Sebevražda na střelnici

Blacky

Příspěvek#16 » ned 25. srp 2024, 17:56

Byl děsně nemocnej. Holt to zvolil takhle. Kdyby byla legální možnost euthanazie, bylo by to v pohodě. RIP.

JirkaCV

Příspěvek#17 » ned 25. srp 2024, 18:03

Tou euthanazí je plná diskuse.
Ne, asi to nezafunguje. Jestli chcete řešit problém hned, euthanázie vám nepomůže. To je řešení na týdny až měsíce.
Doufám, že se nikdy nedostanu do situace lidí, kteří to řeší okamžitě a už vůbec se nechci dostat do situace lidí, kteří spoléhají na systém.

MojeTikka

Příspěvek#18 » ned 25. srp 2024, 18:14

Kdyz mi bylo 20, vedli jsme s kamaradama dlouhou rec na tema, jak se nejlip zabit. Proste debata akademiku, nikdo z nas to neplanoval. Tehdy jeste zbrane v civilni sfere existovaly jen dlouhe. Padaly navrhy od vlaku, utopeni, skok pod nakladak, skok z Nuselaku, otrava svitiplynem,... vzdy se naslo nejake 'proti' a to dost casto prave typu, ze to muze nekoho jineho ohrozit, nebo mu to aspon zkazit den. Co se pamatuju, idealni sebevrazdu jsme nenasli.

Pan Hermanek nebyl hlupak, pokud se rozhodl, pak uz to byla jen otazka volby metody. Mohli jsme v novinach cist o aute narvanem do sloupu mostu a bylo by mene senzace. Zrejme chtel jistotu a nejkratsi utrpeni.

Pokud strelnice neudelala nejake zasadni pochybeni, pak to dal neni tema.

Střelec

Příspěvek#19 » ned 25. srp 2024, 18:18

Je opravdu nutné tady řešit každou "sebevraždu na střelnici"? Chtělo by to trošku piety. Každý má svou volbu a je to nakonec každého věc (pokud neohrozí někoho jiného). Sebevraždy se z různých důvodů dějí každodenně, jen to není mediálně tak vděčné téma, jako zde rovnou 2x (zbraně, známý herec).

JardaB

Příspěvek#20 » ned 25. srp 2024, 19:29

No, zkomplikuje to par lidem zivot ale asi lepsi, nez zeleznice... Dovedu si ve svem veku predstavit takovou porebu a asi nejlepsi by bylo, kdyby se daly volne sehnat kvalitni prasky. Nejmin problemu pro okoli...

pH13

Příspěvek#21 » ned 25. srp 2024, 21:46

Doufám, že to pro střelnici nebude problém. Byl jsem tam jednou vyzkoušet, jak se střílí do dálky, fajn správci, skvělá relaxovaná atmosféra, ale hned tehdy mě napadlo, že by na tu důvěru v lidi mohli jednou doplatit. Snad to teď nenastane, držím jim palce.

Sobiho

Příspěvek#22 » pon 26. srp 2024, 06:59

Nejhorší na tom je, že tímto způsobem uškodil dalším lidem a možná i zkazil život... Ono vidět člověka s dírou v hlavě, jak bublá a teče... no to jen tak někdo nedá (sám to vím ze své praxe a několik "trénovaných" lidí mi takhle v jednotce skončilo). Je mi strašně líto toho instruktora, správce a dalších co u toho byli a doufám, že se z toho dostanou.

Sobiho

Příspěvek#23 » pon 26. srp 2024, 07:03

JardaB píše:No, zkomplikuje to par lidem zivot ale asi lepsi, nez zeleznice... Dovedu si ve svem veku predstavit takovou porebu a asi nejlepsi by bylo, kdyby se daly volne sehnat kvalitni prasky. Nejmin problemu pro okoli...

Taky jsme na tom byli (sebevražda vlakem) po jedné události ten strojvůdce dal výpověď a nejezdí už ani autem, protože ho má pořád před očima... Tyto sebevraždy, že uškodíš druhým, jsou podle mne ta největší zm*dovina co můžeš udělat. Zničíš život druhým.

film

Příspěvek#24 » pon 26. srp 2024, 10:40

vidocqcz

Příspěvek#25 » pon 26. srp 2024, 11:19

Svobodu máme skoro ve všem. Ale když už to člověka nebaví dál, tak nemá moc "čistých a nikoho neobtěžujících" možností.

Rys

Příspěvek#26 » pon 26. srp 2024, 11:52

Svoje problémy vyřešil, jiným je způsobil.

Blacky

Příspěvek#27 » pon 26. srp 2024, 12:12

Takže to bylo na Placích?

kolp

Příspěvek#28 » pon 26. srp 2024, 12:14

Dle dostupných zprav ano.

CzechJoker

Příspěvek#29 » pon 26. srp 2024, 12:32

A instruktor je prý vyšetřován pro spoluúčast na sebevraždě: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/herm ... omaci_ikro

Přitom se to může komukoliv z nás, pokud třeba na střelnici vezmeme známého a on se rozhodne vyřešit svoje problémy jednou pro vždy tímto způsobem.

kiv61

Příspěvek#30 » pon 26. srp 2024, 12:43

Takhle to rozhodně vůči zúčastněným nebylo fér ...
Na druhou stranu KH už bez pomoci ani nechodil a nenapadá mne v takové situaci méně "obtěžující" reálné řešení.
R.I.P.
Naposledy upravil(a) kiv61 dne pon 26. srp 2024, 12:49, celkem upraveno 1 x.

Zpět na