Dovoz zbraně z Polska

Xnovj

Příspěvek#1 » čtv 7. srp 2025, 10:59

Vim, ze toho bylo napsano mnoho, presto jsem se chtel zeptat. Co musim udelat, kdyz chci v polskem maloobchode koupit zbran kategorie B. Prijet tam, zaplatit a fyzicky odvest. Nezda se mi, ze by mel stacit cesky formular "zbrojni pruvodni list", na kterem polsky prodejce nebude zrejme rozumet jedine slovo. Dekuji.

MRBLUE

Příspěvek#2 » čtv 7. srp 2025, 11:09

Zbrojny sprievodny list nie je dokument pre predajcu ale pre polskeho policajta. Na zaklade neho si zaziadas na policii o povolenie na nakup zbrane. S tym ides k predajcovi. Tieto postupy vacsina predajcov pozna a nakupne povolenie na zaklade plnej moci a overenych potrebnych dokumentov vybavia za teba, aby sa cely proces zvladol za jeden den. Inak by si musel niekolko krat cestovat.

Xnovj

Příspěvek#3 » čtv 7. srp 2025, 16:26

Ok dekuji moc. Tedy zbrojni pruvodní list a potom stejna zadadost povoleni nakupu zbrane "B" jakobych to kupoval v Cesku?

skagerak

Příspěvek#4 » čtv 7. srp 2025, 18:42

Ne.
ZPL by mel stacit.

Xnovj

Příspěvek#5 » čtv 7. srp 2025, 18:57

Dekuji!!

skagerak

Příspěvek#6 » čtv 7. srp 2025, 19:46

Doslovne
"Zbrojní průvodní list pro trvalý dovoz zbraně nebo střeliva je současně souhlasem k nabytí vlastnictví ke zbrani kategorie A, A-I, B, C nebo C-I nebo střeliva do této zbraně mimo území České republiky."

MRBLUE

Příspěvek#7 » pát 8. srp 2025, 02:40

Takze ceske ministerstvo vnutra rozhoduje aku zbran si kupis v inej krajine a vyvezies si ju?
To co mas je len suhlas tvojej krajiny ze mozes zakupit a doviezt zbran v zahranici.

Střelec

Příspěvek#8 » pát 8. srp 2025, 08:37

Jen pro info, Polsko není v CIP, tak může hrozit nové kusové ověření.

skagerak

Příspěvek#9 » pát 8. srp 2025, 09:56

@strelec, dobra poznamka, takze pripadne zjistit a zapocitat do nakladu na dovoz ( tedy pokud se resi zda se vyplati ci ne)

@mrblue je li to reakce na mne, tak pisi o nasi strane ne o jinem statu, tam at si delaji co uznaji...

MRBLUE

Příspěvek#10 » pát 8. srp 2025, 10:34

skagerak
Neviem ci si cital povodnu otazku?
"Co musim udelat, kdyz chci v polskem maloobchode koupit zbran kategorie B. Prijet tam, zaplatit a fyzicky odvest. Nezda se mi, ze by mel stacit cesky formular "zbrojni pruvodni list", na kterem polsky prodejce nebude zrejme rozumet jedine slovo."
Nasledne sa Xnovj opytal:
" Tedy zbrojni pruvodní list a potom stejna zadadost povoleni nakupu zbrane "B" jakobych to kupoval v Cesku?"
Ty si odpovedal ze:
"Ne. ZPL by mel stacit."
Cize bud necitas, alebo pises blbosti o veciach o ktorych nemas ani tusenie. Kolko zbrani si v zivote doviezol zo zahranicia?

skagerak

Příspěvek#11 » pát 8. srp 2025, 11:37

Odpovidal jsem na otazku,

Tedy zbrojni pruvodní list a potom stejna zadadost povoleni nakupu zbrane "B" jakobych to kupoval v Cesku?

kterou chapu tak, ze zadatel se pta jestli musi pri dovozu resit "nakupku"(tedy povoleni k drzeni/noseni /nabyti zbrane kategorie B) na B pri dovozu zbrane. A odpovedel jsem ze NE.(nasledne i dopnil citaci)

Dovezl jsem vicero zbrani z vicero statu, a na obdobne tema i nekomu posyktoval konzultace, dekuji za optani.

risa2000

Příspěvek#12 » pát 8. srp 2025, 12:29

Čistě jako kolemjdoucí jsem to taky pochopil tak, že původní tazatel chtěl vědět, co bude potřebovat v Polsku, ne v Česku. Možná by bylo dobré, kdyby to teda upřesnil. Bojím se, že co bude potřebovat v Polsku mu tady moc lidí neporadí. To spíš ten polský obchodník, jak psal MRBLUE.

skagerak

Příspěvek#13 » pát 8. srp 2025, 15:25

No ja to pochopil, ze se pta zda krom ZPL potrebuje i povoleni na kat B ve smyslu §12 ...

MRBLUE

Příspěvek#14 » pát 8. srp 2025, 16:24

A preto riesil jazykovu znalost poliaka?

skagerak

Příspěvek#15 » pát 8. srp 2025, 16:42

Asi by bylo fajne aby napsal jak to myslel i kdyz je to asi jedno, ocividne se to da chapat ruzne.

Zpět na