MP5 original i klony

Samonabíjecí pušky
Walt

Příspěvek#46 » úte 17. pro 2024, 22:09

Montaz FAB ve Zlate pusce uz nemaji, brali jsme posledni dve. Bez naboju byla MP5 za 24 500, taky jsou uz rozebrane.

Béďa

Příspěvek#47 » stř 18. pro 2024, 14:58

Tak ten Stinger nebude za 28....ale můj odhad je spíše okolo 35-40....

Erix

Příspěvek#48 » stř 18. pro 2024, 15:03

Má být +- ve stejné hladině jako Evo, jinak bude "neprodejný", viz téma. ;)

Walt

Příspěvek#49 » stř 18. pro 2024, 20:00

Walt píše:Montaz FAB ve Zlate pusce uz nemaji, brali jsme posledni dve. Bez naboju byla MP5 za 22 500, taky jsou uz rozebrane.

Roadrunner

Příspěvek#50 » sob 21. pro 2024, 08:54

Tak jsem taky neodolal a je doma :) Ani stopa opotřebení uvnitř nebo venku. Nakonzervované jako hrom, ale překvapilo mě, že je to složeno v podstatě ze starých dílů HK. Spoušť chodem stejná jak na HK a mnohem lepší než u pozdějších POF. Povrchovku, co mám, je srovnatelná s kolegovou MP5. Takže za mě kauf roku. Zítra se jde na střelnici, tak pak hodím nějaké fotky. Po novém roce na to hodím ještě montáž a kolim

DesertEagle

Příspěvek#51 » sob 21. pro 2024, 09:24

Roadrunner píše:Tak jsem taky neodolal a je doma :) Ani stopa opotřebení uvnitř nebo venku. Nakonzervované jako hrom, ale překvapilo mě, že je to složeno v podstatě ze starých dílů HK. Spoušť chodem stejná jak na HK a mnohem lepší než u pozdějších POF. Povrchovku, co mám, je srovnatelná s kolegovou MP5. Takže za mě kauf roku. Zítra se jde na střelnici, tak pak hodím nějaké fotky. Po novém roce na to hodím ještě montáž a kolim

.. hmm tohle čtu rád. Můžeš o jednotlivých dílech napsat víc ? Hlavně k jejich identifikaci pls. Vzal jsem na zkoušku fullko a dost by mě zajímalo srovnání se semíčkěm v dílech. Nemyslím tím v režimu střelby, ale výhradně ve výrobci a značení dílů.

Roadrunner

Příspěvek#52 » sob 21. pro 2024, 13:05

Jak bude prostor, tak není problém. Teď před koncem roku je to dost divočina v práci. Ale zítra máme vánoční střílení na střelnici, tak pak sem dám ještě nějaké dojmy a postřehy. Dával si na to montáž na optiku?

mikk

Příspěvek#53 » sob 21. pro 2024, 16:37

Tak semi POF MP5A2 92 je doma, bral jsem s picatinny FAB montáži a 30r zásobníky.

S technologickým zpracováním a sváry jsem relativně spokojený, respektive někde na webu jsem viděl i mnohem horší POF kusy, takže takto letmo z me strany "92 série ok.
Při nákupu ta zbraň i zásobníky doslova plavou v oleji a všechny funkční části byly pěkně naimpregnované

Celkově mi ale takle na sucho vadí velký vakl predpažbí a podelná cca 10-15mm vůle/vakl zásobníků v šachtě.
Chod spouště je za mě nic moc a zlatý zaklad MilSpec z ar platformy. Povrchová úprava tu byla zmíněná, ta je hodně slabší a na těle zbraně mám od "nova" pár šrámů. Barvy je tolik, že sejmout pevnou pažbu je dřina. Na ústí trilug nepůjde a bude třeba to zbrousit.

Nejlíp to asi asi vystihla žena, když se chtěla podívat co nového jsem pořídil: vypadá to nějak lacině a staré (oproti ar15) :lol:

Fotky mého pofu

mikk

Příspěvek#54 » sob 21. pro 2024, 16:46

Tak kvůli velikosti znovu
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

mikk

Příspěvek#55 » sob 21. pro 2024, 16:48

Závěr, hlaveň a spoustak

Střelec

Příspěvek#56 » sob 21. pro 2024, 16:49

Co je myšleno tou "sérií 92"? Když jsem viděl ležet na krámě několik pušek, tak tu 92 u označení modelu mělo jen pár, viděl jsem i značené 0X. Vše z této várky za 25k.

mikk

Příspěvek#57 » sob 21. pro 2024, 19:02

Dle ZS popisu by se mělo jednat o POF uloženky a zbraně vyrobené v roce 1992, tak odtud předpokládám to shodné označení série 92. Moje má vedle výrobce a označení modelu na hlavní části právě tento popisek - POF MP5A2 92

Btw. 0X co zmiňujete tedy čistě hypoteticky může být až následující yrobni šarže 2000+, ale prodávaná ve stejné ZS dávce 1k ks...

DesertEagle

Příspěvek#58 » ned 22. pro 2024, 11:29

ZS jsou mistři pohádek, dost by mě zajímalo jak moc je pravdivý příběh o zásobách z 1992. Aby to nebylo jen číslo jako když je na P08 "42". Konzervace je ale opravdu dokonalá. Pakoš není Mauser, tak dohlédavat cokoliv o výrobních seriích bude jistě nemožné.
Na svoje číslo juknu večer, taky jako všichni nic nestíhám.

Roadrunner

Příspěvek#59 » ned 22. pro 2024, 13:46

Když se na to tu tak dívám, tak to mám asi z prdele kliku a připadá mi, že mám úplně jinou zbraň. Proložené v oleji to bylo fest, to ano. Ale jakékoliv poškození z venku nemám. Závěr při pohybu nedrhne a chodí jak po másle. Laková úprava identická s kolegovou HK. Jeho trilug tlumič mi jde nasadit a sundat bezproblémů. Chod spouště stejný, jako na originálu - silnější, ale čitelná pružina spouště a jasné spouštění (proti jakékoliv sérové AR15 super). Na 25m dnes v pistolovém terči vše do devítky při míření. Při bezhlavém praní do terče dvoustřely a rychlopalbou jsem nevyšel kromě jedné rány (a vím jak blbě jsem ji strhnul) z černého. Takže asi ano, jak je u ZS zvykem, je to asi o náhodě. A v tom případě jsem asi vyhrál první cenu....

Roadrunner

Příspěvek#60 » ned 22. pro 2024, 13:48

Přidávám ještě terč
MP5S2.jpg

Zpět na