Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.
- Erix
Příspěvek#3556 » pát 16. kvě 2025, 17:00
Kdyžtak, pokud se neozval, napiš uživateli charvi. Jinak u těch skříní že zahraničí byl dost často problém, jelikož co stát to jiný předpis. Taky jsem chtěl německou skříň, ale bylo mi to rozmluveno, že to u nás neobstojí. Ta polská, pokud máš český certifikát, ideálně se daným výrobním číslem by mohla být v pohodě.
Jinak k tomu zděšení nahoře -> myšleno tak, že pokud budu mít spoustu zbraní A a full auta atd, prostě zbrojnici, tak to asi nebude úplně ok rvát to x skříní, ale lépe zabezpečit. On orgán přijede na kontrolu, doložíte že to tak stačí, ale radost patrně nebude. Navíc pokud bude někdo sebral full automat jen ze "skříně", asi to bude větší průser.
Jinak k tomu zděšení nahoře -> myšleno tak, že pokud budu mít spoustu zbraní A a full auta atd, prostě zbrojnici, tak to asi nebude úplně ok rvát to x skříní, ale lépe zabezpečit. On orgán přijede na kontrolu, doložíte že to tak stačí, ale radost patrně nebude. Navíc pokud bude někdo sebral full automat jen ze "skříně", asi to bude větší průser.
- cipis
Příspěvek#3557 » pát 16. kvě 2025, 17:23
Co to je zase za pitomost?
Podminky prechovavani mas jasne dane, u vsech kategorii.
Co s tim ma spolecneho radost, jen skrin atd.?
Uz zase vymyslis zase neco navic? Zase dalsi a dalsi voloviny, co ti prijdou jakoze lepsi?
15RU a A je u vsech stejne. Je to norma a ne, ze nekde na 15RU staci 30 minut a jinde 31 minut.
Podminky prechovavani mas jasne dane, u vsech kategorii.
Co s tim ma spolecneho radost, jen skrin atd.?
Uz zase vymyslis zase neco navic? Zase dalsi a dalsi voloviny, co ti prijdou jakoze lepsi?
15RU a A je u vsech stejne. Je to norma a ne, ze nekde na 15RU staci 30 minut a jinde 31 minut.
- Erix
Příspěvek#3558 » pát 16. kvě 2025, 19:18
Ale vůbec ne, měl jsem za to, že u Aček a zvláště full auto modelů je skříňový/komorový trezor nebo trezorová místnost de facto nutnost a vůbec nikoho nezajímá, že je to třeba jeden kus, který by mohl být ve skříni do 10-ti. V tomhle jsem byl tedy odborem pro zbraně a střelivo mystifikován a pak taková dezinformace. Díky za osvětu, že i toto je volnější, než se zdálo.
- Gimpel
- alabaj
Příspěvek#3563 » sob 17. kvě 2025, 12:45
Full mám několik, a mám trezorovku. Plechové skříně taktéž nevlastním, důvod je jednoduchý a to dostaneš se do plechovky stejně rychle jako do konzervy s rybičkami. Kontroly chodí a to nepravidelně, předloni 1x loni 3x z toho jednou 2x v jednom týdnu. Letos ještě nic, příjdou kouknou, dají na mé pozvání kávu a pokecá se a vše OK.
Trezor je povinnost kotvit, vysvětlovat nebudu protože zde to nemá cenu a najde se tu plno lidí co to nemá a bude hledat argument že se nemusí. Vykradení domu jsem zažil, do trezoru se nedostaly ale poničily ho od té doby navíc centrální systém ochrany na agenturu za měsíční pakatel 400 Kč . Jinak co za minimum stačí ? Určitě ne plechovka abys ušetřil . Vše má pak své následky a důsledky - je to jako se zbraní, je lepší mít a nepoužít než nemít a potřebovat - stejné je to s trezorem , sic znám plno lidí co to mají doma pod postelí v úložním prostoru.
A ještě dodám, kolegovi ukradli před lety trezor ( neměl ho ukotvený ) od pojišťovny nic ač přišel o zbraně za skoro 400 Tisíc a jelikož tam byla jedna zbraň A dostal podmínku - nesplnil co měl .... nezabezpečil proti zneužití ..
Trezor je povinnost kotvit, vysvětlovat nebudu protože zde to nemá cenu a najde se tu plno lidí co to nemá a bude hledat argument že se nemusí. Vykradení domu jsem zažil, do trezoru se nedostaly ale poničily ho od té doby navíc centrální systém ochrany na agenturu za měsíční pakatel 400 Kč . Jinak co za minimum stačí ? Určitě ne plechovka abys ušetřil . Vše má pak své následky a důsledky - je to jako se zbraní, je lepší mít a nepoužít než nemít a potřebovat - stejné je to s trezorem , sic znám plno lidí co to mají doma pod postelí v úložním prostoru.
A ještě dodám, kolegovi ukradli před lety trezor ( neměl ho ukotvený ) od pojišťovny nic ač přišel o zbraně za skoro 400 Tisíc a jelikož tam byla jedna zbraň A dostal podmínku - nesplnil co měl .... nezabezpečil proti zneužití ..
- Erix
Příspěvek#3564 » sob 17. kvě 2025, 14:46
Dík za reakci. No pokud něco má otvory pro kotvy, tak to kotvení být má, jinak atest/zkouška a certifikát vlastně neplatí. Pěkně to p. Charvát vysvětluje ve videu. Navíc lehčí skříně/trezory lze odvézt třeba na rudlu.
Jinak bezpečnostní agenturu tu máme taky, ale ten dojezd. Na klasiku zabezpečení se dneska doporučuje "tichý" alarm, aby zloděj neutekl a hlídka jej zadržela. Na druhou stranu, pokud agentura jede třeba 20-30 minut, tak bych se bál, že "plechovka" povolí a raději dělal alarm co největší melu (klidně osadit sirénu z fabriky/vlaku
), aby plechovka nebyla ideálně ani objevena a lapka nemohl začít pracovat.
Jinak bezpečnostní agenturu tu máme taky, ale ten dojezd. Na klasiku zabezpečení se dneska doporučuje "tichý" alarm, aby zloděj neutekl a hlídka jej zadržela. Na druhou stranu, pokud agentura jede třeba 20-30 minut, tak bych se bál, že "plechovka" povolí a raději dělal alarm co největší melu (klidně osadit sirénu z fabriky/vlaku

- h.ww
Příspěvek#3565 » sob 17. kvě 2025, 18:24
Taky mám několik full a taky mám trezorovou místnost. Důvodů je víc. Jednak by bylo získání povolení na full od policie bez TM výrazně obtížnější, zkoumají to poměrně důsledně, aspoň tedy naše oddělení. Druhá věc je, že kdybych si spočítal náklady na pořízení trezorů pro všechno co mám, tak TM vychází levněji, zabere míň místa a víc se tam vejde. Za třetí samozřejmě větší klid a jistota proti lumpům, i vzhledem k hodnotě obsahu. Zabezpečovací zařízení mám napojené na svůj mobil. Kromě toho v okolí bydlí asi 3 živé non-stop kamery se záznamem a to je bezpečnostní systém, proti kterému zatím lumpové nenašli protiopatření. Ačkoliv to tedy není v zákoně explicitně uvedeno, tak bych si dovolil souhlasit, že TM je de facto nutnost, neboť bez ní by u nás žádost o full nejspíš neprošla. Problém tedy není na konci procesu (při kontrole), ale na začátku procesu (při žádosti).
- v.k.
- Héfaistos
- kolp
Příspěvek#3568 » sob 17. kvě 2025, 21:45
v.k. píše:alabaj to popisuje dobre.
Z mych starsich zkusenosti vim, ze pro nekolik samocinnych pro fyzickou osobu, mely vyjimky jen pozadavek na trezor tridy I. Tohle se ale muze lisit podle mista i v case.
Pripoustim moznost klasicke krajove variability. U nas (ca rok zpet) stacilo zakonne minimum.
- Murphy
Příspěvek#3569 » ned 18. kvě 2025, 00:58
h.ww píše:. Kromě toho v okolí bydlí asi 3 živé non-stop kamery se záznamem a to je bezpečnostní systém, proti kterému zatím lumpové nenašli protiopatření. ).
K cemu je dobry zaznam, kdyz poberta utece? Budes mit par minut videa s pobihajicim chlapikem v kapuci, kteremu neni videt do obliceje.
- Erix
Příspěvek#3570 » ned 18. kvě 2025, 07:19
Tak cokoliv "nad rámec" zákona je vždy plus pro Tebe. Akorát bych kamery dal "neviditelně", ať to zbytečně neláká.
Zásada č. 1(neříkej nikde co a kde máš), č. 2(vždy zbraně ulož), č. 3 (skříň/trezor skryj nebo maskuj a pokud možno upevni + ulož v patře nad nebo pod vchodem-> po schodech to jde odnést hůře) a č. 4 (dodatečná ochrana - agentura, alarm, kamera,...).
Zásada č. 1(neříkej nikde co a kde máš), č. 2(vždy zbraně ulož), č. 3 (skříň/trezor skryj nebo maskuj a pokud možno upevni + ulož v patře nad nebo pod vchodem-> po schodech to jde odnést hůře) a č. 4 (dodatečná ochrana - agentura, alarm, kamera,...).
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí