Volby do evropského parlamentu -

paza

Příspěvek#226 » sob 8. čer 2024, 10:14

JirkaCV: tak to jde, u nás opakovaně zažíváme, že naši synové vyzvídají koho budeme volit a zděšeně povykují "Jéžiši to snad ne" a podobně. Tak už jsme ve stavu, kdy říkáme, že taková volba je soukromá věc a neříkáme to.
Jenže ono je to dáno něčím jiným - oni prakticky vůbec nesledují co se děje, nedívají se vůbec na zpravodajství, nesledují tisk, ale mají přitom naprosto jasno, kdo je ten správný a kdo je ten špatný a když se snažíme jim říci i historický vývoj (třeba Ukrajina nebo naše starší a hlavně současná politická scéna), tak to nechtějí slyšet. Asi je to syndrom nové doby a mladých, žijí jakoby mimo politiku, ale koho je správné volit vědí...

Piggy

Příspěvek#227 » sob 8. čer 2024, 10:20

Na to je třeba opáčit protiotázkou: "A koho volíš ty?" a na odpověď (jakoukoliv) reagovat: "Cože? Co ti jebe?"

CzechJoker

Příspěvek#228 » sob 8. čer 2024, 11:05

Paza: to znám bohužel i od starších lidí, nabrífovaných z médií. Jednoduchý pohled na svět, prorocké dělení na dobro a zlo, nic mezi tím. Historické souvislosti neznají, jenom opakují to, co slyšeli. Mám pocit, že jsem se od demokracie přesunuli k emokracii.

JirkaCV

Příspěvek#229 » sob 8. čer 2024, 12:16

ante: Od té doby, co starost o dceru převzal zeťák, zavládla naprostá anarchie. Už nevelím.

JirkaCV

Příspěvek#230 » sob 8. čer 2024, 13:16

Z webu volby.cz zmizely aktuální přehledy o hlasování. Doufám, že to není nějaký záměr.

JirkaCV

Příspěvek#231 » sob 8. čer 2024, 14:09

Aha, už vím, výsledky se smí zveřejnit až odvolí poslední stát, tedy v neděli 23:00.

dan

Příspěvek#232 » sob 8. čer 2024, 15:07

paza píše:u nás opakovaně zažíváme, že naši synové vyzvídají koho budeme volit a zděšeně povykují "Jéžiši to snad ne"
Ja se jim zas tak moc nedivim. Jednak - ve dvaceti jsem taky mel na vsechno snadny a rychly reseni. Druhak - svet se nachazi v tom stavu, kam jsme ho my za nekolik poslednich desetileti dovedli. Opravdu mame drzost rict, ze "vime jak na to" ?

Piggy

Příspěvek#233 » sob 8. čer 2024, 15:27

Za těch několik (5-6) posledních desetiletí mám neodbytný pocit, že zatím všem stranám a vládám jde jenom o dvě věci: jak MNĚ uškodit a jak MĚ nasrat.
Naštěstí to dělají tak blbě, že si žiju celkem spolojeně.

paza

Příspěvek#234 » sob 8. čer 2024, 16:18

dan: On je dobrý i pohled na to z druhé strany - my jsme to někam dovedli, ale vidíme, v čem jsme žili a kam se to dnes směruje a můžeme to právě vidět proto, že máme za sebou tu zkušenost a srovnání a víme, že by se to mělo a dalo směřovat trochu jinak a ne ke zmaru společnosti...
Takže spíše asi víme "jak na to" o trochu lépe, než oni bez zkušenosti a bez hlubšího zájmu na stávající dění...

getsome

Příspěvek#235 » sob 8. čer 2024, 16:21

paza píše:Jenže ono je to dáno něčím jiným - oni prakticky vůbec nesledují co se děje, nedívají se vůbec na zpravodajství, nesledují tisk, ale mají přitom naprosto jasno, kdo je ten správný a kdo je ten špatný a když se snažíme jim říci i historický vývoj (třeba Ukrajina nebo naše starší a hlavně současná politická scéna), tak to nechtějí slyšet. Asi je to syndrom nové doby a mladých, žijí jakoby mimo politiku, ale koho je správné volit vědí...

Jo jo, to znám: všichni jsou blázni, jen vy jste letadlo, že? :D

Vzhledem k tomu, kam vaše generace volbami zemi dovedla, si zachovávají celkem zdravý rozum, jestli volí jinak ;)

paza

Příspěvek#236 » sob 8. čer 2024, 16:24

Jsi úsměvný - ta naše a předchozí generace vybudovali ten relativní blahobyt, ve kterém jsme si, a jistě i ty, poslední roky docela dobře žili.
Jestli máš pocit, že jsme se flákali a dělali schválně vše špatně, tak jsi na velkém omylu, tak si dej pozor, abys nakonec to "letadlo" nebyl ty...
A pokud jde o volby, tak je demokracie, tedy říká se to, a tak byly volby asi takové, jaké musely být a pokud byly omyly, tak jak víš, že je neděláš při volbách třeba nyní právě ty?????

JirkaCV

Příspěvek#237 » sob 8. čer 2024, 17:28

Klasický generační spor:
GenX: Vaše generace nerozumí počítačům.
Boomer: Naše generace je vymyslela.

CzechJoker

Příspěvek#238 » sob 8. čer 2024, 19:06

To Paza: Možná jsi taky zaregistroval návrhy některých správně ukotvených jedinců, že demokracie je fajn, jen by neměli mít hlasovací právo důchodci, dělníci a další...

ante

Příspěvek#239 » sob 8. čer 2024, 19:43

dan: Já jsem ho teda rozhodně nikam neved. Já ne. Prakticky všechno od Velké Listopadové Revoluce a 10let+ se událo v rozporu s mým přáním a očekáváním. Takže mne do toho laskavě netahejte...

Jirka CV sob 8. čer 2024, 13:16: Zatím to mám v rukou. Zatím. Stále ještě....

Jirka CV sob 8. čer 2024, 18:28: Jo to dořeknou a druhým dechem si pak postěžujou že prodávali na fuckbůku kola a ve finále jenom takatak stihli zablokovat kartu v bance. Suteréni.

MojeTikka

Příspěvek#240 » sob 8. čer 2024, 20:05

CzechJoker píše:To Paza: Možná jsi taky zaregistroval návrhy některých správně ukotvených jedinců, že demokracie je fajn, jen by neměli mít hlasovací právo důchodci, dělníci a další...

V Nemecku v nekterych zemich levicaci prosadili volebni pravo od 16 a ted jsou z toho nejaci rozpaciti, ze pubosi preferuji pravicovou AfD. Tak takhle ne, soudruzi.

Zpět na