Zkušenosti s nábojema z LIMIT.cz

mdkill

Příspěvek#106 » čtv 14. úno 2013, 13:58

Škoda, že AP nedělají .357 nebo .38SP.

MichalF
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#107 » čtv 28. úno 2013, 19:30

Tak dnes 200ks 9x19mm od limitu a bez jedineho problemu. Strileno Glocky 17 19 26 a tusim 34 a k tomu CZ 85.

frantisekkozisek

Příspěvek#108 » sob 16. bře 2013, 19:06

Vystříleno cca 200 ks, pistole HK USP a G19, bez jedinej závady, každá rána úplně stejná a v porovnání s AP trochu víc kope. Takže až bude další objednávka nebudu se bát jít do toho.

nico

Příspěvek#109 » ned 17. bře 2013, 11:55

Svůj názor jsem zde opakovaně vyjádřil. Dneska přidám další, asi tak dvě hodiny starou, zkušenost.
Tímto do své statistiky, která je na předchozí stránce, přidávám dalších pět set ran a jednu střelu uvízlou v hlavni.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#110 » ned 17. bře 2013, 12:21

nico: je to jen střela, nebo utržené dno nábojnice?

nico

Příspěvek#111 » ned 17. bře 2013, 12:49

Jenom střela. Možná to potvrzuje mé dohady, že ty různé "rány" nejsou způsobeny nekonzistentní, ale vlhkou navážkou. Většina nespáleného prachu mi zůstala ve zbrani. Nábojnice v komoře a střela na začátku hlavně. Btw, už je venku. Ten zlatavý lem v komoře je jen odraz.

Okamžik, kdy za ní někdo méně zkušený pošle druhou a odnese to zbraň nebo i střelec, jednou musí přijít.

frantisekkozisek

Příspěvek#112 » ned 17. bře 2013, 18:39

Můžu se zeptat, kdy zhruba byly ty náboje kupovaný? Já je mám cca 3 tejdny a zatím, ani nejmenší náznak byť jen rozdílných laborací.
A další dotaz, jak ten tvůj výstřel vypadal? Předpokládám, že asi jen nějaký prsknutí místo rány. A došlo k přebití nebo "vystřelená" nábojnice zůstala v komoře?

nico

Příspěvek#113 » ned 17. bře 2013, 19:32

Tak možná přes půl roku, musel bych hledat, střílím toho víc.

Jak jsem psal, nábojnice zůstala v komoře. Prakticky žádná rána. Nejprve jsem myslel, že jsem špatně počítal, jsem za posledním nábojem a nezachytil se závěr, nebo selhač. Pro jistotu jsem promáčkl a počkal. Pak vyhodím, koukám, nábojnice. Normálně by si člověk řekl, aha, jen nevyhozená předchozí nábojnice. Ale tohle jsou Limity. :) Navíc, ten tlakem rozmetanej nehořlavej prach mi tak zasvinil pistoli, že závěru se moc nechtělo běhat. Takže, jako vždy u Limitu, následovala bleskurychlá rozborka a ta se tentokrát opravdu vyplatila.

Podtrženo a sečteno, po asi 1300 ranách Limitem, třiceti problémech a dvaceti rychlých tréninkových rozborkách, první slušná šance na pistoli v hajzlu a ruce tamtéž.

Hilly

Příspěvek#114 » úte 2. dub 2013, 15:58

to nico: A poučka z toho platí??? Budeš ještě střílet s Limity a těch pár ušetřených peněz ti za to stojí??? Taky jsem chtěl koupit LIMITy ale po tomto přečteném vláknu musím říci že jsem obrátil. Teď dostřílávám zásobu 500 ks AlsaPro (9mm LUGER) a zatím žádná závada! No a při prodeji mě p.Marcínek řekl že při koupi 2000 ks je cena 3.50 což si myslím je super (uděláme zásobu a mám klid) .... Jak dostřílím zásobu 7.62x39 tak taky beru od AlsaPro.

nico

Příspěvek#115 » úte 2. dub 2013, 16:33

Ano, budu. Mám jich stále pár (dost) set a hodlám je opatrně dostřílet. Pokud ta otázka má být, zda je budu ještě kupovat, tak odpověď je zřejmá. AlsaPro mám doma 2k (3.30,- Kč) a pak přecházím na vlastní. Neměl jsem teď čas a prostor na přebíjení a k Limitům jsem se dostal trošku náhodou, ne snahou ušetřit padesátník. Takže poučky vytahuj na někoho jiného. ;)

nico

Příspěvek#116 » úte 2. dub 2013, 17:30

Abych uvedl i klady, tak alespoň moje várka od Limitu má perfektní nábojnice. Narozdíl od Alsa Pro vypadají jako jednou střílený. Takže na střílení to sice moc není, ale jako zdroj nábojnic to docela ujde. :)

frantisekkozisek

Příspěvek#117 » úte 2. dub 2013, 18:12

Já zas mám zkušenosti opačný, teď střílím jen limity a střílí to bez závad, jedna rána jako druhá ... nemám tomu co vytknout, dokonce se mi zdá, že už to ani tak nešpiní ... AP jsem taky vystřílel dost a taky v pohodě

nico

Příspěvek#118 » úte 2. dub 2013, 18:24

Já věřím, že nové šarže jsou lepší, ale znáš to, jen blbec se spálí dvakrát. Mám riskovat, že se zase přístě netrefím do šťastné várky? Utrpěl jsem ztrátu a tomuto výrobci již prostě nedám vydělat.

Hilly

Příspěvek#119 » úte 2. dub 2013, 18:39

Tak tak - jen blbec se spálí dvakrát! Pokud má člověk doma zásobu tak jak říkáš opatrně dostřílet a pak nikdy více .... Zatím jsem s AlsaPro spokojen a na vlastní přebíjení není zatím čas ani finance na nákup lisu a matric. Takže zatím u mě přebíjené na trénink ...

Ale hoši stejně je zajímavé, že někdo s tím nemá žádný problém a může střílet o sto šest a druhý po pár set nábojích má v hlavni kouli. PROSTĚ DIVNÉ a nepochopím PROČ ...

nico

Příspěvek#120 » úte 2. dub 2013, 19:05

Evidentně měli problém buďto s konzistencí nebo vlhkostí navážky. Odtud to "každá rána jiná". A ty rozdíly jsou opravdu markantní.

Jinak kamarád si od nich koupil pixlu prachu a pak koukal, že na dně byla vrstva úplně jiného prachu. A to už fakt není legrace. Pokud mají stejnej bordel v tom, co sypou do svých přebíjenek, ...

Zpět na