Odlišnosti zkoušky mezi skupinami
- jici
Příspěvek#3 » úte 22. led 2013, 19:43
Ale všichni tak nějak tvrdí, že jsou v testech bez rozdílu na skupinu všechny.
Pokud by to bylo, jak říkáš, dá se lecos odhadnou celkem přesně. Třeba zbrojní licence apod. Tu já k jakékoliv skupině zbrojního průkazu nepotřebuji.
Dříve to bylo tak, že bylo dáno přesně, které otázky se vztahují ke konkretní skupině. Naříklad já nebudu dělat skupinu "C". Proč bych tedy měl mít v testech otázky souvidející s touto skupinou?
Pokud by to bylo, jak říkáš, dá se lecos odhadnou celkem přesně. Třeba zbrojní licence apod. Tu já k jakékoliv skupině zbrojního průkazu nepotřebuji.
Dříve to bylo tak, že bylo dáno přesně, které otázky se vztahují ke konkretní skupině. Naříklad já nebudu dělat skupinu "C". Proč bych tedy měl mít v testech otázky souvidející s touto skupinou?
- jici
Příspěvek#5 » úte 22. led 2013, 20:07
No, člověk by řekl, že fóra jsou od toho, aby se člověk ptal a diskotovalo se.
Nic méně, to, že se budu učit i obsah zákona, který ve skutečnosti nepotřebuji, neprokáže, zda je někdo schopný, či nikoliv. Zatím všechny zkoušky, které jsem kdy dělal, se vztahovaly výhradně k činnosti, kterou jsem chtěl vykonávat. Někdo může mít fotografickou paměť a odpoví tak, jak je napsáno. ALe ve skutečnosti nebude vědět očem mluví.
Nic méně, to, že se budu učit i obsah zákona, který ve skutečnosti nepotřebuji, neprokáže, zda je někdo schopný, či nikoliv. Zatím všechny zkoušky, které jsem kdy dělal, se vztahovaly výhradně k činnosti, kterou jsem chtěl vykonávat. Někdo může mít fotografickou paměť a odpoví tak, jak je napsáno. ALe ve skutečnosti nebude vědět očem mluví.
- Kurt
Příspěvek#6 » úte 22. led 2013, 20:13
"Obsahová náplň zkoušky se musí lišit podle skupin zbrojního průkazu (§ 16 odst. 2)." přece neříká nic o tom, že některé otázky nedostanete. Naučte se je všechny. Zkouška je i praktická a jak se liší obsahová náplň praktické části, upravuje § 4 vhlášky MVČR č. 384/2002 Sb.
- Patrik
Příspěvek#7 » úte 22. led 2013, 20:21
Ptej se a diskutuj, odpověď jsi dostal hned v první odpovědi. Prostě je to tak, tak to nastavilo ministersvo vnitra. Nikdo tě nenutí se to učit, máš na výběr. Nehledej v tom žádnou smyslůplnost, podobně zdánlivě nelogických věci potkáš v souvislosti se zbraněmi více. Jde o zbraně - nečekej, že Ti bude kdokoliv vycházet vstříc a ulehčovat jejich získání. Získání ZP je soubor testů a činností a jejich účelem je protřídit ucházeče. Není to těžké pro toho kdo chce. Někdo kdo má fotografickou paměť zase nemusí být pro změnu manuálně zručný a vyletí při špatné manipulaci se zbraní či střelbě.
- eM
- Bydliště: HK - PCE - Žamberk ———————————————— člen sdružení LEX www.gunlex.cz
Příspěvek#9 » úte 22. led 2013, 23:48
Co vím tak testy mají své verze podle skupin ZP co máš v přihlášce. Ale co v které z nich je nevím a kdo ví, ten asi nepoví (a je to myslím správně). Já třeba nemám skupinu C a neměl jsem u zkoušky "ani jednušku", ale zákon jsem stejně šprtal celý a ani mi to nevadí. Jinak bych se ochudil třeba o dvojákový troják nebo (ne)možnost získat ZP po porušení listovního tajemství
. Ale nemyslím to ironicky.
A která skupina potřebuje zbrojní licenci
...a proto si pravděpodobně neúspěšnou zkoušku zopakuje dle zákona v přištím termínu. Oni podle mě komisaři nebudu takoví blbci, alespoň ten jeden co jsem ho poznal nebyl ani omylem.
Přeju hodně štestí u zkoušky!

jici píše:Pokud by to bylo, jak říkáš, dá se lecos odhadnou celkem přesně. Třeba zbrojní licence apod. Tu já k jakékoliv skupině zbrojního průkazu nepotřebuji.
A která skupina potřebuje zbrojní licenci

jici píše:ALe ve skutečnosti nebude vědět očem mluví.
...a proto si pravděpodobně neúspěšnou zkoušku zopakuje dle zákona v přištím termínu. Oni podle mě komisaři nebudu takoví blbci, alespoň ten jeden co jsem ho poznal nebyl ani omylem.
Přeju hodně štestí u zkoušky!
- Alcatraz
Příspěvek#10 » stř 23. led 2013, 00:14
Projít tím neznamená, že je někdo "schopný". Jen to odfiltruje úplný pitomce, nebo lidi, kteří se na přípravu zodpovědně vykašlou. A to funguje. ZP může mít úplně každej. Jen ne každej kdo si řekne "na tohle vám kašlu, já chci střílet".
Co se týče otázek, zrovna na zbrojní licence tam není žádná (kromě toho že PO spáchá správní delikt a ne přestupek)
Ale stejně sem se aspoň ty písmenka naučil.
A protože se nedá říct, který otázky jsou pro který skupiny skupin, tak se prostě učí všichni všechno. Ono už je fuk, jestli jich je 400 nebo 500. A fakt je lepší nepřemýšlet nad některýma fakt zbytečnýma a prostě se to naučit.
Co se týče otázek, zrovna na zbrojní licence tam není žádná (kromě toho že PO spáchá správní delikt a ne přestupek)

