AR15-obecně

Samonabíjecí pušky
tom

Příspěvek#3466 » pát 17. led 2025, 16:45

Ano, je dobré, že někdo má chuť něco točit, ale pokud se bavíme o výše uvedeném videu tak je naopak lepší se na to někdy vyprdnout. :lol:

audis

Příspěvek#3467 » pát 17. led 2025, 18:24

Podle mě vypovídá video. Vnimejte co tam je řečeno , nedomyslejte co tam není řečeno.

Béďa

Příspěvek#3468 » pát 17. led 2025, 18:27

Tak jak bylo uvedeno výše, spíše jsem se setkal se závistí než s tím že by někdo machroval s dráhou zbraní.
Osobně nemám proti Peruinu nic nemam a naopak co jsem viděl poslední verze tak vypadal moc pěkně, ale to nic nemění na tom, že jsem dal přednost exkluzivnější zbrani, ne proto abych mohl machrovat, ale protože byla prostě zajímavá technicky mohl jsem si ji dovolit.
Jinak z pohledu Oleška je zbraň jako Perun ideál , nebudu řešit nějaký škrábanc, u zbraně kde je cena jinde to ale mám jinak.
Zase pokud budu řešit opravdu ostré nasazení, je DD nebo LMT přeci jen lepší volba. Proč nemá 601 Peruna nebo Estonsko?

CzechJoker

Příspěvek#3469 » pát 17. led 2025, 18:49

Protože všechny nejelitnější a nejtajnější jednotky světa už mají Antreg?

risa2000

Příspěvek#3470 » pát 17. led 2025, 19:06

mikk píše:Test to není úplně profesionální a samozřejmě mohl být mnohem detailnější a lip udělaný, ale osobně si cením že někdo z CZ komunity má chuť vůbec něco o AR natačet, testovat, publikovat a člověk pak není odkázaný jen na en obsah, když tu jsou vesměs hejt názory, že to nelze dokoukat, že je to hodno airsoftu atd...

Tos špatně pochopil, co ti tady ostatní naznačovali. Já jsem to video dokoukal, dokonce jsem si některé pasáže pouštěl několikrát, protože jsem si nebyl jist, jestli tam fakt ta zásadní fakta zapomněli říct. Ne, nepřeslechl jsem se, zapomněli. Ale to by nebylo to nejhorší. Nejhorší bylo, že všechno bylo špatně. Optika, přes kterou borec pořádně nevidí na cíl. Náboje, co dům dal. Hlavně a vývrty, co dům dal. Vzdálenost, kam jsme si zrovna postavili terče. Rozptyl, který bych i já jako laik čekal tak spíš na 50 m, nebo dokonce i 100 m, ale ne na 25.
Jestli sis z toho videa něco odnesl, tak to raději hned zapomeň.

Béďa

Příspěvek#3471 » pát 17. led 2025, 21:19

To Joker, aha....tak proč ti leží Antreg v žaludku?

Mac.42

Příspěvek#3472 » pát 17. led 2025, 22:18

Haluziak:
Čekej závadu by ve státech za české ceny neprodali ani prd... naopak tady šponují ceny na úroveň dovozu, protože tu nemají reálnou konkurenci.
Ale není to moc trefná analogie, protože cenotvorba výrobce a dovozce jsou trochu odlišné sporty.

CzechJoker

Příspěvek#3473 » sob 18. led 2025, 08:46

Tohle se hodně řešilo ve vlákně jednoho nejmenovaného tuzemského výrobce ze Slovácka. Jako hokynář jsem přesvědčen o tom, že zisk mohu tvořit dvěma způsoby - našponuji cenu a prodám pár kusů, nebo cenu srazím dolů, prodám bambilion kusů a i když mám zisk per unit minimální, doženu to obratem. Což je model Henry Forda a jeho pestrobarevného téčka. Je to vidět na kauze EVO, kdy stačilo nepatrně srazit cenu a hned se objevila poptávka.

Mimochodem, navážu na vlákno Antreg - pokud mám levnou pušku za 20, asi nebudu řešit nějaké závažné problémy, ale očekávám, že bude fungovat pojistka, bude to střílet z laufu dopředu a pokud se něco pokazí, omluví to ta cena. A co Antreg za raketu, s velkou reklamní podporou prodejce? Jeden problém za druhým, alespoň když vyjdu z vlákna. To přesně navazuje na ten point o cenové politice. Chci se cenově a reputačně pozicovat na úroveň Rolexu, ale nejsem ani na úrovni MPM Quality nebo QaQ. Já, jako BFU nemusím mít to nejlepší, ale chci něco, co bude fungovat a čeho nebudu litovat.

Letec 12

Příspěvek#3474 » sob 18. led 2025, 09:27

Nízká kusová cena přináší výrobců problém v tom, že na stejný zisk mají vyšší náklady. Je pro ně levnejsi vyrobit pár kusů za premrstenou cenu, než vyrábět kvanta za lidovku.
Více kusů rovná se víc za předražené energie, víc zaměstnanců v procesu vyroby, větší opotřebení drahých strojů a víc reklamaci. To jako podnikatel nechceš.

garruscz

Příspěvek#3475 » sob 18. led 2025, 10:37

Já jsem se byl podívat na novou pušku Schmeisser AR15 M5. Cenově okolo 60tis, tak si člověk řekne, že tip top. Co mě tam neuvěřitelně iritovalo je, že u pušku za 60 táců je vakl na pažbě. Jo, můžu si koupit novou pažbu bez vaklu, ale to jsou peníze navíc. To samé jsem viděl u Antrega 1.gen. To jsou detaily, u kterých kdyby to výrobce dořešil, nebude to na ceně poznat. On ten vakl při střelbě rve vousy a to bolí :D. U pušky za 25tis bych to fakt neřešil.

BananaJoe

Příspěvek#3476 » sob 18. led 2025, 13:01

Letec 12 píše:Nízká kusová cena přináší výrobců problém v tom, že na stejný zisk mají vyšší náklady. Je pro ně levnejsi vyrobit pár kusů za premrstenou cenu, než vyrábět kvanta za lidovku.
Více kusů rovná se víc za předražené energie, víc zaměstnanců v procesu vyroby, větší opotřebení drahých strojů a víc reklamaci. To jako podnikatel nechceš.

Tohle jsi poměrně vystihnul a vlastně tím dal nepřímo kredit třeba zrovna lidem z Perun Arms, protože je až s podivem, jakej (a to i následnej) servis za těch pár peněz dostaneš (mluvím z vlastní zkušenosti....jestli má někdo jinou, sem s ní). Za mě Perun fakt palec hore.

mijunior

Příspěvek#3477 » sob 18. led 2025, 19:33

To garruscz: Mil-Spec pažba, Mil-Spec buffer tube.
Jak by sis tu úpravu u " drahých" pušek představoval?
U Antregu ti klidně osadí tu vysněnou těsnou na první dobrou, jen jim musíš říct která to je?!
Pak je možnost zvolit pevnou a nemusíš se o svůj vous strachovat.

Chlup

Příspěvek#3478 » sob 18. led 2025, 21:46

Já myslím, že jde o to, že první Antregy měli tu úplně nejlevnější pažbu od Magpulu bez pojistky a nedržela úplně na 100%. Což už je dávno vyřešené a Antregy mají klasickou Magpul CTR.

garruscz

Příspěvek#3479 » ned 19. led 2025, 07:24

mijunior píše:To garruscz: Mil-Spec pažba, Mil-Spec buffer tube.
Jak by sis tu úpravu u " drahých" pušek představoval?
U Antregu ti klidně osadí tu vysněnou těsnou na první dobrou, jen jim musíš říct která to je?!
Pak je možnost zvolit pevnou a nemusíš se o svůj vous strachovat.

Co třeba Magpul MOE SL? Dle videí vypadá dobře a měla být být daleko těsnější.

CzechJoker

Příspěvek#3480 » ned 19. led 2025, 09:47

Ony ty vůle mají v určitých situacích celkem smysl, i když u trezorových leštěnek asi moc ne.

Zpět na