jediné co trochu zapruží jestli se to tak dá nazvat je shell plate když je plná, tak ji hlava zatlačí a je vidět malá mezera mezi matricemi. Jinak chod páky je bez pružení. Nezapruží ti lis na stole? Já sem si pro lis dělal extra stůl na míru, deska stolu je z 10mm plechu konstrukce z jacklu a celý stůl má skoro 50kg a ten sem ještě zakotvil do zdi takže se to opravdu nehne :D

Jarda.Jezek

Příspěvek#36 » ned 21. led 2024, 11:05

Škoda, že funkční detaily a ladění FA X-10 neřešíte ve vlastním vlákně. Jistě toho bude časem víc a zde to jen plevelí. V samostatném vlákně to bude užitečná sbírka praktických zkušeností pro každého, kdo si ten lis pořídí později.

bugy15

Příspěvek#37 » ned 21. led 2024, 11:51

Tím zapruží myslím že ke konci chodu páky třeba 90% to má celkem odpor a když to protlačiš tak po 95% chodu to samo dojede do 100%. Myslím si že to dělá jak mám nastavený swage protože to má u mě největší odpor, formát řeším zvlášť ne teď u plnění. Když jedu s lisem naprázdno tak to má menší odpor od těch 90% ale nejde to moc znát, to dělají ty matrice co jsou nastavené na doraz a ještě 1/4 otáčky.

Admim by to mohl přesunout do samostatného vlákna.

mohl a přesunul, stejně tak jste to mohli založit správně hned sami že... :roll: :D McFly :) 8-)

Richard1978

Příspěvek#38 » ned 21. led 2024, 12:17

Tak to vůbec nemám jede mi to krásně plynule. Tu podpůrnou matici která je naproti prvním pozicím si nastavil? Jestli se ti o ní třeba nekříží hlava? Já si nastavil matrice a podle nich nastavil tu matici. Potom ještě jestli to není na tom excentru? Co swage nemáš to moc že by se to tam opíralo já sem nastavoval s upravenou nabojnicí u které sem odpiloval půlku dna abych viděl jak jezdí trn hluboko.Víc mě asi nenapadá.

bugy15

Příspěvek#39 » ned 21. led 2024, 13:39

Původně jsem ji neměl nastavenou, tak se to křížilo ale teď to mám nastavené. Swage pin mám nastavený za rovno zespodu jak se to šroubuje tak by to mělo být podle manuálu. Když máš plný kolotoč dotýkají se ti matrice shellplatu?

Richard1978

Příspěvek#40 » ned 21. led 2024, 14:32

Swage by si měl nastavit podle mě na tu nábojnici ať vidíš kolik to zajede a při plném shell plate tam mám malou mezeru ta už se objeví při formátování.

bugy15

Příspěvek#41 » ned 21. led 2024, 15:44

Tak to nějak mám, je to v pohodě?
Posunul jsem matrici co drží nabojnici při swage trochu výše a už to jde pekně
Nabojinici jsem trochu nařízl flexou :D
https://photos.app.goo.gl/Qmm7qHTVHhZqLtBg6
To praskání v tom videu dělá stolička :?
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Richard1978

Příspěvek#42 » ned 21. led 2024, 16:44

Přesně takhle sem nastavovat já, horní trn co drží nábojnici sem dotáhl lehce na dotek potom přidal 1/4 otáčky a spodní doladil podle upravené nábojnice.
Tohle místo sem jako jediné nezakryl deklem aby byl přístup na případné ladění swage a zápalkování. Časem se mi to ukázalo jako dobrá věc i kvůli čištění bordelu od swage kterého mám za tu chvíli celkem dost.
Konečně sem vychytal na podavači polohu spínače o který se chytali střely musel sem trochu přiohnout protože to drážky na doladění víc nepustili a teď to jede bez záseku. Už jen vyladit rychlost podávání a je to za jedna.
Líbí se mi u toho tvého podavače že máš spínač o dost výš a hlavně pod ním máš čirou trubku na vizuální kontrolu. Ten origo podavač má spínač v těle podavače a hlavně je tam kulový vidět protože je to celé kouřové skoro neprůhledné. Ten podavač co máš je co zač? Líbilo by se mi to předělat podobně.

bugy15

Příspěvek#43 » ned 21. led 2024, 17:10

Ted jsem tak udělal 200 kusů(došel mi prach :D) a v pohodě. Zápalkování i podávání nabojnic po upravách co jsi psal funguje na 100%, ale taky občas řeším stejný problém se sekáním střel, mně se to seká hned na tím senzorem, puvodně to nefungovalo vubec, vyčistil jsem tam nějaké otřepy a už to jelo dobře, jen ted ke konci se to nejak zas posekalo. Je to Mr. Bulletfeeder od DoubleAlfaAcademy. Jedna ráže 11000kč za dvě 15000kč. Co se týka tech podavačů jak nabojnic nebo střel tak je to topka, jen co jsem to nastavil tak to jede bez problemu. Proč potřebuješ nastavovat rychlost na podavači nestihá ti? :D

Richard1978

Příspěvek#44 » ned 21. led 2024, 17:16

Když je to moc rychle tak nestíhají vypadávat střely do pružiny a zasekne se ten talíř a když je to pomalu nestíhá mi to podávat a já čekám. Včera sem to už skoro měl ale jak sem to pak balil tak sem si debil zase nechtěně chytil za to kolečko a nastavení v háji :roll:

bugy15

Příspěvek#45 » ned 21. led 2024, 18:01

Aha ten můj funguje mega dobře, na druhou stranu oni to dělají dlouho tak to mají vychytané že to jede v pohodě od nejpomalejší až po nejrychlejší. Taky jsem chtěl ten od FA ale neumí 223 takže jsem volil DAA. https://photos.app.goo.gl/HYnHBdDst5ZvmYJT7

Zpět na