Netypické využití zbraně

Co jinam nepatří...

nktrjsk

Příspěvek#1 » pon 22. črc 2024, 09:47

Zdravím, na Googlu se mi to nepodařilo zformulovat dostatečně dobře, abych získala odpověď, tak se zeptám tady. Na jaký věci by vás napadlo využít pistoli/pušku kromě obvyklejch případů, na který jsou určený? (sebeobrana, pomoc v obraně atd.)

skagerak

Příspěvek#2 » pon 22. črc 2024, 10:01

Trochu zvláštní dotaz.
Mohu se zeptat na pohnutky k jeho položení?

Sběratelství, sport, zábava, lov, nutná obrana, krajní nouze, "podnikání" (kurzy , skoleni, zážitkové strileni, ostraha...)
Investiční nakup zbrane...(napr I kdyz to nebyl úmysl tak mám zbrane za které bych dostal víc než kolik staly...)

gunman

Příspěvek#3 » pon 22. črc 2024, 10:02

Ruský brokovnice se běžně píchnou do hlíny k rajčatům, rajčata po nich vyrostou, sklidí se a na zimu se zase brokovnice používá na lov.

MM

Příspěvek#4 » pon 22. črc 2024, 10:08

No ... je to kus plastu / kovu - v nudzovej situacii pouzitelny ako clovek uzna za vhodne.
Napriklad :mrgreen: (bohuzial uz si nespomeniem v ktorom filme to chlapik roztlkal orechy pazbou Coltu 1873).
AKSupport.jpg
AKWiring.jpeg
Shotgun.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Střelec

Příspěvek#5 » pon 22. črc 2024, 10:16

Neopomněl bych fakt, že se o každou zbraň dá (jako o všechno) otevřít lahváč.
Toto snad trolling.

nktrjsk

Příspěvek#6 » pon 22. črc 2024, 10:20

Trolling to není, myslím to jako upřímný dotaz :D Hodně nástrojů má i jiný praktický využití, než na co jsou původně zamýšlený.

nktrjsk

Příspěvek#7 » pon 22. črc 2024, 10:22

skagerak píše:Trochu zvláštní dotaz.
Mohu se zeptat na pohnutky k jeho položení?

Sběratelství, sport, zábava, lov, nutná obrana, krajní nouze, "podnikání" (kurzy , skoleni, zážitkové strileni, ostraha...)
Investiční nakup zbrane...(napr I kdyz to nebyl úmysl tak mám zbrane za které bych dostal víc než kolik staly...)

To jsou všechno normální využití, spíš mě zajímají víc netradiční, pokud jsou nějaký.

skagerak

Příspěvek#8 » pon 22. črc 2024, 10:39

A ty pohnutky k položení dotazu?

nktrjsk

Příspěvek#9 » pon 22. črc 2024, 10:43

Mám nově zbroják a trkla mě myšlenka, jestli se dá zbraň použít i nějak jinak, třeba nouzově (kromě střelby ofc).

Sody

Příspěvek#10 » pon 22. črc 2024, 10:54

MojeTikka

Příspěvek#11 » pon 22. črc 2024, 11:22

Nevim, jak moc je to k tematu, ale u nas doma se jako tezitko v zelaku uz od druhy valky pouziva delostreleckej granat. Zeli se nakrouzla do zelaku s kminem a soli, pak se to trosku umlati takovym drevenym spalkem, nahoru da prkynko a na nej polozi ten granat. Da se dobre prostrcit tim hornim otvorem, je tezkej a nezavazi. Pred valkou pradeda pouzival ctyricet let olovenou desku, ale tu mu pak babka zabavila na podlozku pri vysekavani der do kuze, se kterou doma pracovala.

Nevim, co je to za granat, ma asi 7,5 cm v prumeru, uvnitr zrejme nic neni, nekdy v 70kach s tim pradeda sel na fizlarnu, protoze sousedi rikali, at si to necha zkontrolovat. Po tejdnu mu to vratili, ze at si to necha, ze rozbuska je stejne fuc a prej je to prazdny. Deda to nasel behem valky na zahrade, proc a kdo s tim vystrelil, nikdo nevi.

Jinak strelne palne samozrejme mohou poslouzit k ledascemu, ale je to dost drahej kus zeleza na to, aby s nim nekdo neco podpiral. Ono asi neco jineho je to nekde ve valecnem konfliktu, kde se toho valej hromady a neco jineho v miru.

iloveguns

Příspěvek#12 » pon 22. črc 2024, 11:24

nktrjsk píše:Mám nově zbroják a trkla mě myšlenka, jestli se dá zbraň použít i nějak jinak, třeba nouzově (kromě střelby ofc).

Různě. Dají se s ní např. zatloukat hřebíky, naklepávat řízky.... Dá se s ní házet... Dlouhou je možné použít jako kyj nebo na baseball místo pálky... Jako zátěž či těžítko... Těch možností je hodně :-)

Lonestar

Příspěvek#13 » pon 22. črc 2024, 11:44

AK-47 - Pokud Vám dojde munice, běžně se používá jako kyj.
AR-15 - Pokud Vám dojde munice, lze zbraň výborně použít jako kriketovou pálku.
Mosin - Pokud Vám dojde munice, puška poslouží Vám jako prvotřídní palcát, kopí, pádlo, stanová tyč nebo jako dřevo na zátop.
:lol:

expres

Příspěvek#14 » pon 22. črc 2024, 12:27

Padlo zní suprově. Rusak a AK jako podpěra kapoty boží, hned jsem si při dotazu vzpomněl.
Ve filmu Četa, byla brokna jako dýmka :)
Nebo taky zbraň jako dlaha nouzová.

JirkaCV

Příspěvek#15 » pon 22. črc 2024, 12:38

Stojánek na tužky.
CYL_PENTILS.jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Zpět na