Zdravotní způsobilost
- Petr z Braníka
- Petr z Braníka
Příspěvek#271 » úte 25. úno 2025, 12:11
Je to trochu složitější.
Pokud ho od příštího roku ještě budete mít mladší než pět let, tak už přejdete do té nové pětileté a brzy už půjdete prodlužovat.
Pokud 1.1.2026 už budete mít trošku starší, 5 a půl roku, nebo třeba 7, 8, 9.. let, tak naposled ještě pro vás dojede ta desetiletá. A potom už budou ty pětileté intervaly.
Ještě srozumitelněji: Komu bude 1.1.2026 zbývat méně než pět let, ten už si to dojede v původní délce.
Pokud ho od příštího roku ještě budete mít mladší než pět let, tak už přejdete do té nové pětileté a brzy už půjdete prodlužovat.
Pokud 1.1.2026 už budete mít trošku starší, 5 a půl roku, nebo třeba 7, 8, 9.. let, tak naposled ještě pro vás dojede ta desetiletá. A potom už budou ty pětileté intervaly.
Ještě srozumitelněji: Komu bude 1.1.2026 zbývat méně než pět let, ten už si to dojede v původní délce.
- bobjirous
Příspěvek#272 » úte 25. úno 2025, 13:00
expres píše:jesli myslis klasicke prodlouzeni ZP co ti plati 10let tak za 10let
psalo se ze kdo ma ZP ted na 10let tak bude i po novele 2026 platit porad 10let. Az nove/obnovene ZP budou zas jen 5let.
ps. kdyz tak poupravte ostatni, v pripade ze se pletu.
Ano, špatně jsem se vyjádřil. Myslím obnovení ZP, se kterým jde ruku v ruce nové potvrzení zdravotní způsobilosti. Takže do 2031 mám doufám klid. Díky.
- JirkaCV
Příspěvek#276 » úte 25. úno 2025, 15:16
PzB: To asi ne. Pokud máš 12/21, tak platil do 12/31.
A od 1/26 do 12/31 je skoro 6 let. Takže ti tam přebývá těch 12 měsíců (mě 2 týdny, sakra - zdržel to covid).
Na doklepání deseti let si sáhnou jenom ti, co mají na ZP datum 31.12.2020 a starší.
EDIT: Nějak jsem se do toho zamotal. Mám to správně? Slovní úlohy mi nikdy moc nešly
A od 1/26 do 12/31 je skoro 6 let. Takže ti tam přebývá těch 12 měsíců (mě 2 týdny, sakra - zdržel to covid).
Na doklepání deseti let si sáhnou jenom ti, co mají na ZP datum 31.12.2020 a starší.
EDIT: Nějak jsem se do toho zamotal. Mám to správně? Slovní úlohy mi nikdy moc nešly

- JirkaCV
- JirkaCV
Příspěvek#283 » stř 26. úno 2025, 11:30
Jsou na nás hodní. Už zákon předpokládá, že to někdo nedá dohromady a prošvihne to. Tak PČR nařídil oslovit radši všechny, aby nebyl problém. Za mě cajk.
Ale bacha, za dalších 5 let už nikoho vyzývat nemusí. To už bude na jejich dobré vůli.
Mimochodem, z toho vyplývá, že jednou za 5 let se zhruba polovina držitelů ZO nahrne k obvoďákům a na PČR. Jestli je obvoďáci začnou posílat i k Chocholouškovi, tak tam budou dost fronty.
Ale bacha, za dalších 5 let už nikoho vyzývat nemusí. To už bude na jejich dobré vůli.
Mimochodem, z toho vyplývá, že jednou za 5 let se zhruba polovina držitelů ZO nahrne k obvoďákům a na PČR. Jestli je obvoďáci začnou posílat i k Chocholouškovi, tak tam budou dost fronty.
-
kolemjdoucí - Příspěvky: 895
- kolemjdoucí
Příspěvek#284 » stř 26. úno 2025, 11:38
JirkaCV> Jak jsi na to přišel? V přechodných ustanoveních je to uděláno tak, že žádný moment, kdy by se nahrnul velký počet prodlužujících, nenastane.
Pro příklad - já mám ZP vydaný teď koncem roku 2024 (sice na 10 let, ale to už nikoho nezajímá), takže se na mě uplatní přechodné ustanovení, které říká, že po 5 letech od jeho vydání musím donést zdravotní způsobilost - takže koncem roku 2029.
Pro příklad - já mám ZP vydaný teď koncem roku 2024 (sice na 10 let, ale to už nikoho nezajímá), takže se na mě uplatní přechodné ustanovení, které říká, že po 5 letech od jeho vydání musím donést zdravotní způsobilost - takže koncem roku 2029.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí