ARMA ZEKA

selag
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#136 » úte 26. srp 2025, 17:04

To Erix: Jak píše Jarda.Jezek. Mohl sem vzít, nebo nechat být. A po pravdě sem si toho ani moc nevšiml, nebo sem tomu nepřikládal důležitost. Prodejce kvůli mně přijel na prodejnu v sobotu - mimo jeho otevírací dobu, já ujel 195 km a pak nevzít se mi zdá nefér. A to, že sem psal výrobci jsem zamýšlel jen jako dotaz, zda by se s tím dalo něco dělat - z technického hlediska. Pokud bych šel cestou reklamace, tak bych musel k prodejci a reklamovat u něho. S výrobcem nemám žádný obchodní vztah.

Jarda.Jezek

Příspěvek#137 » úte 26. srp 2025, 17:18

Myslím, že servis obecně nebude v Praze problém.

Erix

Příspěvek#138 » úte 26. srp 2025, 20:10

No to vypadá buďto na konvenční frézku, nebo špatně naprogramované CNC, resp. "vyjetí nástroje" z obrobku. Prostě se nesmí během frézování zastavit posuv, pak se "vyšudlá" kolečko. Jako učni jsme to zkoušeli i v praxi, takže to určitě jde lépe. ;) Nic kosmického, jen pečlivost a detail. Jak se říká, kvalita je obyčejná pečlivost. :idea:

P. S.: Samozřejmě, že frézování je daleko složitější - nástroj, rychlost, posuv na zub a styl (sousledné vs nesousledné). Pokud to má být sportovní náčiní, které má utřít CZUB, pak je vyšší precize na místě. Možná jsem zaujatý, dělal jsem kontrolora pro automotive. :)

Jarda.Jezek

Příspěvek#139 » stř 27. srp 2025, 08:01

Tohle mi bylo jasné už od prvního pohledu. U pistole, která nemá žádný účel a má být jen pro radost, to tu radost úplně zničí. Mně ji to tedy opravdu zničilo. Ale jiná volba nebyla, to už bych nekoupil vůbec nic.

Všechno je kompromis a po těch letech vývoje pistolí po celém světě tu máme jenom tohle. Dle mých kritérií dodnes není nic opravdu lepšího.

Výrobce chápu, plno věcí, které jsem jim popsal, by výrobu zdražilo. Nevydělali by (tolik). Jestli si dělají pistoli pro sebe a takhle jim to stačí, máme holt smůlu a můžeme si leda udělat pistoli lepší. Jako střelivo. Kdyby se dalo koupit, co si dělám sám, nedělal bych se s tím. Opravdu to znamená, že se musím pustit do výroby zbraní, abych mohl být konečně spokojen? To bych vážně nerad.

DesertEagle

Příspěvek#140 » stř 27. srp 2025, 08:07

Myslím, že to jsou výmluvy výrobců, dnes je doba všechno ojebat a maximálně vydělat. Přejet plochy na magnetce je jen další max hodinka strojního času a spousta radosti štastných uživatelů. Dokud podobné polotovary za 60-80k budou lidé kupovat, tak výrobce nemá motovaci.

stip

Příspěvek#141 » stř 27. srp 2025, 09:02

Jarda.Jezek píše:Byl jsem postaven před volbu vzít pistoli za danou cenu i s kolečky na závěru nebo ji nebrat.

Drobné nedokonalosti věci polidšťují :)

Jarda.Jezek

Příspěvek#142 » stř 27. srp 2025, 09:05

I tak se to dá brát. Časem mně to přestalo vadit. Pruhy, co má selag, jsou jistě horší a taky už mu nevadí.

Erix

Příspěvek#143 » stř 27. srp 2025, 10:42

Tak pravdu máte všichni, na detaily to "opravdu nejezdí. 8-) Na druhou stranu jsme tu chvíli a proč trávit čas s něčím, co oko moc nepotěší. ;) Pak se ještě říká, " Kdo málo chce, málo dostane". -> v tomto zase souhlas DesertEaglem. Věčně uhýbat produkci vede jen k tomu, co známe u potravin, dvojí kvalita za hroznou cenu,... :roll:

Zpět na