A protože se nedá říct, který otázky jsou pro který skupiny skupin, tak se prostě učí všichni všechno. Ono už je fuk, jestli jich je 400 nebo 500. A fakt je lepší nepřemýšlet nad některýma fakt zbytečnýma a prostě se to naučit.
- jici
- jici
Příspěvek#12 » stř 23. led 2013, 05:03
jici píše:ALe ve skutečnosti nebude vědět očem mluví.
Přeju hodně štestí u zkoušky![/quote]
Jdnoznačně zkušební komisaři nejsou blbci. Osobně znám jednoho. Už komisaře nedělá. Je to bývalý policista ze ZJ. Tak že se dá říct, že o zbraní apod. lecos ví. Vzdělání má. A u mě, když se řekne, že někdo není blbec, musí mít krom vzdělání i charakter. A to si dle mého úsudku zrovna tento konkretní člověk má rovněž.
Jinak děkuji

- 1N4148
Příspěvek#13 » pát 25. led 2013, 17:55
Na toto téma jsem nedávno mluvil s jedním zkušebním komisařem a ten mi sdělil, že seznam otázek pro jednotlivé skupiny není veřejný a neznají ho ani oni. Ale ty odlišnosti jsou prý dost malé, většinu otázek mají všechny skupiny společné. Takže by sis to moc neulehčil, ani kdybys seznam otázek pro jednotlivé skupiny znal.
- jici
- Ikewoo
Příspěvek#15 » sob 26. led 2013, 00:38
Až budeš u zkoušky tak to možná pochopíš.
Ale asi takhle: V Brně si přinesl komisař s příslušníkem tlustý šanon, kde měli připravené testové sady. Kažná sada má nahoře napsané skupiny/kombinace skupin, pro které je určená. Komisaře nezajímá co tam je za otázky, prostě vytáhne několik sad s danými skupinami a nechá si adepty vylosovat ten jejich test. Tak se to opakuje i u dalších kombinací skupin. Každá testová sada má svůj originální kód, k němu předpokládám náleží opravovací arch s takovými těmi otvory na správných odpovědích - komisař to prostě projde a zapíše body. Pokud se po tom nepídíš ty, tak mu je ouplně fuk, co tam bylo za otázky. Pochybuju, že po večerech si čte ty stovky jednotlivých sad.
Takže stručně - opravdu, ale opravdu je mnohem jednodušší naučit se 500 otázek než se pídit po kombinacích, po tom, které otázky tam jsou etc. Ostatně soudím, že teoretická část zkoušky je dosti easy - také ji mohli udělat hezky ústní formou ze všech předpisů pro zbraně nebo aspoň míchat pořadí odpovědí jako u řidičáků - takže žádný děs (Pokud pár večerů místo zpráv nebo seriálu budeš věnovat otázkám, tak to musíš dát.)
A ještě trochu OT - až si budeš chtít na Bčko nebo Ečko koupit brokovnici, tak se ti ještě rozdíl mezi dvojkou a kozlicí bude hodit.
Ale asi takhle: V Brně si přinesl komisař s příslušníkem tlustý šanon, kde měli připravené testové sady. Kažná sada má nahoře napsané skupiny/kombinace skupin, pro které je určená. Komisaře nezajímá co tam je za otázky, prostě vytáhne několik sad s danými skupinami a nechá si adepty vylosovat ten jejich test. Tak se to opakuje i u dalších kombinací skupin. Každá testová sada má svůj originální kód, k němu předpokládám náleží opravovací arch s takovými těmi otvory na správných odpovědích - komisař to prostě projde a zapíše body. Pokud se po tom nepídíš ty, tak mu je ouplně fuk, co tam bylo za otázky. Pochybuju, že po večerech si čte ty stovky jednotlivých sad.
Takže stručně - opravdu, ale opravdu je mnohem jednodušší naučit se 500 otázek než se pídit po kombinacích, po tom, které otázky tam jsou etc. Ostatně soudím, že teoretická část zkoušky je dosti easy - také ji mohli udělat hezky ústní formou ze všech předpisů pro zbraně nebo aspoň míchat pořadí odpovědí jako u řidičáků - takže žádný děs (Pokud pár večerů místo zpráv nebo seriálu budeš věnovat otázkám, tak to musíš dát.)
A ještě trochu OT - až si budeš chtít na Bčko nebo Ečko koupit brokovnici, tak se ti ještě rozdíl mezi dvojkou a kozlicí bude hodit.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí