Střelba z brokovnice a malorážky u praktické části zkoušky
- Scratch
Příspěvek#1 » pon 4. bře 2013, 00:10
Zdravím,
podělila by se se mnou nějaká dobrá duše, která už má zkoušky za sebou o zkušenostech s malorážkou a brokovnicí ?
Z obojeho mám poměrně vítr - z malorážky jsem střílel naposled v dětství na pár metrů a při mé jediné střelbě z brokovnice (to mi bylo tak 13) jsem si vyhodil rameno (byl jsem šikula). Co se pistole týče, zde strach nemám, z té mám nastříleno.
Nicméně o to tu nejde
Rád bych se dozvěděl, jak moc složité je nastřílet malorážku a brokovnici - vzdálenost terče i jeho velikost je, jak všichni víme, v zákoně, nicméně by mě zajímalo jestli doporučujete nějakou intenzivnější přípravu (na střelnici se určitě vyskytnu) nebo s tím není větší problém a většinou se to dá (pokud člověk není uplné dřevo) nastřílet bez větších zkušeností s těmito zbraněmi.
Díky všem za rady
podělila by se se mnou nějaká dobrá duše, která už má zkoušky za sebou o zkušenostech s malorážkou a brokovnicí ?
Z obojeho mám poměrně vítr - z malorážky jsem střílel naposled v dětství na pár metrů a při mé jediné střelbě z brokovnice (to mi bylo tak 13) jsem si vyhodil rameno (byl jsem šikula). Co se pistole týče, zde strach nemám, z té mám nastříleno.
Nicméně o to tu nejde

Díky všem za rady

- Alcatraz
Příspěvek#2 » pon 4. bře 2013, 02:54
no, když nechci používat pouze malebné výrazy.. prostě to zkus a uvidíš. Všechno se dá natrénovat. Je to jen otázka času. A na to se zase "obecně" těžko odpovídá, když je to kus od kusu
Většinou se lidi co drží pušku prvně bez opory netrefujou (a někteří ani s ní
). Ale taky to není nic nezvládnutelného. A můžeš na dvoře trénovat se vzduchovkou, je to úplně to samý.

-
frantisekkozisek - Příspěvky: 326
- frantisekkozisek
Příspěvek#3 » pon 4. bře 2013, 09:18
Ano vzduchovka vs. malorážka je v podstatě to samý. S brokovnicej střílej většinou pouze uchazeči o skupinu C, ale kdyby tě to náhodou potkalo, tak pokud ti to nevyhodí rameno, tak se určitě trefíš. Nic ale nezkazíš, když si zajdeš na střelnici a s malorážkou potrénuješ ... a zkusil bych to i bez opory.
- Nethall
Příspěvek#4 » pon 4. bře 2013, 09:24
Záleží na komisárovi. U nás jsme tenkrát museli střílet z brokovnice, protože jsme se s ní mohli i setkat se skupinou ZP B,E. Ale pokud se dobře opře do ramene, tak nemůže nic vyhodit. Občas jde se mnou na asfalty i můj jedenáctiletý syn (postavou ,,plaňka v plotě" ) a po vysvětlení střílí bez problému. Sice ne dlouho, protože ji neudrží déle laufem nahoru, ale s ramenem žádný problém.
-
frantisekkozisek - Příspěvky: 326
- frantisekkozisek
- Nethall
Příspěvek#6 » pon 4. bře 2013, 10:22
Magnumem střílet asi nebudou, ale nějaký člověk tenkrát pohořel, protože mu komisário dal do ruky nějakou starou ruskou dvojku a několik patron, řekl mu co je ta flinta za ráži a jakým brokem si představoval střílet a musel ostatní patrony vyřadit. A byla mezi tím i magnumka. On ji chtěl narvat do tý flinty a už šel od válu. Bylo to pro nepřipravené dost velké překvapení. 

- fíša
- fejfarz
- mocima
Příspěvek#9 » pon 4. bře 2013, 12:48
B, E v Uh. Ostrohu. Strilel jsem kratkou, malorazku a na zaver brokovou kozlici.
Doporucuji si pred zkouskou udelat kurz (Pepa v GC pripravi po vsech strankach vcetne psychicke odolnosti
) nebo nejakeho dobrovolnika co vas zaskoli. Strach z rany muze byt u zkousky obrovsky nepritel.
Doporucuji si pred zkouskou udelat kurz (Pepa v GC pripravi po vsech strankach vcetne psychicke odolnosti

-
KubaDostal - Příspěvky: 203
- KubaDostal
Příspěvek#10 » sob 9. bře 2013, 06:27
Mam pomerne cerstvou zkusenost z Brna. Na ABE jsem strilel z pistole a dlouhe malorazky,brokovnice byla vyzadovana pouze pro C. Byla moznost strilet s oporou, takze i pro mne (mam z malorazky odstrileno presne 18 ran
) nebylo 5z5 celkem zadny problem. Z volne ruky bych to asi nedal
Kazdopadne doporucuji vyzkouset nekde na strelnici i tu brokovnici, clovek nikdy nevi co komisare napadne.

- Alesh31
Příspěvek#11 » sob 9. bře 2013, 07:25
Zkušenost ze zkoušky v únoru v Karlových Varech skupina A,B,E.Střelba z pistole,malorážky a dvojky.Jsem pravák ale,neumim zavřít levé oko tak dlouhou střílim jako levák(naučeno na vzduchovce).Malorážku jsem střílel bez opory.Při nástřelu jedna v bílém,jinak vše v černém.A dvojkou jsem střílel poprvé v životě a taky trefa 

- magnum
Příspěvek#12 » ned 10. bře 2013, 17:22
Most, skupiny ABDE- pistole, malorajda a brokovnice. Brokovnice se vůbec nemusíte bát. Na 25m to má takovej rozptyl, že se musíte trefit i bez míření
jinak já na zkouškách z brokovnice a malorajdy střílel poprvé v životě. A z pistole sem měl odstříleno přesně 10 ran 

- JendaP
Příspěvek#13 » ned 10. bře 2013, 17:59
Já mám A,B,E - zkoušky předloni v prosinci - pistole byla myslím na 10m- 5 nábojů + 3 nástřelné. Malorážka a brokovnice na 25m - malorážka 5+3, na ty tři mi komisař říkal, kam to šlo do terče, měl jsem to 1 nastřelná na okraj bílého cca 10 hodina, tak jsem si druhou o ten kus posunul dolů, tak jsem byl na okraji černého a třetí šla do středu. Tak když jsem si pak střílel na ostro, tak jsem si to dával všechno do tý pozice, co byla třetí a měl jsem to všechno v černým.
Z brokovnice jeden výstřel aby dva až tři toho shluku zasáhli terč, což si myslím, že by to musel snad udělat někdo naschvál aby netrefil. Hlavní je si brokovnici pořádně zapřít do ramene.
Z brokovnice jeden výstřel aby dva až tři toho shluku zasáhli terč, což si myslím, že by to musel snad udělat někdo naschvál aby netrefil. Hlavní je si brokovnici pořádně zapřít do ramene.
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX
- Zbraně a legislativa v zahraničí