Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

Sobiho

Příspěvek#3601 » ned 1. čer 2025, 07:15

Zcela jasně psal, že v současném stavu a 1 zbraň je 1000 nábojů.

cipis

Příspěvek#3602 » ned 1. čer 2025, 12:24

Tedy zcela jasne napsal neco, co v zakone/nv/vyhlasce neexistuje.

JirkaCV

Příspěvek#3603 » ned 1. čer 2025, 13:04

Je to chybný výklad zákona na základě nesprávné úvahy. Počet nábojů se jasně vztahuje k uložení, nikoliv ke zbrani.
Tím, že vydělím dvě čísla, nezískám nový požadavek.

Erix

Příspěvek#3604 » ned 1. čer 2025, 17:25

Jo, asi myslel, že když nevím, jak to zákon myslí, tak jsem raději konzervativní a držím se na bezpečné straně. ;) Pak to trochu pochopit lze, ale jako komisař by toto vědět přesně měl. 8-)

audis

Příspěvek#3605 » ned 1. čer 2025, 18:18

Opakujete se.

Petr z Braníka

Příspěvek#3606 » ned 1. čer 2025, 22:27

getsome píše:Debata tu byla, ale zrovna tahle moc pozitivně nevyznívá...
viewtopic.php?t=13463

Ptal se někdo na Vnitro?

Kdysi jsem viděl odpověď od Vnitra na podobný dotaz:
Když si koupím tělo, závěr a hlaveň na glocka, složím to dohromady a budu to nosit se třemi kartičkami, neporušuji paragraf, který říká, že nosit smím maximálně dvě zbraně?
Odpověď zněla že ne, že to je jedna zbraň.

Tohle bych se vsadil, že dopadne stejně; to, co je v trezoru, je počet funkčních celků, bez ohledu na to, kolika kartičkami se to poskládalo.

Petr z Braníka

Příspěvek#3607 » ned 1. čer 2025, 22:35

getsome píše:
Zákon č. 90/2024 Sb. píše:§ 83

(2) Uložené zbraně podléhající registraci se zabezpečují s ohledem na počet současně ukládaných zbraní, a to

a) nejvýše 10 kusů uložením do uzamčené ocelové schránky nebo uzamčené ocelové skříně nebo zvláštního uzamčeného zařízení,

(3) Uložené střelivo kategorie S1, S2 a S3 se zabezpečuje s ohledem na počet současně ukládaných nábojů, a to

a) nejvýše 10000 nábojů obdobně jako zbraně podléhající registraci v počtu nejvýše 10 kusů

Pokud se video týká novely od 1.1.2026, kde je to "nebo" ze současného znění? V tomhle paragrafu ho nevidím, ale celou novelu jsem neštudoval.

Mně táta dával kdysi hádanku:
Je deset bratrů, každý má jednu sestru. Kolik je dohromady sourozenců?
Správná odpověď je 11, protože ta sestra je jenom jedna.

Protože když jeden bratr má jednu sestru a druhý bratr má taky jednu sestru (zbraně mají skříň a náboje mají mít taky skříň), tak ta sestra (ta skříň) je furt ta samá.

Murphy

Příspěvek#3608 » pon 2. čer 2025, 07:27

Jenze nikdo nedefinoval pribuzensky vztah zbrane a naboje. Jsou to bratri, nebo zcela jine rodiny a kazdy ma svou sestru? 8-)

Nicmene u naboju to taky povazuji za jazne 10 zbrani + 10.000 naboju

Asi bych bral jako jasne i to, ze 1 glock slozeny ze 3 karticek, je jedna zbran. Ale kdyz mam ke zbrani nahradni nekterou z hlavnich casti... Teoreticky bych mohl mit k jednomu glockovi nahradni zaver, ke druheno hlaven a ke tretimu telo. Takze pak bych musel zkoumat, jakym zpusobem by to slo poskladat do kolika zbrani. A kdyby byly kompatibilni, tak by to bylo o zbran vic, kdyby nebyly kompatibilni, tak o zbran min. To mi prijde uz trosku divoke (byt logicke).

jirkab64

Příspěvek#3609 » pon 2. čer 2025, 11:06

Ahoj, mám prosbu, nebo spíš dotaz. Mám více krátkých zbraní v certifikovaném trezoru. Nyní si chci koupit jednu dlouhou. Z dřívějška ještě když jsem měl Simonova, mi zbyl trezor na dlouhé zbraně který certifikaci nemá. Můžu do něj dát tu jedinou dlouho zbraň, když nemá certifikaci a ostatní krátké mít v certifikovaném? Vím že se to zde už nějak probíralo, ale nějak jsem to nepobral, Děkuji.

Mac.42

Příspěvek#3610 » pon 2. čer 2025, 11:20

můžeš, ale nebude to v souladu se zákonem

viz výjádření MV (vulgárně: trezory se sčítají, ale do 2 zbraní bez trezoru se nepřičítá)

jirkab64

Příspěvek#3611 » pon 2. čer 2025, 11:42

:) no, to chci v souladu se zákonem. Takže budu muset koupit trezor na dlouhé.
... "vulgárně: trezory se sčítají, ale do 2 zbraní bez trezoru se nepřičítá" tak tohle jsem nepochopil, asi je pondělí :)

DVII

Příspěvek#3612 » pon 2. čer 2025, 12:47

taky jsem to nepobral...

Mac.42

Příspěvek#3613 » pon 2. čer 2025, 13:22

tak si to přečtěte v tom stanovisku ;) (ale chápu, to "do 2 zbraní bez trezoru" chtělo být v uvozovkách)
https://mv.gov.cz/soubor/stanovisko-zab ... brani.aspx

2ks = nepotřebuju skříň 15RU
3-10ks = potřebuju skříň 15RU
11-20ks = potřebuju dvě sříně 15RU, nebo jeden trezor
21-30ks = potřebuju tři skříně 15RU, nebo jeden trezor a jednu skříň k tomu, nebo dva trezory, nebo trezorovou místnost
atd

z logiky věci prostě nelze vzít 20 pistolí, a po dvou je zamknout do 10 šuplíků v prádelníku...
...stejně tak nelze trezor jen koupit, ale ty bouchačky mají být uvnitř

EDIT: nebo ještě jinak, vyhodnocuje se, jestli toho nemáš v každé skříni/trezoru moc, ale ty dvě bouchačky na volno jsou úlitba pouze těm, kteří vlastní maximálně 2 bouchačky – pro všechny ostatní už platí nutnost skříně/trezoru a možnost jejich sčítání.

DVII

Příspěvek#3614 » pon 2. čer 2025, 14:35

Ano to všechno je srozumitelné a veskrze jasné, jenom ta tvoje věta - "trezory se sčítají, ale do 2 zbraní bez trezoru se nepřičítá" je pro mne v jazyku kmene, kterému nerozumím ani když si dosadím uvozovky

WALACHMOTORS

Příspěvek#3615 » pon 2. čer 2025, 14:54

A jeste je tu moznost mit tu jednu dlouhou v jinem baraku ... kdyz to blbe reknu ...... trezor s kratkymi mit dejme tomu v tvem baraku kde nocujes treba v lichy tyden a skrin s dlouhou mit v tvem byte kde nocujes v sudy tyden.

Zpět na