Tlumiče na zbraně

Erix

Příspěvek#1366 » čtv 5. čer 2025, 06:29

Pěkný přehled, alespoň že vidět, že to opravdu u některých stran funguje stylem "svůj názor nemáš, jen můj je správný a ten vol". ;) U voleb jsou 3,de facto jen dvě možné volby, pokud chceme upřednostnit na základě tohoto rozhodnutí - ANO a SPD, ODS má veliké mínus za jiné věci. 8-) Zároveň je vidět, kam případně posílat nějaké návrhy a připomínky a kam je to úplně zbytečné. :idea:
Přeji si, aby se na MV dostal lepší člověk a třeba PČR se někam posunula, jelikož stát a čumět už opravdu nelze, to samé na MO. ;)

getsome

Příspěvek#1367 » čtv 5. čer 2025, 07:19

Letec 12 píše:NE znamená odmítnout zákaz tlumičů
Vzpomeňte si, až se budete na podzim rozhodovat, komu to hodit.

Proti zákazu tlumičů technicky hlasoval každý, kdo nehlasoval ANO. Tedy i "Zdržel se" a podobně. Viz prostá většina.

JirkaCV

Příspěvek#1368 » čtv 5. čer 2025, 07:25

Volit podle jednoho hlasování o poměrně marginálním zákonu určitě nebudu. Ale píšu si.
Jedno mě utěšuje - bez ohledu na to, jak volby dopadnou, odzbrojování se nejspíš konat nebude.

Sobiho

Příspěvek#1369 » čtv 5. čer 2025, 07:59

Ano, de facto i ti co se zdrželi či nehlasovali... to ovšem znamená jen jedno, nemají na to názor, nebo jsou, s prominutím, připosraní se veřejně projevit, aby náhodou někoho... tzv. reálný populismus v praxi. A pořád jsou to lidé, kteří mají potenciál nakonec otočit. Za mne je jen ten kdo hlasoval jasně "NE", zbytek je potenciálně nebezpečná skupina z pohledu dalších opatření a znovuprojednávání na základě čehokoliv.

A i tohle rozhodlo, jak se budu rozhodovat u voleb, nejde o tlumiče jako takové, ale o princip, jak kdo uvažuje a řeší nesmysl omezující práva a svobodu slušných lidí. Pro mě jsou důležitější jiná témata a tam je to obdobně a potvrzuje se, že algoritmus vládnoucí koalice je přesně takový.

Opravdu je důležité tohle sledovat, tohle je přesně ta salámová metoda, to pomalé a nenápadné upírání práv, a omezování, to máme nejprve tlumiče, pak je snaha o omezení "útočných pušek" ze strany rozvědčíka ČSLA a další iniciativy. Jsem rád, že se to podařilo zatím odvrátit, a jen mne mrzí, že např. v ODS sice ty hlasy jsou (např. senátor Hraba), ale v pozadí utlačené "liberálním" křídlem. Právě zde je vidět ten odklon od původní pravicové ODS k tomuto. Takže vlastně i tato "malá" událost hodně ukazuje. A ukazuje nám to, které partaje jak vnímají střeleckou komunitu a tedy jsou dvě možnosti, buď vyvíjet tlak na "naše" zastupující politiky a nebo prostě je ve volbách vyjmout z rozhodovacích procesů.

Ještě jednou chci poděkovat všem co se zasloužili o to, že to neprošlo, ať jsou z jakéhokoliv tábora, strany či zájmové skupiny. Poděkování zejména LEXu a Zdendovi z HARD TASKu za tu zkoušku na fakultě. Ještě jednou velké poděkování.

Klicky

Příspěvek#1370 » čtv 5. čer 2025, 09:23

+1 Sobiho, vidím to dost podobně.

Ta salámovka je hlavně evidentní, teď měly být ve jménu "dobra", "bezpečnosti" obětovány tlumiče, zítra by to byly zlé černé samonabíjecí pušky atd. atd.

Je dobře, že se to podařilo zarazit. K zákazu prostě nebyl žádný racionální důvod, jen ze strany některých ten emoční a potřeba jakože "něco" udělat.

JirkaCV

Příspěvek#1371 » čtv 5. čer 2025, 10:19

Jak se pozná salámová metoda?
Když politik začne obhajovat slovy "Toto není žádná salámová metoda ..."

getsome

Příspěvek#1372 » čtv 5. čer 2025, 13:56

Sobiho píše:...rozvědčíka ČSLA...

No jo, při takovém šíření dezinfo pak je pochopitelné, že máš tak zjednodušený a černobílý pohled na fakt, že zdaleka ne každý poslanec bere nějaké pistolové tlumiče jako své zásadní téma, ale vědomě se rozhodne NEpřítomností nebo NEaktivitou takové omezení NEpodpořit ;)

Sobiho

Příspěvek#1373 » čtv 5. čer 2025, 15:32

Jasně :-D Byl v jednotce ČSLA spadající organizačně pod vojenské zpravodajství, od roku 1988 studoval vojenské zpravodajství, ale rozvedčík nebyl :-D A zrovna tam se stal předsedo ZO KSČ. Vojenské zpravodajství = rozvědka.

https://www.echo24.cz/a/H4P3c/zpravy-do ... ozvedcikem

A je to člověk, který aktivně se snaží odzbrojit veřejnost:
Prezident Petr Pavel by si přál, aby došlo k zákazu tlumičů. Podle hlavy státu by se také měl výrazně zpřísnit prodej dlouhých zbraní vycházejících z útočných pušek. Jejich držení by podle Pavla mělo být podmíněno psychologickým vyšetřením.

https://www.novinky.cz/clanek/domaci-om ... h-40495128

Erix

Příspěvek#1374 » čtv 5. čer 2025, 16:35

Tak salámová metoda nebezpečná je, o tom žádná, nejen ve zbraních, ale i v jiných odvětvích - pomalu uhýbáme EU a děláme třeba čím dál tím horší kvalitu potravin, emisní povolenky, skrze soláry a TČ stát taky drží lidi v šachu,...
Jinak PePa z Hradu je ideální osoba - prezentuje jen to, co si loutkář přeje, svůj názor nemá, to jsme ale vybrali. :roll:
Jinak taky díky za ten test tlumičů, možná to taky nějaké poslance přesvědčilo. Snad už bude od nového období na MV někdo jiný - teďka to dusí, řeší ptákoviny a skutečné problémy vidět nechce.

Béďa

Příspěvek#1375 » ned 8. čer 2025, 20:34

Tak mě napadlo co by se dělo kdyby blízký spolupracovník Zemana získal miliony za ústní poradenství z ČVUT....jak dlouho by se o tom psalo, kolik jednání parlamentu by k tomu bylo, kolik demonstrací...
Nemělo by se všem měřit stejně?

Dentista Žurovský

Příspěvek#1376 » ned 8. čer 2025, 22:41

Béďa píše: Nemělo by se všem měřit stejně?

Places dobre, ale na spatnem hrobe. Za 4 mesice to vhod jinym nez tem co toto delaji. A presvedc i nekolik blizkych.

CzechJoker

Příspěvek#1377 » pon 9. čer 2025, 06:41

Béďa píše:Nemělo by se všem měřit stejně?

Quod licet Iovi, non licet bovi...

Gimpel

Příspěvek#1378 » pon 9. čer 2025, 10:01

Je nezbytné do původně technického vlákna vkládati dvě strany sraček?!!
To zde nemáme dostatek jiných, kde se vsákne cokoliv?!

Ať je to tématické - třeba sem:
viewtopic.php?f=50&t=17578&hilit=Spolek+proti+tlumi%C4%8D%C5%AFm&start=105

JZFireworks

Příspěvek#1379 » úte 10. čer 2025, 17:24

Ahoj,

Má někdo zkušenosti s Tlumič A-TEC, AR 40-3 GEN2, Cerakote pro ráže do .223(5,56mm) na A-Flow Birdcage QD Lock + úsťovka Tlumič výšlehu A-TEC, A-FLOW Birdcage QD Lock, pro tlumiče A-FLOW ?
Celý set do 15 tisíc. Zajímá mě jak moc fouká zpět(když je zbran v základu) a jaký je útlum? Na stránkách jsem se toho moc nedozvěděl - třeba oproti SS nebo AU?

Díky ;)

Mac.42

Příspěvek#1380 » úte 10. čer 2025, 17:53

řada AR není flow, takže to foukat zpět bude, A-FLOW stojí dvojnásob (a tlumí méně)

Zpět na