Tlumiče na zbraně

Gimpel

Příspěvek#1216 » stř 18. pro 2024, 17:35

................ ,,dával gumový o-kroužek" .............

Z více zdrojů vím jen, že KOVOVÁ deformační podložka, se dát nemá až prý nesmí. Lak na nehty někdy zkusím.

Béďa : závity jen dotahuji a více neřeším. Když ti někdo udělá těsný, je to dobře lepší (mám dva :) :) ) .

++++++

EDIT : V materiálech svých, právě toto zřel jsem :

Podložku ani O kroužek nedávat, naruší souosost ❗ ❗ ❗ ❗

Více k věci nemám.

Carloss

Příspěvek#1217 » stř 18. pro 2024, 18:06

Běžte už s lakem na nehty v době dostupných závitových lepidel pro nejrůznější účely do háje. Acetonová lepidla ztvrdnou a zkřehnou. Ještě není špatný tekutý teflon na závity vodoinstalací. A je to TEFLON, takže teplotně odolný.

mission

Příspěvek#1218 » stř 18. pro 2024, 18:20

nemám potřebu kupovat drahá lepidla, když lak mám doma a spotřebuju minimum. Na moje účely postačuje v pohodě a v případě montáže / demontáže se dá opět snadno aplikovat.

Carloss

Příspěvek#1219 » stř 18. pro 2024, 18:49

Drahá? Třeba zrovna ten tekutej teflon drahej teda fak nejni, hodí se k ledasčemu a nestárne. Ale proč něco dělat pořádně, jsme přeci češi... No co... tvoje věc.

Piggy

Příspěvek#1220 » stř 18. pro 2024, 19:52

Gimpel píše:........ ,,Ano, tinitus ..... Člověk z něj může i zblbnout" ........
Naštěstí nevím co všechno tím naznačuješ, právnický to ptáku :lol: ;) :lol:
Tinnitus, podobně jako bolest zubů, dokáže někoho opravdu "dohnat k šílenství".
Na střeleckém fóru je jistě namístě poznámka, že se občas najdou jedinci, co to řeší výstřelem do zdroje utrpení. Tzn. buď si proženou hlavu kulkou, nebo kulku hlavou.

LordSalix

Příspěvek#1221 » stř 18. pro 2024, 20:02

A fakt se povoluje i glock? Měl jsem dosud pistole a pušky s klasickým 1/2x28 a z toho závitu vůbec nadšený nejsem. Ale M13.5x1 je proti tomu sofistikovaný a při dotahování je to pěkný pocit. Mám A-TEC PMM-6, ale čeká na papíry, takže praktické srovnání zatím nemám.

Gimpel

Příspěvek#1222 » stř 18. pro 2024, 20:39

Carloss : dík za poznatky (lepidla), hned jsem uložil :) :) .

================================

Piggy : :lol: :mrgreen: :lol:
(Dovoluji si konstatovati, že i bez té věty poslední, bych sdělení pochopil :) :) ) .

Aris

Příspěvek#1223 » čtv 19. pro 2024, 07:05

LordSalix píše:A fakt se povoluje i glock? Měl jsem dosud pistole a pušky s klasickým 1/2x28 a z toho závitu vůbec nadšený nejsem. Ale M13.5x1 je proti tomu sofistikovaný a při dotahování je to pěkný pocit. Mám A-TEC PMM-6, ale čeká na papíry, takže praktické srovnání zatím nemám.

Mohu vědět, co ti na tom palcovém závitu přišlo špatně? Vždyť velikostně je podobný tomu metrickému.

LordSalix

Příspěvek#1224 » čtv 19. pro 2024, 08:26

Je hrubší, odolnější. K našroubování stačí půlka otáček. Není až ke korunce, takže je mnohem menší šance poškození závitu nárazem. Před závitem i za závitem jsou kónické náběhy pro lepší usazení. Je menší šance strhnutí závitu, lépe to drží a když už dojde k lehkému povolení, tak se to méně klepe (menší šance ustřelení tlumiče). Je vidět, že nad tím někdo přemýšlel. Ten palcový je prostě závit .. jak na propisku.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Aris

Příspěvek#1225 » čtv 19. pro 2024, 10:28

Díky, už to chápu. Hlaveň s metrikou je jinak tvarovaná a závit je kratší. Říkal jsem si čím to je, když vrcholový úhel je stejný a stoupání je skoro stejné (ten palcový má stoupání cca 0,9mm)

Gimpel

Příspěvek#1226 » čtv 19. pro 2024, 11:42

....................... ,,kónické náběhy pro lepší usazení" ...............

Nezpochybňuji. Podotýkám, že u dobře udělaného závitu souosost JE.

Kónické prvky bych ocenil zejména z titulu snížené tendence k povolování. Jen spekuluji však, tuto zkušenost holt nemám.
Nebo nějaká ještě aretace.

I na ,,propiskách" jsou někdy ti závitové......... :)

=============================================================

EDIT : Nedopatřením jsem nedávno neuvedl, že ptáci to pěkní právničtí, zde operují dva :) :) .

Že Piggy :twisted: .

Blacky

Příspěvek#1227 » čtv 19. pro 2024, 13:12

Dotaz. GIS má pro 9x19 dva tlumiče (pokud neresim rozdil v barve) Kratší, kterej uvadi primarne pro pistole a delsi pro PDW. Ten delší se dá ale sehnat vyrazne levneji, nez ten kratkej. Jelikož neresim noseni, tak je mi fuk, ze by byl delsi a tezsi (má i lepsi utlum) a chtel bych ho na pistoli. Je tam nejaky zadrhel, proc by to neslo?

Carloss

Příspěvek#1228 » čtv 19. pro 2024, 13:41

Taky jsou tlumiče ocelové a hliníkové (teda spíš asi duralové). Pro a proti jednotlivým materiálům? Teda.. kromě hmotnosti.

LordSalix

Příspěvek#1229 » čtv 19. pro 2024, 13:47

Pozor ať si nepleteš délku a verze PSR (pistole) a CSR (PCC). Pistolové mají booster a proto jsou dražší. To platí pro všechny značky. Proto stojí PCC tlumiče kolem deseti a pistolové kolem patnácti. Normálně platí, že bezpístový tlumič na pistoli fungovat bude, jenom z toho bude opakovačka, ale v praxi tam nejde ani moc našroubovat, protože ten závit je stejný, ale na CSR je kolem toho ještě hodně masa, co se opře o hlaveň a na pistoli nemá kam. A pro zajímavost tlumič s boosterem na PCC fungovat bude, ale zbytečně se tím opotřebovává booster a je tam riziko, že si střela škrtne jak to pruží.

LordSalix

Příspěvek#1230 » čtv 19. pro 2024, 13:49

Na pistoli musí jít hliník kvůli hmotnosti, ale na pušku bych bral ocel, pokud fakt není váha extra důležitá. Ten hliník se postupně vypálí a to platí i pro přepážky. Mám starší CSR z bazaru a ty hliníkové přepážky už jdou dost prožrané. Kdežto třeba SS compact streamer bude na 9mm asi nesmrtelný.

Zpět na