Walther PPS M2

Glock a spol.

KapitánPacička

Příspěvek#451 » pon 16. čer 2025, 15:48

?82K: Hadam, ze moc lidi se nenajde, kdo s tim hodne strili. Tohle vetsinou slouzi jako zbran na noseni a vylozene obcasny trening pro udrzeni kondice. Takze pochybuju, ze s tim nekdo bude mit veliky najezd. Na nejakem us foru nekdo pred lety psal, ze ma pres 5k a no problema.

Mel jsem taky moznost si z toho vystrelit a videt to rozebrane. Za me velice slusna pistolka na noseni.
Murphyho zakon je neuprosny v tom, ze model M3 opravdu vydaji tehdy, az si koupis bud M2, nebo jinou mini pistolku na noseni :lol:

M82K

Příspěvek#452 » pon 16. čer 2025, 16:38

JJ trochu přemýšlím jak to udělat.... Počkám na M4 :D

No ne ještě mi vrtá hlavou PDP 3,5 ale říkám si to bude už moc velký objem. A P10 M spíš asi pomalu vyřadím z výběru, neb to už mi přijde lepší ta PPS M2.

kolombo

Příspěvek#453 » pon 16. čer 2025, 19:34

Je otázka, jestli v tom bude takový rozdíl, aby se vyplatilo čekat :-)

Jedině že by měla rail, jinak má vše, co má malá pistole mít.

paza

Příspěvek#454 » pon 16. čer 2025, 19:34

No PPS M2 mám, na nošení je to dobrá zbraň (únosně lehká, malá a hlavně placatá), mám s ní na střelnici nastříleno asi tak nějak 500 ran, v ruce dobře sedí a přesnost střelby se mi zdá dobrá.
Před časem jsem jí tady nabízel k prodeji, ale nebyl zájem, ptal jsem se potom v jednom obchodu se zbraněmi ohledně prodeje a byl zájem, ale nakonec jsem se rozhodl si ji nechat. Alespoň zatím.
Provedení se mi zdá dosti solidní, inu Walther, nevím, jak bude provedena případná verze PPS M3, ale obávám se, že v rámci obvyklého vývoje a šetření ve výrobě to nemusí být příliš k lepšímu...

M82K

Příspěvek#455 » pon 16. čer 2025, 21:36

Nad tím jsem se taky zamýšlel ale třeba PDP vypadají dobře, nebo nevypadají nějak ošizené oproti PPQ. Tak snad i ta PPS M3 si zachová kvalitu.
Rail na montáž by se mohl třeba hodit - byl bych rád za tu možnost. PPS M2 mi krásně sedí v ruce, ale ten povrch je prostě moc hladký - extra se mi potí ruce, třeba volant mi vysloveně klouže a za jízdy si neustále musím utírat ruce, no a jak chytnu pistoli a chvíli střílím mám ten samý problém, PPS M2 mi klouzala už na prodejně. Takže grip z PDP je za mne výrazně lepší a to čekám od M3. U M2 bych na to prostě musel lepit Talon. Kapacita - jako 6-8 si myslím, že stačí, ale kdyby to mělo 10-12 jako ostatní dnešní pistole této velikosti bylo by to jen plus. Kdybych se mohl rozmlsat co bych na M3 chtěl tak třeba kombatový lučík.

M82K

Příspěvek#456 » úte 17. čer 2025, 17:00

Tak vyřešeno, místo PPS M2 který mi prostě v ruce klouzal jsem si koupil PDP F 3,5.

Takže PPS M3 můžeme čekat za 10, 9, 8, 7, 6, 5, 4….. :p

Jinak ano to PPS M2 je užší ale překvapilo mne když jsem ted měřil to PDP 3,5 ze závěr a pažba mají 28mm, rám je v nejširším místě na 30mm a tech 34mm má tedy jen páčka záchytu závěru.
Mám malej rail, mám kombatový lučík, lepší grip, snažší ovládání závěru a 15 včelek v zásobníku.

A až jednou bude ta PPS M3 nebo PDP Slim tak si udělám radost ;) zatím si čekání zkrátím PDP ;)

KapitánPacička

Příspěvek#457 » stř 18. čer 2025, 18:04

M82K: Necetl jsem tohle tema uplne pozorne cele, ale hadam ze to PDP 3,5 mas v umyslu prevazne nosit. Hadam, ze cas ukaze, jestli jsi nemel na noseni vzit radeji nejaky ten subcompakt jako je PPS M2, Glock 42,43... Osobni zkusenost je takova, ze placatejsi zbran s mensi rukojeti se setsakra lepe nosi. A kdyz se nosi ve vnitrnim pouzdru, tak je to bezkonkurencni.

Nez-li kompaktni buclata pistole, jako je PDP. Jestli to PDP ma 3,5 hlaven, nebo 4,5 uz casto pri noseni neni tolik znatelne :silent: Tady jak jsem psal, vetsinou vadi tloustka, delka pazbicky a v pripade PDP i celkove vyska zaveru. Ta pistole je takovy buřtík.

Edit: Kdyz se tady zminujes, ze PDP ma mene klouzavy ram, a PPS M2 klouze v ruce. Tak jestli si dobre pamatuju, kdyz jem byl na predvadecce, osobne mi PPS M2 pripadal normalni, ale PDP bylo jako by z mekkeho plastu a nedavalo mi to duveru, ze to nerozmacknu v ruce. Pocit ze to je vyrobeno z recyklovane ojete pneumatiky. Tohle je ovsem dost subjektivni vec :P

Blacky

Příspěvek#458 » stř 18. čer 2025, 18:18

Nějakou recenzi po noseni PDP F3,5 po nejake dobe taky uvitám. Resim stejny dilema. PDP F nebo PPS :)

Zpět na