Perkusní derringer Great Gun

Black Powder a vše co k tomu patří
josef38

Příspěvek#271 » pon 11. úno 2013, 18:34

Klucííí děkuji za vaše cenné zkušenosti! Sbírám je jako střípky, abych si nakonec sestavil celou mozaiku! Chvilku mně to ale potrvá. :-)
Jsem kousek od Prahy. ( Vrané nad Vltavou ). Osobní asistenci bych pochopitelně uvítal.

P.S.
Ty ucpávky jsou už namaštěné a jsou vyseknuté z filcu asi 3 mm silného.
Ty střely už jsem koupil koule, nevím, jak se jim říká? 50 ks za 98,34 Kč.

Artifex

Příspěvek#272 » pon 11. úno 2013, 20:45

Koule vystřílej a val ogivály, a) mají větší váhu a tedy i energii, s kulatými střelami to bude flusanec b) jsou asi o 300% přesnější, koule patří do hladkého vývrtu primárně, ogivály do drážkovaného.

Jan Jeni

Příspěvek#273 » pon 11. úno 2013, 20:48

Souhlas veliteli!!!! :)

josef38

Příspěvek#274 » pon 11. úno 2013, 20:54

Artifex píše:Koule vystřílej a val ogivály, a) mají větší váhu a tedy i energii, s kulatými střelami to bude flusanec b) jsou asi o 300% přesnější, koule patří do hladkého vývrtu primárně, ogivály do drážkovaného.

Tak to mě mrzí, to jsem nevěděl, už je ale nevyhodím!
Dokážeš nějak logicky vysvětlit, proč tomu tak je? Je fakt, že rotace na kulovou střelu zřejmě takový vliv nemá. Ale tlak plynů v hlavni bude asi na obě střely stejný!

TomSmith

Příspěvek#275 » pon 11. úno 2013, 21:32

Mrzet tě to nemusí, kule určitě užiješ, mají taky své výhody.
Tím že je kule lehčí stačí daleko menší navážka prachu, pistole pak taky daleko méně kope.
To že má menší energii, při střílení do papírového terče vůbec nevadí. Zábavu si užiješ i tak.
A klidně je možné že ti koule sednou lépe než ogivál.
V mém krátkém Vorteku jsem ogivály honil po celé ploše terčem, do momentu než jsem vyzkoušel kule s flastrem, pak jsem nevypad z černé.
A to že vystřílím jen polovinu prachu a že kule jsou levnější taky není od věci.
No ale když si chci užít kopanec do ruky tak ta šoupnu ogivál a .... pak se zase rád vrátím ke kulím ;)
Koho však více než terčovka baví penetrační testy tak jasně že ogivál.

Artifex

Příspěvek#276 » úte 12. úno 2013, 00:30

Tlak plynů u koule rozhodně stejný není, je to o styčné ploše s hlavní, čím víc střely klade odpor proti vystřelení z hlavně ven, tím hořící černý prach zvládne dosáhnout většího tlaku a víc urychlit tu střelu takže řešení je buď ogivál nebo kule přes látkový flastr. To co jsem psal výše že hladký= kule, drážky= ogivál je pochopitelně zjednodušené ale z velké většiny to tak funguje, také záleží jaké drážky atd. Z gg derringeru prostě nejlíp chodí ogivály, má moderní typ drážkování a moderní stoupání drážek.

josef38

Příspěvek#277 » úte 12. úno 2013, 07:41

Hmmm, zní to logicky! Děkuji všem za pomoc, teď už jen do díla! Určitě dám vědět. Než se dostanu na střelnici, budu si muset alespoň vystřelit venku z obou hlavní. Doufám, že najdu příhodné místo! Asi bych jinak klidně neusnul! Mějte se! J. :-)

Patrik
moderátor

Příspěvek#278 » úte 12. úno 2013, 09:07

Jediné vhodné místo je střelnice. To nejsou vzduchovky, se kterýma se dá střílet "téměř" kde tě napadne.

josef38

Příspěvek#279 » úte 12. úno 2013, 09:30

Díky za upozornění, jsem si toho plně vědom!! Něco málo nastříleno mám, s perkusem ještě ale ne. Kdo to má ale vydržet??? :-)
Ale neboj, beru i Tvé upozornění zcela vážně!!

Spíš by mně zajímalo, jestli nemáte někdo vědomosti o poměru objemu a váze VECTANU PNF1. Podle velikosti nádoby s 0,5 kg prachu to vychází asi na 330 ccm = 500 g, nejsem si ale s tím poměrem jistej. Lahev má rozměr 5,5 x 5,5 x 11 cm. Je ale dole zaoblená a její obsah se nenechá jednoduše, přesně spočítat. Díky! J.

josef38

Příspěvek#280 » úte 12. úno 2013, 15:08

Tak jo, vyzkoušeno! V liduprázdné oblasti a ještě jištěno protějším svahem, kam by koule sotva doletěla! Tato poznámka platí hlavně pro Patrika! :-)
Jeho poznámku ale plně chápu a opatrnosti s podobnýma hračičkama není nikdy dost! Jsem si toho plně vědom!

Teď už mně zbývá jedině střelnice a snad laborace, podle výsledků!

Děkuji všem, co mně ochotně poskytli své vědomosti, určitě ale ještě mnoho otázek vyvstane, jentak se mě nezbavíte! :-)
Takže díky ještě jednou a mějte se, přátelé DERRINGERU ! Dědek Josef.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Jan Jeni

Příspěvek#281 » úte 12. úno 2013, 15:12

Krasavec !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D :mrgreen:

Jan Jeni

Příspěvek#282 » úte 12. úno 2013, 15:14

kolik je ti letdědku :) ??????

josef38

Příspěvek#283 » úte 12. úno 2013, 15:18

Moooooc!
Ale duchem jsem mladej, spíše puberťák! Číslo u niku napovídá! :-)

Jan Jeni

Příspěvek#284 » úte 12. úno 2013, 15:30

mě je 36 tak moc ti není když je ti 38 :lol:

josef38

Příspěvek#285 » úte 12. úno 2013, 15:47

Joo chlapče, jenomže já pamatuju druhou světovou válku! :-)
Ale psal jsem Ti to v soukromé sekci, abychom nezatěžovali vlákno tím, co se nevztahuje k perkusu! :-) Měj se! J.

Zpět na