První pistole

Pistole, které nepatří do žádné z ostatních kategorií
Sobiho

Příspěvek#16 » stř 21. srp 2024, 12:42

Abs hloupost začínat subcompactem.

kolombo

Příspěvek#17 » stř 21. srp 2024, 13:36

Přesně tak, normální velikost a zásobníky tak na 14 až 15 nábojů.

Na prvním kurzu velice rychle přijdeš na to proč.

Zbraň na skryté nošení budeš potřebovat až později ....

Jarda.Jezek

Příspěvek#18 » stř 21. srp 2024, 14:48

Do hlavy nikomu nevidíme. Jestli má zkušenějšího známého, tak on mu nějak poradí. Stejně jinak než by to udělal každý z nás. Vlastně se tady na to zeptat byla skoro hloupost, protože nic jiného než v konkrétním případě hlouposti, tu z nás nevypadne. Tazatel si něco koupí a bude chodit na střelnice, doufejme. Tam si bude půjčovat a zkoušet od sousedů, až ho něco zaujme, až bude vědět co a proč. Takže je fuk, co si koupí, velikou chybu neudělá nikdy a z těch malých se snad nějak zotaví. Hlavně aby střílel, bavilo ho to, choval se bezpečně a šířil osvětu.

Kdybych dneska chtěl jako první pistoli kompaktní plast, tak bych ze současných volil třeba echelona. Prostě mi tak nějak přijde jako z konstrukčního a ergonomického hlediska rozumná volba.

Lonestar

Příspěvek#19 » stř 21. srp 2024, 15:55

Stejně si pořád myslím, že "první zbraň se vybírá srdcem" = musí se majiteli především líbit 8-) (pro mě je tohle prvotní a nejdůležitější kritérium pro všechny zbraně, které jsem si zatím pořídil - a pak se snažím si ten krám rozumově zdůvodnit a obhájit :lol: )

Teprve pak přijde (výše zmiňovaná) střelnice, zkoušení, pochopení co a proč chci střílet (a koupě odpovídající zbraně) - nebo třeba taky nepřijde, a dotyčný má doma tu jednu jedinou, která se mu líbila...

(Jo, a moje první byla Walther PDP Pro SD Full Size - a už jsme spolu dva roky, máme za sebou 5500 výstřelů, LOSy i pokusy o IPSC - a měnit ji za jinou zatím nehodlám 8-) )

audis

Příspěvek#20 » stř 21. srp 2024, 16:12

Sobiho, kolombo:
blbost že je hloupost začínat a subkompaktem. Mluvíte o tom jako o nakakazlive nemoci. Já s ním začínal a není problém. Je to jen pistole, ne operovat mozek. navíc tazatel už si velikost vybral viz dotaz.

kolombo

Příspěvek#21 » stř 21. srp 2024, 17:21

Většina cvičení na kurzech a drilech předpokládá kapacitu zásobníků na kompakty a výše. Tj. usnadňuje to začátečnický trénink.
Obdobně ráže s drahým střelivem to trénování také omezuje.

Rick

Příspěvek#22 » stř 21. srp 2024, 17:36

Sobiho & kolombo - souhlas že začínat subcompactem není optimální, protože je to těžší na techniku a není to tak záživné na střílení... JENŽE modulární subcompact jak H11 nebo Sig365, který je stejný jak fullsize když do něj dáte jiný zýsobník, je něco jiného. Takhle začátečník alespoň může zjistit jak se nosí / chovají různé velikosti zbraní za cenu jednoho.

Triplehead

Příspěvek#23 » stř 21. srp 2024, 17:45

Prosím tě Ricku, nešiř tady tohle.. Jak asi nahradíš chování zbraně samotné? Tu krátkou hlaveň prostě nenahradíš! Hlavně tady ty mišmaše, že když udělám "toto", tak je z toho "toto"... Nesmysl toto radit nováčkovi (vyjímka pokud by se do H11 zamiloval, že by přes to nejel vlak). Plnotučnej fullsize, nebo compact je ta správná rada.

JirkaCV

Příspěvek#24 » stř 21. srp 2024, 17:55

S prckem může být problém na kurzu obranné střelby.
Povel nabít 2x15 se nepovede, takže majitel furt láduje zásobníky a ostatní čekají. Místo v šest pak všichni jedou domů ve čtvrt na deset.
Pravda, nikdo si nestěžoval, každý to pochopil.

odouda

Příspěvek#25 » stř 21. srp 2024, 18:24

G 43X je dobrá volba. Mám ;)

glock69

Příspěvek#26 » stř 21. srp 2024, 18:31

JirkaCV: u H11 není 2 x 15 nábojů žádný problém...

kolombo

Příspěvek#27 » stř 21. srp 2024, 18:38

Že jeden subkompakt umí velké zásobníky není pravidlo pro všechny subkompakty.

Argumenty, proč je lepší začínat s normální velikostí zbraně tu byly a pokud se někdo rozhodne jinak, brzo zjistí, že je něco špatně.

glock69

Příspěvek#28 » stř 21. srp 2024, 19:18

Já souhlasím, jen jsem napsal, že ani subcompact není 2x15 problém. Mám i H11, ale stejně mám radši G26, teda spíš G17 nebo starý shadow...

Střelec

Příspěvek#29 » stř 21. srp 2024, 20:13

Vystřídal jsem už kde co a jediné, co fakt zůstává a je jedna z mých nejoblíbenějších a prvních pistolí, je P226. Budu se asi opakovat, protože jsem to už někde psal, ale jako první zbraň je úplně jedno co si člověk koupí, nestojí to chalupu, a člověk si udělá jasno, co chce a nebo nechce.

audis

Příspěvek#30 » stř 21. srp 2024, 20:23

Chování rozdíl mých pistole stejná ráže 9x19, plast, striker, hlaveň 3,3" vs 5,25 ", je rozdíl nevelký. Kopanec není 2x tolik. Připadá mi kopání demonizovano.

Zpět na