Plasťák na CCW ve velikosti compact s manuální pojistkou

Glock a spol.
kolombo

Příspěvek#16 » pon 13. led 2025, 15:44

P-07 taky má možnost manuální pojistky, ale já to nikdy nepoužil a stále měl jen vypouštěč kohoutu.

Podle mne je pojistka mimo, rozhodně ne na nošení.

Koupil jsem Walther PPS M2 a po pár měsících vyměnil P-07 za Walther PDP C. P-07 jen leží v trezoru.

Jarda.Jezek

Příspěvek#17 » pon 13. led 2025, 20:22

U natažené pistole v pouzdře je při nošení pojistka nanic. Vlastně může být jen zdroj problémů. Rozhodně nezastaví zápalník, pokud pistole spustí nějak sama.

Když se někdo bojí, že to spustí a vystřelí, měl by nosit DAO.

CzechJoker

Příspěvek#18 » pon 13. led 2025, 20:30

Myslíš plastový DAO revolver bez kohoutu? Máš recht, to je ideál na nošení, blbuvzdorný, lehký, bezpečný...

ruger.jpeg
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Jarda.Jezek

Příspěvek#19 » pon 13. led 2025, 20:37

Ale jó, sice tady všichni píšeme o pistolích, ale klidně čti revolver. Jde to nosit, jde s tím vystřelit, tak proč ne.

Hlavně to nemá pojistku, takže cajk.

CzechJoker

Příspěvek#20 » pon 13. led 2025, 23:29

Někteří pistolníci dávají do válce o náboj méně, aby napoprvé promáčkli naprázdno. Jako chtěl bych to vidět někde ve šmelcu, stejně jako přepojistkované bouchačky, v komoře nadrclé sušilky a podobné fajnovosti.

Murphy

Příspěvek#21 » pon 13. led 2025, 23:56

Minus naboj ve valci mel smysl za dob revolveru bez prenosove paky. Ale u odkazovaneho LCR?
Dao mi take prijde tak nejak jistejsi. Nikde se neunavuje zadna pruzina a odpor spouste je dostatecna pojistka proti zbrklosti (alespon doufam).
Natazeny striker mne prece jen trosku znervoznuje, zvlast na appendixu. 8-/

Rottwik

Příspěvek#22 » úte 14. led 2025, 19:42

HK 45 C má decocker i pojistku. Páčka dolů vypustí kohout, nahoru zajistí spoušť.

Petr z Braníka

Příspěvek#23 » úte 14. led 2025, 20:58

Murphy píše:...
Natazeny striker mne prece jen trosku znervoznuje, zvlast na appendixu. 8-/

Je třeba si uvědomit, že "natažený" striker není natažený. On se donatáhne až stiskem spouště.
Jakmile tohle člověk uzná za fakt, jdou obavy stranou.

hunter240

Příspěvek#24 » úte 14. led 2025, 21:42

Spousta strikeru je natažená úplně. Jistí to blokace a pojistka na spoušti

audis

Příspěvek#25 » úte 14. led 2025, 22:01

Mám obavu, že Dukosak se sem již nedívá.

Héfaistos

Příspěvek#26 » úte 14. led 2025, 23:22

Petr z Braníka píše:Je třeba si uvědomit, že "natažený" striker není natažený...

Jak už napsal psal hunter240, to vůbec není pravidlem. Je spousta strikerů, které jsou plně natažené. A navíc i u zbraní, kde je zápalník původně předepnutý a domáčknutím spouště se "dopne" (např. standardní spoušť u Glocku) se výměnou kompletní spouště může přejít na plně natažený (Glock GPT spoušť).

CzechJoker

Příspěvek#27 » stř 15. led 2025, 08:01

Je to tak. Na druou stranu pro ty, co mají obavy o svoje vystřílené kulky, doporučuju vyjmout domeček a pochopit, jak takhle spoušť funguje a jak fungují všechny bezpečnostní pojistky ve zbrani.

Murphy

Příspěvek#28 » stř 15. led 2025, 09:08

Pri lesteni spouste Arexu jsem si prosel, kde, co a jak.
Blokace by se mohla zadrit nejakym kouskem bordelu a nezafungovat. Sice asi neni velka pravdepodobnost, ale to si nejspis mysleli i ti, co nosili toho Siga, nebo co se to tu diskutovalo a co samo strili policajtum v pouzdrech.
Mam lepsi pocit u Rugera KLCR s prenosovou pakou, SA s kohoutem mezi patronami u NAA, nebo DAO u Kevina, kdyz to ma vice mene porad mirit na nejakou cast meho tela.

Jarda.Jezek

Příspěvek#29 » stř 15. led 2025, 11:40

Než budete bezhlavě věřit blokaci, tak si ji vyzkoušejte pořádně, to, že zápalník prstem blokací neprostrčíte, ještě neznamená, že když to vezmete zprudka, tak že se to taky nepovede.

CzechJoker

Příspěvek#30 » stř 15. led 2025, 15:01

U Sigu to je problém, to je bez debaty. GPT nemám důvod nevěřit a i kdyby, stejně už mám kulky jenom na ozdobu...

Zpět na