Jaký revolver 357mag?
Krátké vícehlavňové zbraně
- nonac
Příspěvek#1 » ned 29. čer 2025, 07:37
Ahoj,
rád bych si na střelnici pořídil revolver v 6" v ráži 357mag. Nemám to na nošení, ale pouze na střílení. Chci kvalitní kus, do kterého nebudu muset šahat. Do širšího hledáčku mi spadly tyto varianty:
Alfa Proj model 3561 - co jsem se dočetl, kvalita by měla být velmi dobrá.
SW 586 - líbí se mi, ale každý za to chce strašný peníze. Občas bývají už notně střílené.
SW 686 - kus od kusu. Prý (nemám jak posoudit) novovýroba stojí za prd a starší kusy jsou hodně střílené.
COLT Python - pokud je střílený, i tak je drahý, nestřílený stojí ranec.
Ruger 100 / 161 - dle příspěvků na fóru vydrží hodně, kvalita taky ok.
Taurus - vnitřně mám tuto značku zařazenou jako lowend, kvalita proměnlivá, ale možné se pletu.
Vychází mě jako vítěz Alfa Proj a Ruger. Co myslíte, nebo jsou moje úvahy mimo?
rád bych si na střelnici pořídil revolver v 6" v ráži 357mag. Nemám to na nošení, ale pouze na střílení. Chci kvalitní kus, do kterého nebudu muset šahat. Do širšího hledáčku mi spadly tyto varianty:
SW 586 - líbí se mi, ale každý za to chce strašný peníze. Občas bývají už notně střílené.
SW 686 - kus od kusu. Prý (nemám jak posoudit) novovýroba stojí za prd a starší kusy jsou hodně střílené.
Taurus - vnitřně mám tuto značku zařazenou jako lowend, kvalita proměnlivá, ale možné se pletu.
- Grimpo
Příspěvek#5 » ned 29. čer 2025, 09:47
586 v 6" jsem si pritahnul z eGunu za srandapeniz. Nevim, co mel nastrileno a cim, ale obecne si myslim, ze i strilene kusy jsou stale schopne dosahovanou presnosti prekonavat strelecke schopnosti strelcu, kteri neziji mirenkou. A mozna i nemale casti tech vyhranenych mirenkaru. To uz by musel clovek mit fakt pech.
586-686 rekl bych ND dostupne, ladici dily taktez.
586-686 rekl bych ND dostupne, ladici dily taktez.
- MRBLUE
Příspěvek#6 » ned 29. čer 2025, 10:10
nonac píše:Ahoj,
Mna by dost zaujmalo z akych zdrojov si zostavoval tu svoju tabulku?
Lebo mne to skor pripomina snahu odovodnit si nakup za 5 korun.
- nonac
Příspěvek#7 » ned 29. čer 2025, 10:28
To MRBLUE - nechápu tvoji nrážku na nákup za 5 korun. Snažím se tady najít rozumný poměr ceny a kvality. Pokud mi současný bazarový trh v ČR nabídne 586 za 30tis Kč a nový Alfa proj je za 22tis Kč, tak je jasný, kam se přikloním. Žebříček jsem si sestavil sám ve snaze, že mi tady někdo poradí. Tak poraď, pokud víš a já budu rád.
To Grimpo - vím, ale rád bych něco bez větších starostí.
To Grimpo - vím, ale rád bych něco bez větších starostí.
- DesertEagle
- DesertEagle
Příspěvek#8 » ned 29. čer 2025, 10:52
Vzdyt se ptáš a současně odpovídáš sám sobě. Chci motor 110kW od koncernu jen nevím zda chci oct, supa nebo Kodiaka ... Alfa bude jistě fungovat, 686 Champion ti bude dělat radost a Python či SW29 jsou i dobré investice. Taurus je něco jako Alfa, ničím nezaujme. Ano, pěkné věci stojí peníze.
- Grimpo
Příspěvek#9 » ned 29. čer 2025, 11:20
Zrovna ted tam je jedna velice pekna 586-1 6" s mirenkarskou mouchou, ne s tim debilnim cervenym insertem. 530€ sofortkauf plus 4000 Kc jedne ceske firme za dovoz do CR. Staci jen nakupni povoleni. Uplne easy a je to sub 20kKc sakum prdum. Smetak ze stary skoly, tak to maj mazlickove radi.
- dethan
Příspěvek#10 » ned 29. čer 2025, 12:00
Čau, mám alfu 3561 asi 4 roky. Koupena kolem 12tis od 1. majitele ještě necelý rok v záruce. V té době inzerovali novou za 14tis.
Střílím ji jen párkrát do roka. Měl jsem dvě nemilá překvapení. 1. Když jsem vyčistil hlaveň a podíval se do ní. Kvalita obrobení odpovídá ceně.
2. Pár měsíců po konci záruky se ohnula nějaká součástka a kohout nešel rukou natáhnout. Přes spoušť v režimu DA jen hodně těžko. Podle puškaře to bylo vyrobené z bláta. Oprava za litr. Od té doby klid.
Jinak souhlasím s Deaglem. Co si zaplatíš, to máš.
Střílím ji jen párkrát do roka. Měl jsem dvě nemilá překvapení. 1. Když jsem vyčistil hlaveň a podíval se do ní. Kvalita obrobení odpovídá ceně.
2. Pár měsíců po konci záruky se ohnula nějaká součástka a kohout nešel rukou natáhnout. Přes spoušť v režimu DA jen hodně těžko. Podle puškaře to bylo vyrobené z bláta. Oprava za litr. Od té doby klid.
Jinak souhlasím s Deaglem. Co si zaplatíš, to máš.

- Střelec
Příspěvek#11 » ned 29. čer 2025, 12:26
Dentista Žurovský píše:Taurus ze je lowend ? Jses nakej... momentalne zaostalejTo platilo nekdy v polovine 90. let, dneska maji hypermoderni fabriku.
Ještě tak před 10 lety stála kvalita za nic a tu už se tou novou fabrikou chlubili, aktuálně nevím, ztratil jsem přehled, protože už mě ta značka přestala zajímat.
Je třeba ještě si stanovit budget, nevím, co jsou to strašné peníze, ale před pár lety jsem z Egun dovezl nestřílený Python 6" za cca 30k Kč.
- MM
Příspěvek#12 » ned 29. čer 2025, 12:52
@OP - mal si uz v ruke rozne varianty a strielal z nich viac nez par ran? Na co to chces? Tercovka? Kolko ran do roka? Atd. atd. ...
Cost cutting sa prejavuje vsade - aj u S&W aj u Rugrov. S nahradnymi dielmi mimo Alfy to bude vzdy na dlhe lakte. Na rovinu - za to, co chcu aktualne za novovyrobu SW / Rugra ,sa na to mozem vykaslat, pokial by to nebol vyslovene specialny kus ktory nutne potrebujem. Toboz po tom co som sa dostal k veciam z 70-80 rokov.
Za cenu noveho (pozeram 686ka ~37k CZK povedzme ~1500 EUR) si bez problemov vyberiem a dotiahnem minimalne dva pekne starsie kusy. Ak mi nevadia nejake kozmeticke vady (mam takto perfektnu 6" 586ku ktora vplyvom blbeho skladovania ma trochu chytene ciernenie z jednej strany valca) - aj lacnejsie. 400-500 EUR (viacej davam malokedy) + papierovacky.
Ale su to tvoje peniaze a tvoje rozhodnutie ... just my 2 cents.
Cost cutting sa prejavuje vsade - aj u S&W aj u Rugrov. S nahradnymi dielmi mimo Alfy to bude vzdy na dlhe lakte. Na rovinu - za to, co chcu aktualne za novovyrobu SW / Rugra ,sa na to mozem vykaslat, pokial by to nebol vyslovene specialny kus ktory nutne potrebujem. Toboz po tom co som sa dostal k veciam z 70-80 rokov.
Za cenu noveho (pozeram 686ka ~37k CZK povedzme ~1500 EUR) si bez problemov vyberiem a dotiahnem minimalne dva pekne starsie kusy. Ak mi nevadia nejake kozmeticke vady (mam takto perfektnu 6" 586ku ktora vplyvom blbeho skladovania ma trochu chytene ciernenie z jednej strany valca) - aj lacnejsie. 400-500 EUR (viacej davam malokedy) + papierovacky.
Ale su to tvoje peniaze a tvoje rozhodnutie ... just my 2 cents.
- DesertEagle
- DesertEagle
Příspěvek#15 » ned 29. čer 2025, 20:37
Python za 30 ano, ale v době, kdy nikdy nechtěl Makarovy za 2.5 dnes je realita naprosto jiná. I když největší rakety ted letí za filmové .44. Ruger ? Občas si ze zbraní sundejte střenky a podívejte se těm bazmekům pod sukně. Zrovna Ruger, především mladé produkce je vyvoněná bída. Lacině leštěny nerez je ještě možná OK, vnitřek vsude hrubé stopy po frézování, otřevy, chod mizerný.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí