Airsoft k tréninku
- monk
- Sobiho
Příspěvek#62 » úte 20. kvě 2025, 07:14
JJ, on je spíše problém v tom, kdo to učí, když to učí někdo kdo střílí, tak je vlastně učí střílet normálně s návyky. Ale jde o to, že když si to hrají kámoši dle CoD, tak to asi není dobrá průprava. Já jsem s dcerou začínal na vzduchových taky, tam jsem učil základy bezpečnosti, v 10ti přešla na malorážku a před tím jsme drilovali úchop a manipulaci na sucho, od té doby se mnou střílí a na střelnici ji chválí za bezpečnost a manipulaci a postupně budeme přecházet na vyšší ráže, podle toho jak je fyzicky zvládne. Je to prostě kdo to učí a s jakým záměrem.
Spíše od AS vidím ty špatné návyky co se musí odnaučovat, na druhou stranu i kolegové suší s AS, takže v tom přínos vidět lze.
Spíše od AS vidím ty špatné návyky co se musí odnaučovat, na druhou stranu i kolegové suší s AS, takže v tom přínos vidět lze.
- Xaw
Příspěvek#63 » úte 20. kvě 2025, 11:57
Co je na něm naprosto děsivého? Že má slabou ruku moc nahoře a nevyužívá všechny prsty k pevnému úchopu? Bohužel není záběr že strany slabé ruky.
Ale evidentně mu úchop funguje a střílel lépe než většina lidí co znám a byl stejně rychlý jako Lukáš a mnohem rychlejší než jsem já.
Nevím jesli jsi viděl to video celé, nebo ho zavřel po jeho první rundě, ale za 2 dny na střelnici po 600 nabojich z každé zbraně (krátká / dlouhá) střílí excelentně.
Kdyby na těch základech z airsoftu/sušení mohl střílet 4 víkendy po sobě ostrou, tak je nad 95% střelců.
Ale evidentně mu úchop funguje a střílel lépe než většina lidí co znám a byl stejně rychlý jako Lukáš a mnohem rychlejší než jsem já.
Nevím jesli jsi viděl to video celé, nebo ho zavřel po jeho první rundě, ale za 2 dny na střelnici po 600 nabojich z každé zbraně (krátká / dlouhá) střílí excelentně.
Kdyby na těch základech z airsoftu/sušení mohl střílet 4 víkendy po sobě ostrou, tak je nad 95% střelců.
- Erix
Příspěvek#64 » úte 20. kvě 2025, 12:29
Toto bude jako v té v politice, každý umí nejlíp, má své metody ACTA jediné, 100℅ a vždy fungují.
Jinak trénovat/sušit se dá skoro s čímkoliv, důležitá je technika, pak můžu mít v ruce třeba kus prkna, akuvrtačku (ano, toto je opravdu dobrý model, včetně simulace přebití),fixu nebo jen prsty co simulují zbraň.
Za mě je AS fajn, být tu masově divize AIPSC na každém okrese, tak by jsme na tom národ střelecky byly taky jinde. Pro děcka je AS taky dobrý, klidně před vzduchovou, nebo i po ní při přechodu na malorážku atd.

Jinak trénovat/sušit se dá skoro s čímkoliv, důležitá je technika, pak můžu mít v ruce třeba kus prkna, akuvrtačku (ano, toto je opravdu dobrý model, včetně simulace přebití),fixu nebo jen prsty co simulují zbraň.
Za mě je AS fajn, být tu masově divize AIPSC na každém okrese, tak by jsme na tom národ střelecky byly taky jinde. Pro děcka je AS taky dobrý, klidně před vzduchovou, nebo i po ní při přechodu na malorážku atd.
- Sobiho
Příspěvek#65 » úte 20. kvě 2025, 13:11
No tak popravdě se mi tomuhle nechce věřit, že na poprvé odstraňuje závady atd. takto, když to nikdy s ostrou nedělal... no a třeba je to vyjímka, takže máme někoho dalšího, kdo není zázračné či geniální dítě a potvrdí tu doměnku či pravidlo, že AS vytrénuje skutečné střelce z ostré jen za pomoci sušení s kuličkami?
- Haluziak
Příspěvek#66 » úte 20. kvě 2025, 13:28
Jak řekl Erix, sušit můžeš i s kusem prkna, tady přínos AS vs ostrá nevidím, co ti AS dá jak už jsem psal je vyzkoušení taktiky abys zjistil co funguje a co ne (tady je důležité pak v reálu rozlišovat co je kryt a co je skryt). Taky pokud si postavíš gear stejně jako Real Steel, tak zjistíš kde má limity.
Pamatuju si (ne)jednu CQB akci, kterou jistá nejmenovaná zásahová složka PČR vzteky opustila poté co je nějací obtloustlí sofťáci pravidelně vyndali.
Pamatuju si (ne)jednu CQB akci, kterou jistá nejmenovaná zásahová složka PČR vzteky opustila poté co je nějací obtloustlí sofťáci pravidelně vyndali.
- mission
Příspěvek#67 » úte 20. kvě 2025, 14:22
@sobiho
normálně se s Tebou v drtivé většině příspěvků shodnu, ale tady jsem nepochopil tvou kritiku mladíka z YT videa. Bezpečnost zvládá velmi dobře a úchop zbraně je silně individuální záležitost. Sám používám přední hranu lučíku jako oporu ukazováku (combat lučík) slabé ruky, což v mém okolí nikdo nedělá (pravda, s nasazenou svítilnou to nejde) + u dlouhé samonabíječky nedávám slabou ruku hned za mušku a už vůbec nedržím předpažbí shora. Tuhle módu k nám do práce přinesli mlaďáci a popravdě moc nechápu její smysl (výhodu). A kydy některých instruktorů, že tak je to jedině správně a podobná "moudra" co našli někde na YT mne nechávají v klidu, pokud to pod tlakem necpou ostatním.
normálně se s Tebou v drtivé většině příspěvků shodnu, ale tady jsem nepochopil tvou kritiku mladíka z YT videa. Bezpečnost zvládá velmi dobře a úchop zbraně je silně individuální záležitost. Sám používám přední hranu lučíku jako oporu ukazováku (combat lučík) slabé ruky, což v mém okolí nikdo nedělá (pravda, s nasazenou svítilnou to nejde) + u dlouhé samonabíječky nedávám slabou ruku hned za mušku a už vůbec nedržím předpažbí shora. Tuhle módu k nám do práce přinesli mlaďáci a popravdě moc nechápu její smysl (výhodu). A kydy některých instruktorů, že tak je to jedině správně a podobná "moudra" co našli někde na YT mne nechávají v klidu, pokud to pod tlakem necpou ostatním.
- Sobiho
Příspěvek#68 » úte 20. kvě 2025, 14:47
JJ, určitě hodně trénoval, a sušil, o tom není diskuze. Ale připadne mi to až moc "geniální a úžasný" (zvládání rázu, přenášení a odstraňování závad na poprvé během střelby na poprvé s ostrou), asi něco jako "casting na ulici" na fr**video
Rozhodně si nemyslím, že AS je na primární učení, ale určitě je vhodný k sušení. Já to vidím na holce, s lehkou bez zpětnýho je to úplně něco jiného jako s těžkou a ostrou. Ano jsou tam společné věci, ale samotná střelba je o něčem jiném.

- Sobiho
Příspěvek#69 » úte 20. kvě 2025, 14:51
Jen doplním, já mám na všech, krom "historických" svítilny, takže se na lučík nedostanu
Ale tady právě bylo vidět jak ten úchop, takhle na lehké jde zadrilovat, na ostré ten "klopný moment" Ti to už na jevo dá poznat. A popravdě, jestli je to video pravda, tak je to unikát. 

- Erix
Příspěvek#70 » úte 20. kvě 2025, 15:18
To Haluziak:
To už jsem někde četl, ne o slyšel, že PČR dostala na frak. No holt výcvik není výsada všech stejně a i civil může dosáhnout úrovně, převyšující státní složky.
To Sobiho:
Mít všude svítilny není vždy výhoda. Člověk si zvykne a pak bez světla kouká jak puk. Minimálně klasickou FBI/doutník metodu s, klasikou by měl dát taky, základní pudovku i za šera.
To už jsem někde četl, ne o slyšel, že PČR dostala na frak. No holt výcvik není výsada všech stejně a i civil může dosáhnout úrovně, převyšující státní složky.

To Sobiho:
Mít všude svítilny není vždy výhoda. Člověk si zvykne a pak bez světla kouká jak puk. Minimálně klasickou FBI/doutník metodu s, klasikou by měl dát taky, základní pudovku i za šera.
- Erix
Příspěvek#73 » úte 20. kvě 2025, 16:28
Asi už to tady je, ale tohle dělá (dělal) maník z ČR:
https://airsoftforum.cz/viewtopic.php?f ... 58ac29db08
Pokud někdo hledá nějakou lepší softku, dlouhou, tak asi PARky, nebo nová DA Freya. Kalachový nadšenci asi sáhnou po Arcturus, E&L či LCT. Low cost, ale ok je Specna (Flex, Core) , DA (Charlie). U té Specna existuje i PCCčko, viz SA FX01.
P. S. : Jinak firma Delta Armory chystá na prázdniny AEG repliky Stribogu, tuším cenovka okolo +200eur a Specna Arms začala dodávat repliky M24 s lepší mechanikou, takže i AS sniper si přijde na svoje (viz kanál Carlosse Shifty).
https://airsoftforum.cz/viewtopic.php?f ... 58ac29db08
Pokud někdo hledá nějakou lepší softku, dlouhou, tak asi PARky, nebo nová DA Freya. Kalachový nadšenci asi sáhnou po Arcturus, E&L či LCT. Low cost, ale ok je Specna (Flex, Core) , DA (Charlie). U té Specna existuje i PCCčko, viz SA FX01.
P. S. : Jinak firma Delta Armory chystá na prázdniny AEG repliky Stribogu, tuším cenovka okolo +200eur a Specna Arms začala dodávat repliky M24 s lepší mechanikou, takže i AS sniper si přijde na svoje (viz kanál Carlosse Shifty).
- LK
Příspěvek#74 » úte 20. kvě 2025, 16:59
Sobiho píše:Promiň, ale tohle je přesně ono, ten úchop u té G19X je naprosto, ale naprosto děsivý. A tohle rozhodně není o pokládání základů, je tomu přesně naopak, zadriluješ si špatné a velmi špatné náviky.
Ale opačně, pokud už umíš a máš to vlastně na "sušení s kuličkou" na zahradě, to už nějaký smysl má.
Co je na tom uchopu tragickeho?
Podle videa a komentare ma poprve ostrou zbran. Podle meho ma postoj i drzeni velmi dobre. Jde videt, ze recoil management je pro nej novinka, ale bral bych i jeho fyzickou konstituci a nizky vek. Za mne je vysledek, pokud je pravda co rikaji, naprosto suprovy.
- Gimpel
Příspěvek#75 » úte 20. kvě 2025, 19:10
Airsoft, mimo rovinu hraček pro děti, neuznával jsem nikdá.
(Když tak ten paintball, co překvapivě dobře střílí, i pistole.)
Zároveň vím, že i drahé to hračky jsou, co vypadají k nerozeznání od ostrých. Sám takto viděl HK MP5.
Ve vzdálené minulosti se používala zápalková střelba z ostrých.
Četl ale bez záruky (neodborná literatura), i zmínku o střelách z vosku.
No nic, jen si hrajte.
(Když tak ten paintball, co překvapivě dobře střílí, i pistole.)
Zároveň vím, že i drahé to hračky jsou, co vypadají k nerozeznání od ostrých. Sám takto viděl HK MP5.
Ve vzdálené minulosti se používala zápalková střelba z ostrých.
Četl ale bez záruky (neodborná literatura), i zmínku o střelách z vosku.
No nic, jen si hrajte.

Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX