CZ 50/70
- Ozzy1
Příspěvek#166 » pon 2. pro 2024, 20:18
Gimpel: Z jednoduchého zadání Sboru Národní Bezpečnosti Československé zbrojovce ve Strakonicích z roku 1946. Zadání bylo: chceme pistoli co nejpodobnější waltheru pp. Pokud tedy vyvíjíte pistoli vycházející z waltheru pp, je nasnadě, že si ušetříte práci se zásobníkem. 
A za druhé americký internet uvádí, že to jde, ale jenom některé (https://www.ar15.com/forums/handguns/Co ... /4-200117/).

A za druhé americký internet uvádí, že to jde, ale jenom některé (https://www.ar15.com/forums/handguns/Co ... /4-200117/).
- Ozzy1
Příspěvek#167 » pát 17. led 2025, 08:45
Zdravím,
problém se zásobníkem mi vyřešilo aukro, kde jsem koupil druhý zásobník do čz70. Včera jsem se s padesátkou poprvé dostal na střelnici a nestačil jsem se divit. Vystřelil jsem celkem 50 ran a:
- pistole chodila na 18 metrů do mezinárodního pistoláku do pravého horního rohu, ale soustřel byl celkem hezký
- nabíjel jsem vždy 5 nábojů do obou zásobníků. Během prvních 25 ran se mi jednou za 10 ran vzpříčil náboj v komoře tak, že střela vyčuhovala z výhozího okénka a zbytek náboje se asi ponořil do zásobníku. Dělaly to oba zásobníky. Je to těma diskutovanýma vývodkama? Během druhých 25 ran záseky zmizely, ale zase začal u jednoho zásobníku přeskakovat zoubek záchytu, takže každé přebití bylo spojeno s rozborkou zbraně.
- čep vytahovače (díl 002) začal vylézat nahoru. Vždy jej stačilo zatlačit zpátky.
- hledí bylo v rybině podloženo nějakým plíškem. Plíšek začal vylézat a teď mám okolo hledí ostrý kus plechu. Navíc hledí bylo posunuto doprava, takže by jeho posun na střed mohl vrátit místo dopadu do středu terče.
Otázka na zkušenější tedy je, co s tou zbraní? Jsou to věci nějakým rozumným způsobem řešitelné, nebo ji mám radši odnést policajtům?
Jedná se o strakonickou padesátku v niklu (bez NB), takže asi soukromou. Navíc ji mám po člověku, kterého jsem si vážil. Takže pokud ji mám nechat zlikvidovat, chtěl bych pro to mít pádný důvod.
problém se zásobníkem mi vyřešilo aukro, kde jsem koupil druhý zásobník do čz70. Včera jsem se s padesátkou poprvé dostal na střelnici a nestačil jsem se divit. Vystřelil jsem celkem 50 ran a:
- pistole chodila na 18 metrů do mezinárodního pistoláku do pravého horního rohu, ale soustřel byl celkem hezký
- nabíjel jsem vždy 5 nábojů do obou zásobníků. Během prvních 25 ran se mi jednou za 10 ran vzpříčil náboj v komoře tak, že střela vyčuhovala z výhozího okénka a zbytek náboje se asi ponořil do zásobníku. Dělaly to oba zásobníky. Je to těma diskutovanýma vývodkama? Během druhých 25 ran záseky zmizely, ale zase začal u jednoho zásobníku přeskakovat zoubek záchytu, takže každé přebití bylo spojeno s rozborkou zbraně.
- čep vytahovače (díl 002) začal vylézat nahoru. Vždy jej stačilo zatlačit zpátky.
- hledí bylo v rybině podloženo nějakým plíškem. Plíšek začal vylézat a teď mám okolo hledí ostrý kus plechu. Navíc hledí bylo posunuto doprava, takže by jeho posun na střed mohl vrátit místo dopadu do středu terče.
Otázka na zkušenější tedy je, co s tou zbraní? Jsou to věci nějakým rozumným způsobem řešitelné, nebo ji mám radši odnést policajtům?
Jedná se o strakonickou padesátku v niklu (bez NB), takže asi soukromou. Navíc ji mám po člověku, kterého jsem si vážil. Takže pokud ji mám nechat zlikvidovat, chtěl bych pro to mít pádný důvod.
- vgj
Příspěvek#168 » pát 17. led 2025, 09:01
Nechal bych puškaři vyměnit záchyt závěru/vyhazovač, součástka za 20 kč, 5 minut práce.
Pak to bude lépe vyhazovat a nebude přeskakovat. Znalý puškař také lehce upraví tvar vývodek zákazníku, případně se vymění podavač v zásobníku.
Já mám CZ 50 rád (mám 3 ks 50 a 70), tak jsem ještě před lety nakoupil pár dílů v BVS. Ale zda je mají stále nevím. Stojí se za to zeptat.
Pokud není prasklý závěr či vydutá hlavěn tak rozhodně nelikvidovat. Kor když k tomu má člověk nějaký citový vztah.
Pak to bude lépe vyhazovat a nebude přeskakovat. Znalý puškař také lehce upraví tvar vývodek zákazníku, případně se vymění podavač v zásobníku.
Já mám CZ 50 rád (mám 3 ks 50 a 70), tak jsem ještě před lety nakoupil pár dílů v BVS. Ale zda je mají stále nevím. Stojí se za to zeptat.
Pokud není prasklý závěr či vydutá hlavěn tak rozhodně nelikvidovat. Kor když k tomu má člověk nějaký citový vztah.
- Jarda89
Příspěvek#170 » úte 11. úno 2025, 15:56
Reklamace Škorpíka nedopadla, tak jsem u prodejce vratku rovnou otočil... Na ty roky nevypadá vůbec špatně
Rok na závěru je přeražený na 97, na rámu je NB 51. Kolem blokace není moc otlučená. Má zvláštně obouchané čelo závěru o komoru ale v klidu. A je malá prasklina dole na levé střence.

