MP5 original i klony
Samonabíjecí pušky
- Roadrunner
- Roadrunner
Příspěvek#50 » sob 21. pro 2024, 08:54
Tak jsem taky neodolal a je doma
Ani stopa opotřebení uvnitř nebo venku. Nakonzervované jako hrom, ale překvapilo mě, že je to složeno v podstatě ze starých dílů HK. Spoušť chodem stejná jak na HK a mnohem lepší než u pozdějších POF. Povrchovku, co mám, je srovnatelná s kolegovou MP5. Takže za mě kauf roku. Zítra se jde na střelnici, tak pak hodím nějaké fotky. Po novém roce na to hodím ještě montáž a kolim

- DesertEagle
- DesertEagle
Příspěvek#51 » sob 21. pro 2024, 09:24
Roadrunner píše:Tak jsem taky neodolal a je domaAni stopa opotřebení uvnitř nebo venku. Nakonzervované jako hrom, ale překvapilo mě, že je to složeno v podstatě ze starých dílů HK. Spoušť chodem stejná jak na HK a mnohem lepší než u pozdějších POF. Povrchovku, co mám, je srovnatelná s kolegovou MP5. Takže za mě kauf roku. Zítra se jde na střelnici, tak pak hodím nějaké fotky. Po novém roce na to hodím ještě montáž a kolim
.. hmm tohle čtu rád. Můžeš o jednotlivých dílech napsat víc ? Hlavně k jejich identifikaci pls. Vzal jsem na zkoušku fullko a dost by mě zajímalo srovnání se semíčkěm v dílech. Nemyslím tím v režimu střelby, ale výhradně ve výrobci a značení dílů.
- mikk
Příspěvek#53 » sob 21. pro 2024, 16:37
Tak semi POF MP5A2 92 je doma, bral jsem s picatinny FAB montáži a 30r zásobníky.
S technologickým zpracováním a sváry jsem relativně spokojený, respektive někde na webu jsem viděl i mnohem horší POF kusy, takže takto letmo z me strany "92 série ok.
Při nákupu ta zbraň i zásobníky doslova plavou v oleji a všechny funkční části byly pěkně naimpregnované
Celkově mi ale takle na sucho vadí velký vakl predpažbí a podelná cca 10-15mm vůle/vakl zásobníků v šachtě.
Chod spouště je za mě nic moc a zlatý zaklad MilSpec z ar platformy. Povrchová úprava tu byla zmíněná, ta je hodně slabší a na těle zbraně mám od "nova" pár šrámů. Barvy je tolik, že sejmout pevnou pažbu je dřina. Na ústí trilug nepůjde a bude třeba to zbrousit.
Nejlíp to asi asi vystihla žena, když se chtěla podívat co nového jsem pořídil: vypadá to nějak lacině a staré (oproti ar15)
Fotky mého pofu
S technologickým zpracováním a sváry jsem relativně spokojený, respektive někde na webu jsem viděl i mnohem horší POF kusy, takže takto letmo z me strany "92 série ok.
Při nákupu ta zbraň i zásobníky doslova plavou v oleji a všechny funkční části byly pěkně naimpregnované
Celkově mi ale takle na sucho vadí velký vakl predpažbí a podelná cca 10-15mm vůle/vakl zásobníků v šachtě.
Chod spouště je za mě nic moc a zlatý zaklad MilSpec z ar platformy. Povrchová úprava tu byla zmíněná, ta je hodně slabší a na těle zbraně mám od "nova" pár šrámů. Barvy je tolik, že sejmout pevnou pažbu je dřina. Na ústí trilug nepůjde a bude třeba to zbrousit.
Nejlíp to asi asi vystihla žena, když se chtěla podívat co nového jsem pořídil: vypadá to nějak lacině a staré (oproti ar15)

Fotky mého pofu
- mikk
Příspěvek#57 » sob 21. pro 2024, 19:02
Dle ZS popisu by se mělo jednat o POF uloženky a zbraně vyrobené v roce 1992, tak odtud předpokládám to shodné označení série 92. Moje má vedle výrobce a označení modelu na hlavní části právě tento popisek - POF MP5A2 92
Btw. 0X co zmiňujete tedy čistě hypoteticky může být až následující yrobni šarže 2000+, ale prodávaná ve stejné ZS dávce 1k ks...
Btw. 0X co zmiňujete tedy čistě hypoteticky může být až následující yrobni šarže 2000+, ale prodávaná ve stejné ZS dávce 1k ks...
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- DesertEagle
- DesertEagle
Příspěvek#58 » ned 22. pro 2024, 11:29
ZS jsou mistři pohádek, dost by mě zajímalo jak moc je pravdivý příběh o zásobách z 1992. Aby to nebylo jen číslo jako když je na P08 "42". Konzervace je ale opravdu dokonalá. Pakoš není Mauser, tak dohlédavat cokoliv o výrobních seriích bude jistě nemožné.
Na svoje číslo juknu večer, taky jako všichni nic nestíhám.
Na svoje číslo juknu večer, taky jako všichni nic nestíhám.
- Roadrunner
- Roadrunner
Příspěvek#59 » ned 22. pro 2024, 13:46
Když se na to tu tak dívám, tak to mám asi z prdele kliku a připadá mi, že mám úplně jinou zbraň. Proložené v oleji to bylo fest, to ano. Ale jakékoliv poškození z venku nemám. Závěr při pohybu nedrhne a chodí jak po másle. Laková úprava identická s kolegovou HK. Jeho trilug tlumič mi jde nasadit a sundat bezproblémů. Chod spouště stejný, jako na originálu - silnější, ale čitelná pružina spouště a jasné spouštění (proti jakékoliv sérové AR15 super). Na 25m dnes v pistolovém terči vše do devítky při míření. Při bezhlavém praní do terče dvoustřely a rychlopalbou jsem nevyšel kromě jedné rány (a vím jak blbě jsem ji strhnul) z černého. Takže asi ano, jak je u ZS zvykem, je to asi o náhodě. A v tom případě jsem asi vyhrál první cenu....
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí