Střelecké fórum

kolombo

Příspěvek#136 » stř 6. srp 2025, 17:11

Není to ani tak o času, ale o prostředí na tu wiki a garanci pro provoz.

Erix

Příspěvek#137 » stř 6. srp 2025, 19:23

Tak něco udělat je to nejmenší, to jde udělat třeba i "přes noc"! Problém je to publikum, dřív nebo později začne někdo "rýt, rejpat a hnací motor jede už jen třeba na 75℅, pak 50℅ a postupně upadá až na nulu. Opravdu nikoho nebudou zajímat "výlevy" zkušených, co obsah odborně přerostli, ale když mají prostor, tak většinou nic, mimo kázání a řeči, že to jde lépe. Vždy to lépe a vždy to někomu odborně nebude stačit. Klidně tady můžeme rozjet sekci s teorií a praxí plnou formulí výpočtů (integrály a derivace,...), termomechaniku, dynamiku a kinematiku u zbraní, volbu materiálu až na fyzikální úrovni + obecnou stavbu strojů a robotů obecně (na něco si snad vzpomenu), ale většině se bude točit hlava a, stejně si z toho nic nevezmou a budeme za spamboty a šašky.

CzechJoker

Příspěvek#138 » stř 6. srp 2025, 19:38

Vytváření obsahu zdarma? Věnuješ tomu čas, peníze a za odměnu sklidíš nadávky a urážky. Většina lidí se jen veze a v anonymním prostoru mají pocit, že si mohou dovolit vše. V určitém bodě snad každému s IQ nad 107 dojde, že mu to za to nestojí a jde dělat něco užitečného.

Sedmej

Příspěvek#139 » stř 6. srp 2025, 19:57

Erix: Podle mě tam máš v naprosté většině podporu. Nějaké upozornění nebo návrhy na změny toho co jsi udělal byli vždycky věcné. To, že ti tam pak jeden člověk sprostě nadával bylo prostě ubohé a určitě nezastával názor komunity.

Erix

Příspěvek#140 » stř 6. srp 2025, 20:20

Interakci beru, v určitých věcech byla žádoucí, někde i záměrně udělaná, právě kvůli zapojení komunity a jako indikátor čtivosti. Uvidíme, necháme tomu prostor, ať se projeví více komunita. Je to opravdu zbytečné to "zasypat" moudrem, když interakce bude nula nebo velice slabá, to pak stačí opravdu popis jak na ZP a co asi koupit a pak musíš sám a hledej šmudlo. Sice budeš objevovat Ameriku, bude to stát čas a peníze, ale já to málo nezískal taky přes noc a jen tak.

Určitě jsem primárně neodešel kvůli nadávkám, jsou situace, kdy bohužel jedině "odstoupení" nebo uznání "chyby" dokáže uklidnit potížisty nebo "dotčené" strany. Je to takové psychologické pravidlo, hojně používané i v sebeobraně k počáteční eliminaci možnosti útoku. ;) Třeba někdo ti začne nadávat do de... ů a ty mu to odsouhlasíš a pokračuješ dál bez šrámů.

P. S. : Peníze (odměna) za práci je někdy určitě nutná, minimálně potěší, ale ne vždy to člověk dělá z vidinou zisku. Jsou i cennější věci, které ale penězi měřit nelze. ;)

dan

Příspěvek#141 » stř 6. srp 2025, 22:05

Erix píše:Problém je, že společnost nemá obecně zájem
Prilis energie venujes sledovani toho, co delaji nebo by meli delat jini a zda se, ze te dost vycerpava frustrace z toho, ze nedelaji to co bys rad aby delali.
Delej to co tobe pripada byt smysluplne a co te bavi. Pak je jedno, jestli to nekdo jiny oceni a k necemu mu to je. Samozrejme, pokud ano, tim lepe. Ale pokud ne, nic vazneho se nedeje..
Nevim jestli je to univerzalne funkcni postup, ale me to tak funguje celkem dobre.
Just my $0.02

Erix

Příspěvek#142 » čtv 7. srp 2025, 06:37

No na tom něco bude. Bohužel jsem si často mohl osobně dovolit neřešit nebo nedělat, zatímco ostatní "jaksi" mohli, ale to určitě znáš.

Sobiho

Příspěvek#143 » stř 10. zář 2025, 07:24

dan píše:
Sobiho píše:Inu zase jsem skočil na lep...
Pokud podobnou uroven schopnosti deeskalace verbalniho konfliktu vykazujes i na vyjezdech, kterych se ucastnis, tak doufam, ze umis donre sebeobranu rukama.

Zrovna u tebe bych nehadal, ze pozary resis odchodem, ale asi ti to pripadalo jako nejlepsi reseni. Bohuzel, zasels tak daleko, ze bys musel priznat chybu prehnane reakce aby se jeste dalo couvnout a zvolit jiny reseni. Ale hadam, ze u tohohle pozaru uz hasice neuvidime. C'est la vie. Nic nehori večně, nakonec zhasne sam.

Nevadi, zapomenme. Tak nekdy jindy, jinde, a treba lepe.

Nemáš ucelené info, vidíš jen věci veřejné. Promiň, ale když máš na každou reakci soukromou zprávu od Erixe, který Tě jenom školí a pokouší se cvičit, tak to je trochu jinak. Popravdě jsem jen upozornil na šíření lží některých odborníků (které muselo vyvracet až MV) a to přímo pod tím videem, kde to bylo a dostal ihned čouda v zprávách, co si to vůbec dovoluji zpochybňovat takového profíka, jakou to dalo práci takového odborníka sem dotáhnout a že si nesmím dovolovat takhle to veřejně šířit. Kdykoliv jsem forum zapnul, bylo tam několik dalších školících SZ od Erixe a to na vše i na rozborky a linky atd. Nějaký takový spambot mě fakt školit nebude.

Deeskalace požáru se dělá jeho likvidací... když už tak rád používáš toto téma! ;-) :-D

Sorry, byl to dobrý projekt, ale u mne to Erix absolutně zabil svým mistrováním , zejména potajmu ve zprávách. To jen pro vysvětlení, více již netřeba :-) Nu což, svět se nezhroutí pro nikoho z nás! ;-)

dan

Příspěvek#144 » stř 10. zář 2025, 16:39

V jedno aspektu jste si podobni. Prilis se zabyvate tim, co delaji jini.

Daleko

Příspěvek#145 » stř 10. zář 2025, 20:19

Strelecke forum je asi fajn, jen jsem se v něm zatím pořádně nezorientoval. Ale jsem boomer, to dost vysvětluje :-)

Sedmej

Příspěvek#146 » stř 10. zář 2025, 21:32

Sobiho: Že ti to taky za to stojí. To co tu popisuješ jako lež vyvracenou MV ti tam sám dotyčný popsal a vysvětlil. Za mě dost pochopitelně, abys to dál neoznačoval jako lhaní vyvrácené MV.

Daleko: Taky mě to chvíli trvalo si zvyknout. :-)

JirkaCV

Příspěvek#147 » čtv 11. zář 2025, 07:33

Nezaložíme klub? :)

Héfaistos

Příspěvek#148 » čtv 18. zář 2025, 13:56

Svoje dávné zážitky, kdy jsem byl "v akci" třikrát postřelen (průstřel plic, ruky a nohy) jsem se rozhodl exklusivně sdílet na střeleckém fóru:

https://streleckeforum.cz/t/nebojte-se-nechat-se-strelit-v-ramci-moznosti/576/9

Majkl

Příspěvek#149 » čtv 18. zář 2025, 14:22

Ten link nefunguje :( Jejda! Tato stránka neexistuje nebo je soukromá.

Redsnake

Příspěvek#150 » čtv 18. zář 2025, 14:50

Ano, je to sekce pouze pro prihlasene. Jde o prostor pro cleny streleckeho fora ktery neni indexovan roboty a je tak trochu vic chraneny a privatni.

Zpět na