Zkušenosti s nábojema z LIMIT.cz
- MichalF
-
frantisekkozisek - Příspěvky: 326
- frantisekkozisek
- nico
Příspěvek#109 » ned 17. bře 2013, 11:55
Svůj názor jsem zde opakovaně vyjádřil. Dneska přidám další, asi tak dvě hodiny starou, zkušenost.
Tímto do své statistiky, která je na předchozí stránce, přidávám dalších pět set ran a jednu střelu uvízlou v hlavni.
Tímto do své statistiky, která je na předchozí stránce, přidávám dalších pět set ran a jednu střelu uvízlou v hlavni.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- nico
Příspěvek#111 » ned 17. bře 2013, 12:49
Jenom střela. Možná to potvrzuje mé dohady, že ty různé "rány" nejsou způsobeny nekonzistentní, ale vlhkou navážkou. Většina nespáleného prachu mi zůstala ve zbrani. Nábojnice v komoře a střela na začátku hlavně. Btw, už je venku. Ten zlatavý lem v komoře je jen odraz.
Okamžik, kdy za ní někdo méně zkušený pošle druhou a odnese to zbraň nebo i střelec, jednou musí přijít.
Okamžik, kdy za ní někdo méně zkušený pošle druhou a odnese to zbraň nebo i střelec, jednou musí přijít.
-
- frantisekkozisek
Příspěvek#112 » ned 17. bře 2013, 18:39
Můžu se zeptat, kdy zhruba byly ty náboje kupovaný? Já je mám cca 3 tejdny a zatím, ani nejmenší náznak byť jen rozdílných laborací.
A další dotaz, jak ten tvůj výstřel vypadal? Předpokládám, že asi jen nějaký prsknutí místo rány. A došlo k přebití nebo "vystřelená" nábojnice zůstala v komoře?
A další dotaz, jak ten tvůj výstřel vypadal? Předpokládám, že asi jen nějaký prsknutí místo rány. A došlo k přebití nebo "vystřelená" nábojnice zůstala v komoře?
- nico
Příspěvek#113 » ned 17. bře 2013, 19:32
Tak možná přes půl roku, musel bych hledat, střílím toho víc.
Jak jsem psal, nábojnice zůstala v komoře. Prakticky žádná rána. Nejprve jsem myslel, že jsem špatně počítal, jsem za posledním nábojem a nezachytil se závěr, nebo selhač. Pro jistotu jsem promáčkl a počkal. Pak vyhodím, koukám, nábojnice. Normálně by si člověk řekl, aha, jen nevyhozená předchozí nábojnice. Ale tohle jsou Limity. :) Navíc, ten tlakem rozmetanej nehořlavej prach mi tak zasvinil pistoli, že závěru se moc nechtělo běhat. Takže, jako vždy u Limitu, následovala bleskurychlá rozborka a ta se tentokrát opravdu vyplatila.
Podtrženo a sečteno, po asi 1300 ranách Limitem, třiceti problémech a dvaceti rychlých tréninkových rozborkách, první slušná šance na pistoli v hajzlu a ruce tamtéž.
Jak jsem psal, nábojnice zůstala v komoře. Prakticky žádná rána. Nejprve jsem myslel, že jsem špatně počítal, jsem za posledním nábojem a nezachytil se závěr, nebo selhač. Pro jistotu jsem promáčkl a počkal. Pak vyhodím, koukám, nábojnice. Normálně by si člověk řekl, aha, jen nevyhozená předchozí nábojnice. Ale tohle jsou Limity. :) Navíc, ten tlakem rozmetanej nehořlavej prach mi tak zasvinil pistoli, že závěru se moc nechtělo běhat. Takže, jako vždy u Limitu, následovala bleskurychlá rozborka a ta se tentokrát opravdu vyplatila.
Podtrženo a sečteno, po asi 1300 ranách Limitem, třiceti problémech a dvaceti rychlých tréninkových rozborkách, první slušná šance na pistoli v hajzlu a ruce tamtéž.
- Hilly
Příspěvek#114 » úte 2. dub 2013, 15:58
to nico: A poučka z toho platí??? Budeš ještě střílet s Limity a těch pár ušetřených peněz ti za to stojí??? Taky jsem chtěl koupit LIMITy ale po tomto přečteném vláknu musím říci že jsem obrátil. Teď dostřílávám zásobu 500 ks AlsaPro (9mm LUGER) a zatím žádná závada! No a při prodeji mě p.Marcínek řekl že při koupi 2000 ks je cena 3.50 což si myslím je super (uděláme zásobu a mám klid) .... Jak dostřílím zásobu 7.62x39 tak taky beru od AlsaPro.
- nico
Příspěvek#115 » úte 2. dub 2013, 16:33
Ano, budu. Mám jich stále pár (dost) set a hodlám je opatrně dostřílet. Pokud ta otázka má být, zda je budu ještě kupovat, tak odpověď je zřejmá. AlsaPro mám doma 2k (3.30,- Kč) a pak přecházím na vlastní. Neměl jsem teď čas a prostor na přebíjení a k Limitům jsem se dostal trošku náhodou, ne snahou ušetřit padesátník. Takže poučky vytahuj na někoho jiného. ;)
- nico
-
- frantisekkozisek
- nico
- Hilly
Příspěvek#119 » úte 2. dub 2013, 18:39
Tak tak - jen blbec se spálí dvakrát! Pokud má člověk doma zásobu tak jak říkáš opatrně dostřílet a pak nikdy více .... Zatím jsem s AlsaPro spokojen a na vlastní přebíjení není zatím čas ani finance na nákup lisu a matric. Takže zatím u mě přebíjené na trénink ...
Ale hoši stejně je zajímavé, že někdo s tím nemá žádný problém a může střílet o sto šest a druhý po pár set nábojích má v hlavni kouli. PROSTĚ DIVNÉ a nepochopím PROČ ...
Ale hoši stejně je zajímavé, že někdo s tím nemá žádný problém a může střílet o sto šest a druhý po pár set nábojích má v hlavni kouli. PROSTĚ DIVNÉ a nepochopím PROČ ...
- nico
Příspěvek#120 » úte 2. dub 2013, 19:05
Evidentně měli problém buďto s konzistencí nebo vlhkostí navážky. Odtud to "každá rána jiná". A ty rozdíly jsou opravdu markantní.
Jinak kamarád si od nich koupil pixlu prachu a pak koukal, že na dně byla vrstva úplně jiného prachu. A to už fakt není legrace. Pokud mají stejnej bordel v tom, co sypou do svých přebíjenek, ...
Jinak kamarád si od nich koupil pixlu prachu a pak koukal, že na dně byla vrstva úplně jiného prachu. A to už fakt není legrace. Pokud mají stejnej bordel v tom, co sypou do svých přebíjenek, ...
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí