Sebeobrana - beze zbraně

NuclearBlast

Příspěvek#1 » úte 20. lis 2012, 11:13

Člověk se snadno dostane do situace kdy je nucen se bránit a situace použití zbraně nevyžaduje, nebo nedovoluje. Ať se jedná o opilce v podniku, případně konflikt v dopravním prostředku atd. Stejně jako schopnost ubránit se beze zbraně je důležitá schopnost ubránit si zbraň samotnou. Alespoň já to tak vnímám a čím dál, tím víc. Jak to vidíte vy ostatní? Popřípadě jak se k tomu stavíte? Trénujete sebeobranu, upřadnostňujete nějaký styl?

Dygo

Příspěvek#2 » úte 20. lis 2012, 14:00

Vyzkousel jsem ruzne styly, ale nejpraktictejsi se mi jevi krav maga. Nejsou tam zadne efektni kraviny, ale jednoduchy, efektivni zpusob, jak padoucha zneskodnit. Nezda se mi rozumne nosit zbran, kdyz je to to jedine, co na obranu mam.

NuclearBlast

Příspěvek#3 » úte 20. lis 2012, 14:13

Krav Maga byla jedou z možností, kterou jsem zvažoval, mají mimo jiné pěkný techniky, jak se bránit se zbraní, aniž by člověk střílel...údery, páky atd...a hlavně techniky, jak se o zbraň nenechat připravit ;)
U mě asi nakonec přeci jen vyhrála ruská "SYSTEMA". Účelná, efektivní a nenápadná, byť jsem byl vychován v duchu "co je ruské, je špatné" ale o AK47, Vodce a Kamazu se mi nikdo nezmínil... :D

Evogunit

Příspěvek#4 » stř 21. lis 2012, 14:07

Vidím to stejně . Vyzkoušel jsem Musado, Thaibox, Kickbobox, Karate, atd. Krav Maga mě také lákala, ale nenašel jsem pořádnou školu a poté mě dostalo Hapkido... :)
Jen zatím není čas a peníze na pořádný trénink ... Kvalitní a intenzivní výuka holt něco stojí ...
Každopádně za sebe doporučuji vyzkoušet toho víc a rozhoudnout se pak, co ti vyhovuje a hlavně co tě baví.

speedee82

Příspěvek#5 » pát 23. lis 2012, 15:47

Kdo chce trošku inspirace a nemá to do Brna daleko,tak jen připomínám nedělní Budoshow. Letos prej i s Dragon Lady. :) Hala Vodova v Kr.poli od 15h do 18h.

vkratoch

Příspěvek#6 » stř 28. lis 2012, 21:53

Ahoj! Nevíte někdo o nějakých klubech v okolí Kutné Hory?

NuclearBlast

Příspěvek#7 » čtv 29. lis 2012, 08:36

vkratoch: ...klubech čeho? Systema? Krav Maga? Museado? Háčkování? Turistickej klub? :D jinej styl? trochu to specifikuj ;)

vkratoch

Příspěvek#8 » pát 7. pro 2012, 19:17

Samozřejmě sebeobrany, je mi celkem jedno co, důležitý je aby to bylo v okolí Kutný Hory. Jinak takový háček zabodnutý v oku udělá taky svoje :-)

vkratoch

Příspěvek#9 » úte 11. pro 2012, 10:46

Ještě bych něco bral tak v okolí Kolína či Čáslavi. Zkrátka tak do 10km.

NuclearBlast

Příspěvek#10 » úte 11. pro 2012, 11:32

vkratoch

Příspěvek#11 » úte 11. pro 2012, 16:14

Celkem vtipný :-) problém je v tom, že co vím z doslechu tak tu nějaký kluby jsou, ale nemají internetovou prezentaci, tudíž na ně nemám kontakt. Ač je to k nevíře tak všechno nám google nevyřeší...

tempest

Příspěvek#12 » úte 11. pro 2012, 16:48

Bod pro NuclearBlasta... Fakt jsem se pobavil...

http://www.taksitokurvavygoogluj.cz/

MKabar

Příspěvek#13 » úte 11. pro 2012, 19:00

Krav Maga + nuz a teleskop a k tomu spolehliva devitka (H&K P30LS) pro nejhorsi pripady.
Obrázek
Ostre zkusenosti ze sebeobranou zatim zadne, asi se tem "zlobivym" nejak nelibim (197cm/110kg)...

pesi

Příspěvek#14 » úte 11. pro 2012, 20:00

No, pane. To by mně zajímalo, co si bereš, když by ses chtěl bránit SE zbraní! :) Minigun?

E-Wiz

Příspěvek#15 » ned 4. kvě 2014, 10:47

Zdravím pánové,

jsem tady teprve od včerejška tak snad se můžu zapojit do diskuze, i když jak vidím podle datumu už tady nikdo nějaký ten pátek nenapsal. Co se týče Krav Maga, tak jsem delší dobu chodíval na tréninky. Opravdu, když si to vyzkoušíte, tak na to, abyste měli čas vytasit zbraň a případně natáhnout závěr (za předpokladu že se zbraň nezasekne, nezachytnete o oděv a dokážete ho zastavit první ránou) tak útočník musí být dál něž 8 metrů. Proto je určitě důležité se naučít bránit beze zbraně.
Proto bych tady rád navrhl, když určitě je mezi námi spousta "cvoků" do sebeobrany a bojových umění, pokud by byl zájem, že bychom se mohli sejít a navzájem si předvést techniky a taktické zkušenosti pro trénink sebeobrany. Pokud se nás dohodne více lidí z okolí Ostravy, tak jsem schopný zajistit jednoho z nejlepších trenérů Krav Maga v republice a prvního trenéra, který získal certifikát, že může trénovat i vojenskou verzi - tudíž se zbraní je schopen naučit spoustu užitečných věcí.
Nejdůležitější poznatek z Krav Maga je totiž ten, že čím více trénujete jednu obrannou techniku proti více různým lidem, tím líp se ji naučíte.

Zpět na