CZ SKORPION 61 S
- Jarda89
Příspěvek#379 » úte 7. led 2025, 08:16
Tak mi to nedalo a fotky vývrtu, byť fakt blbé, jsem poslal do Zeleného Sportu. Očekával jsem odpověď typu "Seš k..ot, nic to není" ale pan Rudolf st. mě velice mile překvapil. Mám to poslat na reklamaci, že mu to přijde, že se loupe chrom v přechodovém kuželu. Takže ho asi v pátek hodím do Brna a uvidíme.
- Jarda89
Příspěvek#386 » čtv 9. led 2025, 15:14
V Armorum mi tam napsal jako navrhovanou opravu výměnu hlavně, tak to třeba vyjde (a nová bude 100% ok
). Nové hlavně jsou porůznu viděl. Konkrétně v Armoru je mají za 1800,-
Však jsem tam pánovi říkal, že bych to ani zase tak neřešil ale když mi to poradil sám náčelník ZS, tak proč to neudělat.

Však jsem tam pánovi říkal, že bych to ani zase tak neřešil ale když mi to poradil sám náčelník ZS, tak proč to neudělat.
- Gimpel
Příspěvek#388 » čtv 9. led 2025, 16:36
Taková legislativní zajímavost, záhada.
S jistým třeba pracovním známým, co tehdy byl ještě u četníků, jsme se zaujetím široce diskutovali Škorpy.
Zmínil jsem, že na samém začátkovi let 90-tých byly dostupné. Pak ovšem dle č. 288/95 Sb., je všem co neměli výjimky sebrali. Oba výjimkám nefandíme = nemáme.
I takto mi však s úsměvem řekl: ,,Mě ho nevzali". Zároveň však zjevně necítil potřebu, ve věci cokoliv objasnit.
Dodnes mi vrtá hlavou, kterak tedy onoho vysoce positivního věci stavu dosáhl??!
Napadá mne jen a asi hloupá (ne)možnost, že spolu s jeho náčelníkem, z onoho privátního Škorpika, udělali cosi jako ,,poloviční služební zbraň".
Nebo snad, že by tehdy tu a u něj vysoce nepravděpodobnou výjimku, po nezbytnou a nedobře dlouhou dobu přeci jen měl? To mi opět nesedí a značně, žije v bytovce panelové.
Je zde nějaký pěkný pták, ech čo to hovorim, tedy ten právník přeci, co mi předmětnou legislativní nejasnost dokáže objasnit?
Dotyčný Škorpa nakonec prodal a asi dobře, tak jen před deseti chči méně roky.
Neptal jsem se, ty jedny z prvních semiauto, totiž mají takové jisté specifikum
. Ty co je běžně nikdo nepustí.
S jistým třeba pracovním známým, co tehdy byl ještě u četníků, jsme se zaujetím široce diskutovali Škorpy.
Zmínil jsem, že na samém začátkovi let 90-tých byly dostupné. Pak ovšem dle č. 288/95 Sb., je všem co neměli výjimky sebrali. Oba výjimkám nefandíme = nemáme.
I takto mi však s úsměvem řekl: ,,Mě ho nevzali". Zároveň však zjevně necítil potřebu, ve věci cokoliv objasnit.
Dodnes mi vrtá hlavou, kterak tedy onoho vysoce positivního věci stavu dosáhl??!
Napadá mne jen a asi hloupá (ne)možnost, že spolu s jeho náčelníkem, z onoho privátního Škorpika, udělali cosi jako ,,poloviční služební zbraň".
Nebo snad, že by tehdy tu a u něj vysoce nepravděpodobnou výjimku, po nezbytnou a nedobře dlouhou dobu přeci jen měl? To mi opět nesedí a značně, žije v bytovce panelové.
Je zde nějaký pěkný pták, ech čo to hovorim, tedy ten právník přeci, co mi předmětnou legislativní nejasnost dokáže objasnit?
Dotyčný Škorpa nakonec prodal a asi dobře, tak jen před deseti chči méně roky.
Neptal jsem se, ty jedny z prvních semiauto, totiž mají takové jisté specifikum

- Erix
Příspěvek#389 » čtv 9. led 2025, 17:36
Hele, to fungovalo a funguje i dnes. Takže pokud to byl četník a měl dobré známosti, tak mohl mít třeba i RPG, obrazně řečeno. U toho škorpa bych se nedivil ani full auto, nebo třeba u vz58.
Jinak existují i lidé co do nedávna mohli dostat ZP přes četníky a zkouška jaksi,... Alespoň se to tvrdí či to tvrdí.
Jinak existují i lidé co do nedávna mohli dostat ZP přes četníky a zkouška jaksi,... Alespoň se to tvrdí či to tvrdí.

- Jarda89
Příspěvek#390 » čtv 9. led 2025, 17:54
Ona se spousta věcí neřeší (nebo to vyřeší pár kapříků, případně krabicové víno) a pak to vyžereme my poctiví. Tohle bude už dost OT ale vím o minimálně dvou myslivcích, kteří žerou prášky na hlavu a papíry mají jenom ze známosti. Fakt doufám, že aspoň v těchto případech ten nový zákon k něčemu bude. Brácha mě furt láká na hon abych jim dělal nadháněče ale balistiku nevlastním....
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí