Volby do evropského parlamentu -

JirkaCV

Příspěvek#271 » ned 9. čer 2024, 19:51

Puberťáci by mohli mít právo rozhodovat. Ale životní zkušenosti staroušků zajistí vliv generační paměti a zafungují jako brzda nadšení naivních mláďat.

paza

Příspěvek#272 » ned 9. čer 2024, 20:09

bbobb: Velice chytrý názor...
To potomstvo v drtivé většině neví která bije, ale názory má zcela jasné, dané momentální masírovkou vládnoucí party a médii, která jsou také ve vlivu nového módního vývoje. Chybí tady odstup, zkušenost a hlavně odhad kam to povede.
V neposlední řadě i ti tví páprdové tady budou žít třeba dost dlouho a být to na těch tvých mládežnících, tak budou páprdové bez důchodů, s omezenou zdravotní péčí, vystěhovaní z bytů, protože přece tomu progresivnímu mládí překážejí, stojí jen peníze, které by mohly být pro ně, zabírají jim byty a tak dále.

risa2000

Příspěvek#273 » ned 9. čer 2024, 20:22

MojeTikka: Dát druhý hlas "za službu", je zajímavá myšlenka, která se mi i líbí. Jsou profese, kde bych to bral právě jako formu ocenění. Jenom to rozdělí voličstvo na voliče dvou kategorií, a hrozí, že volební markeťáci začnou psát programy právě na míru té první kategorii a nastane ještě větší bizár.

paza: Mladé generaci chybí nejvíce "výchova totalitou", kde se každý velice rychle naučil číst mezi řádky a apriory nepřijímat cokoliv z mainstreamu jako pravdu. Naštěstí to chybí i té mladé generaci, která ten dnešní mainstream aktivně vytváří. Takže většinou to cvičené oko lehce odhalí. Akorát ty oči stárnou a ubývají.

Lonestar

Příspěvek#274 » ned 9. čer 2024, 21:13

"Hlas za službu" - kde já jsem to jenom viděl...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

RegistrovanyUzivatel

Příspěvek#275 » pon 10. čer 2024, 06:09

Tak koukám ještě že svobodní výsledek nic moc, ještě že jsem šáhl vedle.

strasidlo

Příspěvek#276 » pon 10. čer 2024, 06:16

ante: Tak to nakonec asi dopadlo "dobře" v rámci možností. Ne mými slovy. "Říkal jsem, že propadlé hlasy nejspíš pomohou SPOLU, aby se dostal rusobijec Kolář a skutečně se tak stalo. Ale propadlých hlasů zase nebylo tolik. Děkuji všem, kdo věřili mým predikcím a zařídili se podle nich."

Za sebe řeknu jen tolik, že lidem min. u nás obecně je pořád ještě moc dobře, než aby byli nuceni minimálně přemýšlet o příčinách a důsledcích. Dopadlo to ale ještě pořád málo "dobře", a proto skončíme špatně. Možná to tak má být podle přírody. Něco jako přírodou vypalování staré zeleně.

audis

Příspěvek#277 » pon 10. čer 2024, 06:45

Výsledky
https://www.volby.cz/pls/ep2024/ep1311? ... xnumnuts=0

Volební účast cca 36 procent. Právo volit má asi 80 procent obyvatelstva (8 mil lidí). Pro zajímavost: každý 8. Obyvatel s právem volit volil Spolu (22 procent) a každý 9. Ano (26 procent). To je odpověď na otázku kolik lidí je volilo (chtělo je tam mít).

Desertfox83

Příspěvek#278 » pon 10. čer 2024, 06:52

Tak volební účast mizerná jako vždy, ale pozitiva by se našla. Konečně snad lidi prohlídli Piráctvo a jejich mrzký zisk mě hřeje na duši. Co mě zklamalo tak jsou voliči Dozimetru, že neměli ani tu soudnost Danuši vykroužkovat a poslat tam někoho jiného. Naopak 60 000 preferenčních hlasů pro ni je důkaz, že marketing a sociální sítě dokáže i úplně neschopného člověka dostat téměř kamkoli.

audis

Příspěvek#279 » pon 10. čer 2024, 06:53

Počet křesel euroskeptiku 1/3 (stačilo, spd, přísaha motoristé) , 2/3 eurohujeri (ano, spolu, piráti, starostové)
Naposledy upravil(a) audis dne pon 10. čer 2024, 07:15, celkem upraveno 1 x.

Haluziak

Příspěvek#280 » pon 10. čer 2024, 07:01

Lonestar píše:"Hlas za službu" - kde já jsem to jenom viděl...

A máš něco proti? ;) Doporučuju přečíst knížku :-*

Desertfox83 píše:Tak volební účast mizerná jako vždy, ale pozitiva by se našla. ...

Ale i hromada negativ, třeba Anofert :?:

JirkaCV

Příspěvek#281 » pon 10. čer 2024, 07:03

Frakce zelených dostala celkem bodlo (72 -> 53). Asi se ten jejich green deal začal přejídat všude.
Ještě se musí zařadit 50 nováčků.

getsome

Příspěvek#282 » pon 10. čer 2024, 07:04

strasidlo píše:Za sebe řeknu jen tolik, že lidem min. u nás obecně je pořád ještě moc dobře, než aby byli nuceni minimálně přemýšlet o příčinách a důsledcích. Dopadlo to ale ještě pořád málo "dobře", a proto skončíme špatně. Možná to tak má být podle přírody. Něco jako přírodou vypalování staré zeleně.

Naposledy, když bylo lidem hodně špatně, vyhrál volby v Německu jeden Rakušák. Trochu podobně (ekonomická a politická krize) začala válka v Jugoslávii. Lidi mají krátkou paměť a nulovou znalost vlastní historie a politiky, ale protentokrát jsme ještě dopadli celkem OK.

Desertfox83

Příspěvek#283 » pon 10. čer 2024, 07:22

Haluziak píše: Ale i hromada negativ, třeba Anofert :?:

Jasně, ale to se čekalo. Každý nemá čas sledovat politiku tolik a když jim Babiš řekne, že se je proti všemu tak ho prostě volí. To, že je tomu pak často jinak je věc druhá.

ante

Příspěvek#284 » pon 10. čer 2024, 07:49

strašidlo: U jsem to někde psal. Doufal jsem ale nevěil.

Nevěřil proto, že pád na držku považuju za víceméně nevyhnutelný.

paza

Příspěvek#285 » pon 10. čer 2024, 07:58

Dopadlo to nakonec ne tak zle, jak jsem se obával, začíná tím snad otočka hlavně od zoufalé zelené ideologie, ale snad i od dalších nesmyslů, které si EU vytýčila, doufejme že od celé ujeté politiky EU, ale to až časem, až to více lidem dojde, kam nás to vede.
A je výborné, že je to hlavně načaté v zemích, které jsou těmi hlavními v EU, to je Německo, Francie.

Zpět na