CZ SKORPION 61 S

Erix

Příspěvek#376 » sob 4. led 2025, 18:53

Vidíš, tak sis to objasnil. To futro tam je heftnutý a lauf v něm, pak je vše ok. Akorát občas to přivařil svářeč na jiné hodině, jak to dostal, kdo do ruky.

frantisekkozisek

Příspěvek#377 » sob 4. led 2025, 19:19

Ten svár tam mám taky.

Jarda89

Příspěvek#378 » sob 4. led 2025, 19:39

Tady jsou aspoň hezky zabroušené. Co jsem měl toho prvního, tak tam byly dost hrubé.

Jarda89

Příspěvek#379 » úte 7. led 2025, 08:16

Tak mi to nedalo a fotky vývrtu, byť fakt blbé, jsem poslal do Zeleného Sportu. Očekával jsem odpověď typu "Seš k..ot, nic to není" ale pan Rudolf st. mě velice mile překvapil. Mám to poslat na reklamaci, že mu to přijde, že se loupe chrom v přechodovém kuželu. Takže ho asi v pátek hodím do Brna a uvidíme.

Jarda89

Příspěvek#380 » stř 8. led 2025, 07:18

Malá poznámka - na stránkách Zeleného sportu jsou škorpíky aktuálně za 4500,- ;)

Gimpel

Příspěvek#381 » stř 8. led 2025, 13:36

Druhý (celkem tedy čtvrtý) nepoptávám, ovšem cena, pakatel atraktivní.

Ještě aby stav NEodpovídal ceně!

Jarda89

Příspěvek#382 » stř 8. led 2025, 18:50

Že prý vyřazené od Vězeňské služby. Ty budou asi dost nošené ale minimálně střílené.

Gimpel

Příspěvek#383 » stř 8. led 2025, 21:56

Snad ano. Co jsem o tom tak zaslechl, mělo by to tak být.

Ještě vždy trochu záleží, z jaké je výrobní série, byly tři.
Mám tu první :).

Jarda89

Příspěvek#384 » čtv 9. led 2025, 12:16

Těžko říct.. Mají tam už několik let tu samou fotku - řada Škorpíků na zádech s plastovou pažbičkou. Minulého jsem měl rok 64 a tenhle taky (dnes předán na reklamaci).

Erix

Příspěvek#385 » čtv 9. led 2025, 14:48

Tak, třeba některé jsou už i repasované ve zbrojovce, jinak ZS má i nové laufy.

Jarda89

Příspěvek#386 » čtv 9. led 2025, 15:14

V Armorum mi tam napsal jako navrhovanou opravu výměnu hlavně, tak to třeba vyjde (a nová bude 100% ok :D ). Nové hlavně jsou porůznu viděl. Konkrétně v Armoru je mají za 1800,-
Však jsem tam pánovi říkal, že bych to ani zase tak neřešil ale když mi to poradil sám náčelník ZS, tak proč to neudělat.

Gimpel

Příspěvek#387 » čtv 9. led 2025, 16:21

............... ,,mají za 1800,-"

Vím o jednom velice dobrém puškaři, co jich kdysi za pakatel koupil celý pytel.

Když vidím tu cenu - zjevně věděl proč.

Gimpel

Příspěvek#388 » čtv 9. led 2025, 16:36

Taková legislativní zajímavost, záhada.

S jistým třeba pracovním známým, co tehdy byl ještě u četníků, jsme se zaujetím široce diskutovali Škorpy.
Zmínil jsem, že na samém začátkovi let 90-tých byly dostupné. Pak ovšem dle č. 288/95 Sb., je všem co neměli výjimky sebrali. Oba výjimkám nefandíme = nemáme.
I takto mi však s úsměvem řekl: ,,Mě ho nevzali". Zároveň však zjevně necítil potřebu, ve věci cokoliv objasnit.

Dodnes mi vrtá hlavou, kterak tedy onoho vysoce positivního věci stavu dosáhl??!
Napadá mne jen a asi hloupá (ne)možnost, že spolu s jeho náčelníkem, z onoho privátního Škorpika, udělali cosi jako ,,poloviční služební zbraň".
Nebo snad, že by tehdy tu a u něj vysoce nepravděpodobnou výjimku, po nezbytnou a nedobře dlouhou dobu přeci jen měl? To mi opět nesedí a značně, žije v bytovce panelové.

Je zde nějaký pěkný pták, ech čo to hovorim, tedy ten právník přeci, co mi předmětnou legislativní nejasnost dokáže objasnit?
Dotyčný Škorpa nakonec prodal a asi dobře, tak jen před deseti chči méně roky.
Neptal jsem se, ty jedny z prvních semiauto, totiž mají takové jisté specifikum ;) :). Ty co je běžně nikdo nepustí.

Erix

Příspěvek#389 » čtv 9. led 2025, 17:36

Hele, to fungovalo a funguje i dnes. Takže pokud to byl četník a měl dobré známosti, tak mohl mít třeba i RPG, obrazně řečeno. U toho škorpa bych se nedivil ani full auto, nebo třeba u vz58.

Jinak existují i lidé co do nedávna mohli dostat ZP přes četníky a zkouška jaksi,... Alespoň se to tvrdí či to tvrdí. :roll:

Jarda89

Příspěvek#390 » čtv 9. led 2025, 17:54

Ona se spousta věcí neřeší (nebo to vyřeší pár kapříků, případně krabicové víno) a pak to vyžereme my poctiví. Tohle bude už dost OT ale vím o minimálně dvou myslivcích, kteří žerou prášky na hlavu a papíry mají jenom ze známosti. Fakt doufám, že aspoň v těchto případech ten nový zákon k něčemu bude. Brácha mě furt láká na hon abych jim dělal nadháněče ale balistiku nevlastním....

Zpět na