Střelecký kroužek - vzduchovky

Rick

Příspěvek#31 » pon 17. čer 2024, 18:03

Zeptal bych se na tělocvičnu nějaké ZŠ/SŠ. Jinak bych navrhl na zvážení ty paravány mít jen stojan + textil a ne z pevného materiálu. Pevně věřím (ale bylo by to dobré otestovat) že energie střely z airsoftky to díky pružnosti a váze materiálu neprorazí, nepoškodí ani neshodí. Je to snadnější na přepravu a taky na úschovu, klidně by to asi nechali i někde v té hospodě... a složí / rozloží se to hned. Ještě je možnost namontovat někde strop háky nebo držáky a pověsit tam vždycky starý koberec, jak to mají rusové na zdech, to by taky mohlo fungovat.

cipis

Příspěvek#32 » pon 17. čer 2024, 20:00

Davka z AEG prostreli i deku.
Pouzivali jsme nakonec plech na ochranu zdi a pred tim naskladane krabice natahane z hypersuper.

Ozzy1

Příspěvek#33 » úte 18. čer 2024, 07:37

Děkuji za odpovědi.
Rick - O tělocvičně ZŠ jsem uvažoval, sice bych získal víc místa, ale musel bych přesunout kroužek do jiné vesnice a ve finále bych musel taky řešit, jak ochránit dřevěné obložení tělocvičny před poďobáním. Háky na strop mi nebyly doporučeny ("ta hospoda je taková všelijaká, nevím jestli by to udrželo" atd.), takže asi ty paravány - konstrukce z hranolů a na tom volněji natažená nějaká stanová celta, nebo jsem viděl prodávat metráž, ze které se šijou batohy
Cipis - díky za připomínky. V tuto chvíli si tohle řešení neumím moc představit ze dvou důvodů. První je můj čas na shánění a druhý je skladovací prostor, který mám k dispozici. Ale rozhodně si toho vážím a nevylučuji, že se tímto směrem neposunu.

skagerak

Příspěvek#34 » úte 18. čer 2024, 10:14

Ozzy1 píše:natažená nějaká stanová celta, .

Nemam s AS zkušenosti ale co jsem videl site ktere se pouzivaji na zadrzeni sipu, tak musi mit nejaky odstup od zdi a hlavne nemsi byt vubec natazene ale uplne volne jak ji nekdo natahne, sipy jdou skrz

Jarda.Jezek

Příspěvek#35 » úte 18. čer 2024, 12:16

A co zkusit vodní gelové uličky? Důlky neudělají a jestli nezanechají jiné stopy, mohly by být použitelné. Netuším ale, z čeho pak odečíst zásahy... Zkušenost s tím nemám žádnou, ale občas je vídám někde se povalovat.

cipis

Příspěvek#36 » úte 18. čer 2024, 12:56

Ty airsoftky jsou schopné poškodit i čelní sklo auta, při hodně blbé konstelaci a vytuněném kvéru.
Dřevo, omítka, důlky nebo i ta omítka padá. Se 110 pružinou a kadencí 1200 z kulometu jsem sundával omítku ve starém prasečáku jedna báseň. Deku jsem tím kulometem v pohodě prostřílel na dvě krátké dávky.
Nejhorší je, že když člověk použije lapač střel na vzduchovky či malorážky, tak se zase ty plastové kuličky odráží jak sviňa. Proto je ideální dopadová plocha někam ven, bio kuličky jsou za rok pryč. Akorát ta zima, no ...
Jak jsem psal, hromada krabic, kartonu, no a za tím pro jistotu plech. Jak lidi střílí mířenku, tak to prostě za chvilku prostřílí, stejně jak gumy na střelnicích.

Další varianta je jednou za rok sehnat zedníka a přetáhnout zeď stěrkou, no a při normálním provozu místa (hospody) tam mít nějaký, třeba okrasný, koberec na zdi, no a při střeleckém dýchánku ho sundat. Prostě to regulérně rozstřílet, po skončení zamést, pověsit koberec a hotovo.

audis

Příspěvek#37 » úte 18. čer 2024, 18:48

Ad celta nebo koberec : ve stavebninach prodávají zakryvaci plachty. Jsou z pevného igelitu. Viděl jsem velikost i 5 x 10 m. Stojí pár tisíc bohužel. Jestli prostreli nevím. A dále paravany bez vyplne, plachtu přehodit přes. Když budou přes napůl, bude dvojitá plachta v dráze střely. De/montáž rychlá. Místo paravanu může být i jednoduchá konstrukce. Dvě stojiny profil, každá dole vodorovný profil 4 ks do kříže aby se to neskacelo, stojiny 10 m od sebe a nahoře je spojuje vodorovný profil. Přes ten plachta přehodit. Když truhlář udělá nahoře na stojinach čep a v horním profilu díru, bude snadná demontáž i této nosné konstrukce. Prurezy profilů dle hmotnosti plachty (truhlář by poradil). Pokud je 10 m málo, můžou být více konstrukcí postavené vedle sebe. Pokud hmotnost konstrukce bude vysoká pro přenášení částí, lze udělat menší rozměr (a z menších průřezů) a vyrobit jich víc a dát vedle sebe.

Situace je velmi velmi obtížná. Nezávidím a obdivuji a držím palce.

audis

Příspěvek#38 » úte 18. čer 2024, 19:44

Horní profil může být obdélníkový průřez na Stojáka (např 20x80 mm) . Pevnost v ohybu velká, hmotnost nevelká

cipis

Příspěvek#39 » úte 18. čer 2024, 20:31

Tohle je vsechno naprd. Hodiny se to chysta, hodiny uklizi, zavazi to, furt se to musi opravovat. Kozesina par "tygru" na stene jako sundavaci dekorace, kybl sterky, rajbak, kybl barvy a valecek 1x za rok to jisti.

Zpět na