IMG_20250211_140409597_HDR (1).jpg
IMG_20250211_140420456_HDR (1).jpg
IMG_20250211_140532254_HDR (1).jpg
IMG_20250211_140543711_HDR (1).jpg
IMG_20250211_140728686 (1).jpg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Jarda89
- Jarda89
- Jarda89
- Jarda89
Příspěvek#177 » úte 18. úno 2025, 21:28
Trochu jsem si pohrál s dotažením a spára je pryč. Chtělo to vychytat moment, kdy to bude dotažené a nebude drhnout závěr...
Zdá se mi, že je kohout dost k jedné straně ale to je asi ok (strejda má kohout posunutý pro změnu k druhé straně) a deska vyčnívá do prostoru kde chodí kohout.

received_610600488405361.jpeg
received_1542227806475589.jpeg
received_1709990053264545.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- Gimpel
Příspěvek#180 » pát 7. bře 2025, 18:09
Jarda89 : co jsi zas za nedostatek našel, na této CZ-50? 
Zde to alespoň vypadalo, že je OK.
Sám bych se jako obvykle zabýval laufem. Zejména před zaplacením. Doporučuji nosit kovový kartáček a vytěrák (někde předstírají, že nemají).
Jednu padesátku jsem mohl míti s dobovým závitem na laufu. Cena, no pro mne dobrá, byla však daleko.
Mám jistou nejasnost a uvádím, že patřím do skupiny - 1.
1 - jsi také nekompromisní hledač bouchačkové dokonalosti?
Proč myslíš, že již přesně nevím kolikátou mám Italku v malorážce?

Nakonec jsem to vzal raději cestou zakázkových úprav.
2 - jsi šikovný šmelinář, co si každou na chvíli dobře užije a s malým ale přeci ziskem prodá?
V mém okolí je takovýto šikula jen jeden. Kapitalismem zbídačený to stáťák, fanatik bouchačkový, expert, co jinak by měl jen jednu zbraň nastálo.

Zde to alespoň vypadalo, že je OK.
Sám bych se jako obvykle zabýval laufem. Zejména před zaplacením. Doporučuji nosit kovový kartáček a vytěrák (někde předstírají, že nemají).
Jednu padesátku jsem mohl míti s dobovým závitem na laufu. Cena, no pro mne dobrá, byla však daleko.
Mám jistou nejasnost a uvádím, že patřím do skupiny - 1.
1 - jsi také nekompromisní hledač bouchačkové dokonalosti?
Proč myslíš, že již přesně nevím kolikátou mám Italku v malorážce?

Nakonec jsem to vzal raději cestou zakázkových úprav.
2 - jsi šikovný šmelinář, co si každou na chvíli dobře užije a s malým ale přeci ziskem prodá?
V mém okolí je takovýto šikula jen jeden. Kapitalismem zbídačený to stáťák, fanatik bouchačkový, expert, co jinak by měl jen jednu zbraň nastálo.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí