Střelecké fórum

paza

Příspěvek#76 » pát 20. čer 2025, 16:14

Škoda to určitě bude, protože to bylo uznávané fórum, vzpomínám si, jak mi ho doporučovali na Policii, když jsem se chystal na zkoušky, tehdy říkali, že je to jediný zdroj správných informací...
Je podivné, že to, když to bylo tak rozjeté, majitel fóra "zabalil" a nechává to odcházet do ztracena, ale ono se to tak stává.
K té výzvě k přechodu - je jasné, že výzva je komplikovaná, ale plno lidí si toto vlákno nepřečte a nesleduje jak se to vyvíjí a tak hodně dlouho pojedou obě fóra současně a bude to ke škodě, ale jak to udělat nevím, možná že by se i stalo, že by podobnou výzvu admini smázli a banovali autora výzvy...

Erix

Příspěvek#77 » pát 20. čer 2025, 16:32

Tak nechť autor napíše do Lexu a všem "větším" organizacím s potenciálem tj. HTčka, Trigger servis, Defendia, Habresto,... a ono se to z propaguje. Konec konců i vnitro to časem objeví. ;)

Redsnake

Příspěvek#78 » pát 20. čer 2025, 16:43

Kdyz to pujde, tak si nas vsimnou sami…

dan

Příspěvek#79 » pát 20. čer 2025, 16:50

Jarda.Jezek píše:ztratit obsah ZK bude veliká škoda.
Na jednu stranu ano, na druhou stranu je treba si uvedomit, ze nejmene ta cast obsahu, ktera se tykala legislativy (co muzes a co nemuzes, prubehy zkousek, kategorizace zbrani a streliva a podobne) s prichodem noveho zakona vice ci mene zastara. A protoze toto je zdroj informaci s vysokou reputaci, jeste dlouho se budeme setkavat se spatne informovanymi lidmi "protoze to psali na Zbrane Kvalitne".

A nesouhlasim s Cipisem, ze za pokles uzitelnosti tohoto webu nemuze ten, komu patri. Uzivatele mohou tu karu tlacit, ale vzdy musi existovat nekdo, kdo aspon trochu koriguje smer aby zustala v kolejich. A to zakladatel techto stranek neni. Coz je jeho nezadatelne pravo,ale stejne jasne i jeho vina na stavajicim stavu.

Jarda.Jezek

Příspěvek#80 » sob 21. čer 2025, 05:29

Naštěstí jen malá část obsahu podléhá zkáze tak rychle, jak se mění legislativa. Jsou tu u příspěvků datumy a zbytek má delší dobu trvanlivosti.

dan

Příspěvek#81 » sob 21. čer 2025, 06:49

Mala poctem znaku. Troufam si tvrdit, ze podstatnou cast lidi sem pritahly nikoli diskuse, ale informace o tom jak si udelat ZP. Pak uz tu "jen" zustali. Nakonec, i OSZBM na tenhle web lidi odkazovali predevsim kvuli tomuhle.

Erix

Příspěvek#82 » sob 21. čer 2025, 12:08

Nevadí, taky jsem se zkusil zapojit do tvorby "nové" platformy, tak uvidíme, jak se to vyvine. Část obsahu třeba společně přesuneme či vydestilujeme podstatu či klíčové informace a dál se naváže. ;)

Je to jedinečná šance, jak se více zpropagovat v kladném smyslu u veřejnosti, co bude hledat případné informace v našem společném zájmu. Taky třeba konečně uděláme "osvětu" a přilákáme ke střelbě více lidí a stát nás třeba bude "podporovat" nebo alespoň minimálně omezovat. 8-)

smety
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#83 » sob 21. čer 2025, 17:58

Jestli by nestálo za úvahu, pokud se zakládá nové fórum, ho vychystat na novelu zákona o zbraních od roku 2026.
Pak by to mohlo fungovat podobně jako to bylo zde.
Pak by lidi mohli odkazovat na nové stránky/forum jako zdroj informací/ testových otázek po novele.
Pokud se to udělá pečlivě, lidi přijdou sami - jako to bylo zde s ohledem na přípravu získání ZP

Erix

Příspěvek#84 » ned 22. čer 2025, 17:18

Jj, dobrá úvaha, jenže pak bude přechod už hodně narychlo. Pokud někdo chce a má zájem, tak může tvořit nový prostor už teď, nováčci se přidají, ale už budou chtít "konzumovat" připravený obsah. My stávající můžeme "destilovat" elementární věci a důležité postřehy. Každý je odborník na něco, tak když každý udělá něco, ale komplexně, zbytek komunity případně odstraní nedostatky, tak to bude TOP.
Vůči ZK to nebude zrada,stávající štamgasti stejně zůstanou a já taky můžu sledovat fóra dvě.

Murphy

Příspěvek#85 » ned 22. čer 2025, 21:22

dan píše:Mala poctem znaku. Troufam si tvrdit, ze podstatnou cast lidi sem pritahly nikoli diskuse, ale informace o tom jak si udelat ZP. Pak uz tu "jen" zustali. Nakonec, i OSZBM na tenhle web lidi odkazovali predevsim kvuli tomuhle.

Priznavam, i mne tu mate kvuli hezky zpracovanym otazkam na zkousky.

DVII

Příspěvek#86 » pon 23. čer 2025, 07:06

Ano, tady jsem se připravoval

dan

Příspěvek#87 » pon 23. čer 2025, 07:45

Erix píše:může tvořit nový prostor už teď
To tak uplne nemuze. Prinejmensim ne v te uplne nejdulezitejsi oblasti. Nikdo z nas nevi jak budou vypadat prakticke postupy Policie v prostredi noveho zakona. A nikdo z nas nezna testove otazky.

Sobiho

Příspěvek#88 » úte 24. čer 2025, 07:46

Bohužel je škoda, že tato komunita zase naráží na vyhoření. Určitě ZK stálo hodně času a práce a je škoda, že to trochu usnulo, i když by byli lidé, kteří by mohli toto někam posunout. Já bych byl rád, kdyby forum mohlo fungovat, je tu spousta informací a bude škoda, když dopadneme jako ulozto.cz a přijdeme o zdroj informací. Na druhou stranu ve Střeleckém foru vidím ten stejný potenciál a doufám, že tam nebude probíhat cenzura, jako zde, na základě politických názorů moderátorů, kteří to často používají jako nástroj k prosazování svého pohledu. Prostě v politickém tématu se budeme o té politice bavit, chápu, vše má svoje hranice, ale já jsem zastánce svobody slova, a to i u oponentů a lidí smýšlejících jinak. Takže pokud forum bude rozumné a svobodné, pokud se podaří vytvořit základnu budu moc rád :-) Jen škoda, že ZK umírá... Stejně i aplikace, která byla super. Ale to je prostě vývoj...

Redsnake

Příspěvek#89 » úte 24. čer 2025, 08:44

Provozovatel fora vas s politikou, levou i pravou, a silnym offtopicem odkaze do chatu, kde budou zpravy casem mazany

Sedmej

Příspěvek#90 » úte 24. čer 2025, 09:11

Sobiho: Jsem tu cca 10 let a nikdy jsem si nevšiml, že by někdo z moderátorů tady prosazoval nějaké své politické názory. V pravidlech je jasně napsané, že sem politika nepatři. Naopak moderátoři vždycky byli až až tolerantní, když se tu někde rozjela debata o politice. Utnuli to až když to sklouzlo z nějakých věcných argumentů do urážení, nadáváví a psaní blábolů ... a kdo dostal ban nebo zařídil promazání diskuze, to není negativní vizitka moderátora, ale toho dotyčného.
A co jsem pochopil, celé tohle fórum by šlo nějak překlopit do nového, ale je třeba na to mít souhlas admina, aby z toho pak někdo neudělal, že tu někdo něco ukradl.

Zpět na