Dobrovolné vojenské cvičení pro studety SŠ
- film
Příspěvek#1 » sob 15. čer 2024, 11:00
Ahoj,
AČR zavedla 4 týdenní cvičení pro studenty SŠ nad 18 let.
Kdyby jste něvěděli co s dětmi o prázdninách, zkuste je tam poslat.
Odměna 15 tisíc při nástupu a 15 tisíc po absolvování
P.S. tento rok je as naplněn.
https://acr.army.cz/informacni-servis/z ... ky-251981/
Je tam nějaká lékařská prohlídka, takže ti co neprojdou mají smůlu.
AČR zavedla 4 týdenní cvičení pro studenty SŠ nad 18 let.
Kdyby jste něvěděli co s dětmi o prázdninách, zkuste je tam poslat.
Odměna 15 tisíc při nástupu a 15 tisíc po absolvování
P.S. tento rok je as naplněn.
https://acr.army.cz/informacni-servis/z ... ky-251981/
Je tam nějaká lékařská prohlídka, takže ti co neprojdou mají smůlu.
- Sedmej
Příspěvek#5 » sob 15. čer 2024, 15:04
Tohle se mě "líbí". Na jedné straně se brečí se, jak ta dnešní mládež nic neumí a nic by neubránila a jací my co jsme byli na vojně nebo absolvovali nějaké kurzy jsme válečníci. Spousta lidí si myslí, že by se měl zavést povinný výcvik jako náhrada ua vojenskou službu a podobně. A když se tu udělá teda nějaká aktivita, naprosto dobrovolná, při které se ty lidi mají šanci něco reálně naučit a ještě finančně ohodnocená, tak se zase bude nadávat ...
- film
Příspěvek#6 » sob 15. čer 2024, 15:06
Já měl u odvodu kvalifikaci schopen s omezením - neschopen pro všechny specializace a vojáka z povolání tak studenta VVŠ, neschopen fyzicky náročné práce(I, III.) B.Takže mne by na to cvičení asi nevzali.
BI kromě vojenských odborností a služebního zařazení, jež vyžadují zvýšené nároky na fyzickou zdatnost (vada páteře)
BIII kromě vojenských odborností a služebního zařazení, jež vyžadují přesnost a pohotovost smyslových orgánů. (vada zraku)
Ty odbornosti jsou
1) průzkumník, potápěč a operátor protitankových kompletů,
2) výsadkář,
3) řidič vojenských vozidel a vůdce vojenských plavidel,
4) radista,
5) operátor radiolokační a rádiové zaměřovací techniky, nebo
6) strážní služba u strážních jednotek a Hradní stráže
7 uchazeč, student VVŠ
BI kromě vojenských odborností a služebního zařazení, jež vyžadují zvýšené nároky na fyzickou zdatnost (vada páteře)
BIII kromě vojenských odborností a služebního zařazení, jež vyžadují přesnost a pohotovost smyslových orgánů. (vada zraku)
Ty odbornosti jsou
1) průzkumník, potápěč a operátor protitankových kompletů,
2) výsadkář,
3) řidič vojenských vozidel a vůdce vojenských plavidel,
4) radista,
5) operátor radiolokační a rádiové zaměřovací techniky, nebo
6) strážní služba u strážních jednotek a Hradní stráže
7 uchazeč, student VVŠ
-
RegistrovanyUzivatel - Příspěvky: 44
- RegistrovanyUzivatel
Příspěvek#7 » sob 15. čer 2024, 16:26
Sedmej, dnešní mládež nic neumí, protože rodiče po nich nic nechtějí. Jak to vidím tak, že jsou snad i rádi, když vypadnou ven a nebo sedí nonstop u PC, páč mají potom čas pro sebe...
Svobodná mysl trénuje sama na sebe a pro své blízké okolí. Né proto aby padnula za zájmy druhých.
Je to dobrovolné, ale podle mě nikoliv rozumné.
Svobodná mysl trénuje sama na sebe a pro své blízké okolí. Né proto aby padnula za zájmy druhých.
Je to dobrovolné, ale podle mě nikoliv rozumné.
- Sedmej
Příspěvek#8 » sob 15. čer 2024, 16:53
RegistrovanyUzivatel: No a já si myslím že to je jak z pohledu státu, tak z pohledu lidí co se tam přihlásí výborná aktivita. V podstatě v jakékoli situaci bych potom raději měl kolem sebe lidi co prošli takovým kurzem, než s tou jak píšeš "svobodnou myslí".
A snad jsi teda vychoval nebo vychováváš dítě jinak, než jak to vidíš kolem sebe.
A snad jsi teda vychoval nebo vychováváš dítě jinak, než jak to vidíš kolem sebe.
- ante
Příspěvek#9 » sob 15. čer 2024, 17:13
Já nevim, byl jsem na vojně jenom dva roky... Vztah k tomu mam značně ambivaletní a asi bych se zdráhal to mladejm doporučit. Ale nevim jak to reálně vypadá. pokud ovšem jako přijímač - běž od toho!
Nakonec stará vojenská moudorst praví že jenom blbec se k něčemu přihlásí dobrovolně...
(s tou často propíranou povinnou vojnou si vůbec neumim představit, jak by to reálně probíhalo. Kde se vezmou najednou prostory - kasárna, cvičáky, technika, výzbroj, výstroj, poddůstojníci, velitelský sbory... A obávam se že to zastánci nedomýšlejí vůbec...
Nakonec stará vojenská moudorst praví že jenom blbec se k něčemu přihlásí dobrovolně...
(s tou často propíranou povinnou vojnou si vůbec neumim představit, jak by to reálně probíhalo. Kde se vezmou najednou prostory - kasárna, cvičáky, technika, výzbroj, výstroj, poddůstojníci, velitelský sbory... A obávam se že to zastánci nedomýšlejí vůbec...
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#10 » sob 15. čer 2024, 17:15
Sedmej: něco jiného je jít na vojnu v době míru, něco jiného je, když Černochová začala shánět maso. Ale nikomu nebráním tam jít.
Já jsem byl na vojně v r. 1999, zrovna když jsme bombardovali Jugoslávii. V jistou chvíli přišel zákaz opušťáků a čekalo se, jestli se konflikt nerozhoří. Tak jsem si zkusil, jaké to je, když s tebou někdo počítá, že můžeš klidně i umřít za něco, čemu nevěříš, nefandíš tomu.
Já dodnes nejsem za jedno s tím, že jsme v té Jugoslávii stáli na spravedlivé straně, a nechtěl bych za to bojovat a zabíjet protistranu. Stejně jako nevěřím téhle dnešní válce. Ale mladí kluci ať jdou, proč ne.
Mně už zbyly jen dvě věci, které pro mě mají větší cenu než můj život; moje žena a můj syn. Třetí v pořadí už jsem já, a všechno ostatní už mi nestojí za to, abych pro to zemřel. Ani nikdo z vás. Braňte se sami.
A vyšší cíle, myšlenky a ideály, ty už vůbec ne.
Já jsem byl na vojně v r. 1999, zrovna když jsme bombardovali Jugoslávii. V jistou chvíli přišel zákaz opušťáků a čekalo se, jestli se konflikt nerozhoří. Tak jsem si zkusil, jaké to je, když s tebou někdo počítá, že můžeš klidně i umřít za něco, čemu nevěříš, nefandíš tomu.
Já dodnes nejsem za jedno s tím, že jsme v té Jugoslávii stáli na spravedlivé straně, a nechtěl bych za to bojovat a zabíjet protistranu. Stejně jako nevěřím téhle dnešní válce. Ale mladí kluci ať jdou, proč ne.
Mně už zbyly jen dvě věci, které pro mě mají větší cenu než můj život; moje žena a můj syn. Třetí v pořadí už jsem já, a všechno ostatní už mi nestojí za to, abych pro to zemřel. Ani nikdo z vás. Braňte se sami.
A vyšší cíle, myšlenky a ideály, ty už vůbec ne.
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#13 » sob 15. čer 2024, 18:09
Tady jsem zkopíroval z ODOKu změny, jak se nám od 1.1. opravil branný zákon z dílny Černochové. Tím, že někdo absolvuje cvičení, dobrovolně převezme VÝKON branné povinnosti.
Tedy už může být i operačně nasazen.
A už to není jen o bránění vlasti proti vnějšími napadení. Už to je i mimo území ČR, pokud si to vlast žádá:
A proto teď všude bude spousta motivací, jak mladé kluky nechat aspoň jednou si sáhnout na kvér, aspoň jednou se nechat vidět vojenským doktorem, jen jednou něco podepsat. Klidně jim za to dáme 30 tisíc, to se nám vrátí až bude NATO potřebovat doplnit ukrajinskou frontu.
dobrovolny vykon.jpg
Tedy už může být i operačně nasazen.
vojak v zaloze nastup.jpg
A už to není jen o bránění vlasti proti vnějšími napadení. Už to je i mimo území ČR, pokud si to vlast žádá:
operacni nasazeni mimo CR.jpg
A proto teď všude bude spousta motivací, jak mladé kluky nechat aspoň jednou si sáhnout na kvér, aspoň jednou se nechat vidět vojenským doktorem, jen jednou něco podepsat. Klidně jim za to dáme 30 tisíc, to se nám vrátí až bude NATO potřebovat doplnit ukrajinskou frontu.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#14 » sob 15. čer 2024, 18:16
Koho by to zajímalo podrobněji, nové znění s vyznačením změn (škrtání, připisování) je na ODOKu tady:
https://www.odok.cz/portal/veklep/material/KORNCGSFP2C1/
https://www.odok.cz/portal/veklep/material/KORNCGSFP2C1/
- MojeTikka
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony