Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

Marvvin

Příspěvek#436 » sob 15. čer 2013, 19:57

Přímo u výrobce Wico.... napište přímo řediteli kovovýroby, je moc ochotný a určitě se na něčem dohodnete, mně vyšel vstříc maximálně a to i s dopravou... . Jmenuje se pan Vyskočil viz http://www.wico.cz/index.php?id=84

vovec

Příspěvek#437 » stř 21. srp 2013, 22:49

Možná trochu OT, ale zvažuji zakoupení skříně 15RU, případně trezoru v I. Bezpečnostní Třídě (BT) a chtěl bych si tu tak trochu utřídit co jsem prozatím vykoumal. Momentálně mám v merku především produkty firem:

http://www.safes.cz/

Typ: Maxi 10 M/K / MAXI 10 PME (15RU) - musela by se domluvit dělená verze s EZ
Vnější rozměr: 1600 x 600 x 450 mm (V x Š x H)
Hmotnost: 95 - 110 Kg
Cena: cca 18.000,- (odhad pro danou konfiguraci)

Typ: TSS 160 ME/K5 (I. BT)
Vnější rozměr: 1600 x 600 x 435 mm (V x Š x H)
Hmotnost: 235 Kg
Cena: 33.000,- (má EZ)

http://www.jinova.cz/

Typ: ZBS 10/6 (15RU)
Vnější rozměr: 1600 x 730 x 350 mm (V x Š x H)
Hmotnost: 152 Kg
Cena: 13 100 Kč + 4.800,- EZ = 17.900,-

Typ: NA 9 (I. BT)
Vnější rozměr: 1500 x 800 x 450 mm (V x Š x H)
Hmotnst: 284 Kg
Cena: 31.500,- + 3.600,- EZ = 35.100,-

http://www.wico.cz/

Typ: WSA 10 kombi (15RU)
Vnější rozměr: 1500 x 650 x 450 mm nebo 1600 x 750 x 550mm (nevím co platí, výrobce uvádí to první)
Hmotnost: 170 kg
Cena: 10.400,- + 2.900,- EZ = 13.300,-

Typ: WSB 10 kombi (15RU dvouplášť)
Vnější rozměr: 1700 x 800 x 500 mm
Hmotnost: 265 kg
Cena: 15.600 + 2.900,- EZ = 18.500,-

V plánu je zpočátku pár zbraní, do 10 se i do budoucna hodlám vejít, nicméně počítám i pár dlouhých bude ... každopádně skříň musí být dělená, ideálně v polovině a musí přesto pojmout alespoň 3-5 dlouhých zbraní.

Prohlédl si někdo případně vlastní někdo skříň / trezor od firmy Jinova? Parametrově, vzhledově i rozvržením se mi líbí a na jejich webu je plno zajímavých informací. Trošku s podivem nejsou k nalezení v seznamech certifikací na trezortestu, nicméně údajně od nich certifikáty vystavené mají (i mi byla zaslána kopie mailem).

Produkty Wico jsou cenově super, nicméně jsou tuším vesměs kotvené do podlahy (což vzhledem k podlahovému topení nepřichází v úvahu). Také se mi příliš nelÍbí po e-shopech kolující fotografie produktů, což nemusí znamenat špatnou skříň.

No a v poslední řadě produkty od Safetronic vypadají na fotkách nejlépe, avšak trošku mě odrazuje velmi nízká hmotnost (tedy jen u skříní) v porovnání s konkurencí a šířka u trezorů (např. oproti skříním i trezorům Jinova).

Ještě bych se zeptal jak je to s vlhkostí a korozí? Je nutné mít skříň ve velmi suché místnosti, nebo snese i větranou prádelnu (s oknem) kde se prostě občas pere a občas suší (v sušičce)? :D

Chtěl bych Vás tedy poprosit o jakékoli zkušenosti či doplňkové informace a třeba i soukromé fotografie (nebudou-li bezpečnostně kompromitující) ... Předem díky

Marvvin

Příspěvek#438 » čtv 22. srp 2013, 05:58

Nu za sebe ten trezor od Wica je bomba, stačí jim brnknout a požadovat kotvení do stěny a oni to převrtají. jinak nátěr a vše je opravdu kvalitní a naprosto porovnatelné s konkurencí. mám WSA 10 kombi jednoplášť a upřímně ve dvou lidech jsme ho nemohli nastěhovat kolik váží. a s cenou i s elektronickým zámkem jsem se vešel opravdu moc dobře - doporučuji zavolat přímo do kovovýroby do Wico.
Večer můžu trezor doma přeměřit, jestli nemáte přesný rozměr.

vovec

Příspěvek#439 » čtv 22. srp 2013, 09:59

Tam šlo jen o to, že např. v Bedimexu uvádějí rozměr jiný než u výrobce, asi chyba v tom e-shopu.

Nakonec asi opravdu zvítězí Wico kvůli té ceně ... Ještě zvažuji jít do WSB 10 kombi, sice nemá certifikát na 0 či I. BT, ale hmotnostně je s nimi srovnatelný, ale de facto zapolovic ... a když ho srovnám s konkurencí s v kategorii 15RU tak je za stejné peníze skoro 2x tak těžký... Mohl bych případně poprosit o nějaké foto např. vnitřních detailů jako držáky hlavní, sváry, uchycení polic? Bohužel chlapi z Wico by potřebovali proškolit v oblasti marketingu :D ty jejich fota jsou k ničemu...

Díky

EDIT: tak ještě upřesním - oni totiž ve firmě Wico od 1.7.2013 změnili rozměry těch skříní, mají o tom zmínku na webu. Obecně se jedná o zmenšení a zeštíhlení...

Bohuliby

Příspěvek#440 » čtv 22. srp 2013, 12:35

Pokud chceš mít opravdu do 10 zbraní, tak postačuje. Já jsem to řešil raději od Safetronics v I. bezp.třídě do 20ks a udělal jsem velice dobře, chytne tě nákupní horečka a máš prostě prostor. TSS si myslím můžeš mít klidně ve vlhku, povrchová úprava je super, zbraním to může škodit, ale trezoru určitě ne.

jinda voyer

Příspěvek#441 » úte 10. zář 2013, 09:20

Zajímalo by mne, jak řešíte zabezpečení zbraní, pokud nevlastníte žádné dlouhé...případně jenom jednu nebo tak. Koukal jsem tady na ty skříně a všude je to dělané na dlouhé, což je pro mně celkem k ničemu. Osobně plánuji časem pořídit několik krátkých a pouze jednu dlouhou (malorážku s optikou). Kulovnice ani brokovnice mne skutečně nelákají.
Je možné se s některými výrobci domluvit, že se udělá vnitřní úprava v podobě horizontálních přihrádek na krátké zbraně a nechá se třeba jen 20 cm úzký pruh na jednu dlouhou?

Jinak za předpokladu, že bych měl do těch deseti zbraní celkem...máte nějakou představu, kolik přibližně by měl člověk zaplatit, aby skutečně dostal solidní trezor/skříň s certifikátem (aby v případě vykradení neměl oplétačky s policií či pojišťovnou - a propo, jistě se do toho trezoru dají přidat i cennosti a pojišťovna by pak mohla být více nakloněna tomu je proplatit, ne?) a nepřeplácel?

Steiner
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#442 » úte 10. zář 2013, 15:53

Dlouhou dej v obalu nebo kufříku mezi šaty do normální šatní skříně (do 2ks stačí "vhodně zabezpečit") a do trezoru dej jen závěr.

jamira

Příspěvek#443 » úte 10. zář 2013, 17:47

Jindro, já jsem to řešil tímto http://www.safetronics.cz/56-Specialni_ ... tke_zbrane
a jsem spokojen. Mám od nich i MAXI 3M na dlouhé a zatím mi to stačí. Pokud by ti kapacita na 4 krátké časem nestačila, kup klidně další MINI 4 a pokud na to máš v místnosti dispozičně místo, umísti je na výšku na sebe a krom přivrtání do zdi (zadní stěna má otvory) je klidně provrtej a prošroubuj i mezi sebou mezi spodkem jedné a vrškem druhé. Konzultoval jsem to s nimi a pokud je to vzájemně na těsno staženo dvěma až třemi pevnostními (černými) imbusy M10(12)x16, tak to certifikaci neztratí. Dokonce mi sjednotili 1 klíč na oba zámky obou trezorů-jednodušší manipulace/míň klíčů. Takto lze nad sebe zřetězit více těchto trezorů MINI 4 a pokud je máš umístěné v rohu pevné tlusté zdi, je to v podstatě nedobytné. Výhodu spatřuji v tom, že případný pokus o napadení trezorů eliminuje možný počet ukradených zbraní (čas potřebný na postupné otevření všech trezorů násilnou metodou) Všechny můžeš mít na stejný klíč(ale nemusíš),jednotlivé druhy zbraní a střeliva můžeš mít takto přehledně oddělené... Ani cena není strašná... Jediný limit je výška(délka) krátké- Škorpík se tam nevejde ;)

Biermann

Příspěvek#444 » úte 10. zář 2013, 18:42

Za mě jen odpověď co se týká té možnosti schovat tam i cennosti a mít pojišťovnu více nakloněnu k proplacení. Pokud chceš, aby ti pojišťovna pojistila cennosti (tzn. hotovost, šperky, drahé kovy atd.), tak pro rozumnou pojistnou částku (ve statisících) potřebuješ mít trezor minimálně 1. bezpečnostní třídy. Tam se i u malého budeš pohybovat rozhodně přes 10k a bude to spíš trezor neurčený na zbraně. Ty, co jsou určené na zbraně a umožňují uschovat i nějakou dlouhou, tak se dostaneš na cca. 20k a víc. Kolem 30k jsou už celkem pěkné kousky. Jinak tyhle trezory mají výhodu, že v nich můžeš uschovat až 20 zbraní a 20 000 nábojů.

Co se týká těch skříní na zbraně do 10 kusů a 10 000 nábojů, tak tam se dá sehnat o dost levněji od pár tisícovek a za 15k seženeš pěknou skříňku. Nicméně pro pojišťovnu je taková skříň celkem nezajímavá. Resp. dostaneš se do nějaké nejhorší skupiny (pojištění do cca. 100k). Jinak u těchto skříní pokud bych věřil podlaze, tak čím těžší, tím lepší.

Takže je otázka, zda ti jde o svůj pocit, že ti to nikdo neukradne (pak 1. BT nebo lepší) nebo chceš jen splnit zákonné podmínky (pak seženeš i za pár tisíc, ale zloději se asi jen zasmějí).

jinda voyer

Příspěvek#445 » úte 10. zář 2013, 20:03

to Steiner:

Díky za nápad, ale tohle není cesta, kterou bych se chtěl vydat.

to jamira:

Díky, na tenhle web jsem taky koukal. Těch výrobců je ale spoustu, takže se v tom jen těžko orientuju. To "řetězení" malých trezorů nad sebe je zajímavé.
Pokud se místa týká, tak s tím není až zase takový problém. Já teďka řeším, jak to udělat, tj. zda pořídit jenom jeden střední/velký trezor, ve kterém bude všechno a budu jej mít v obytné místnosti, kde spím. Výhoda je jasná - vše po ruce. Nevýhoda ale taky - problém s kotvením, protože kvůli tomu fakt nechci rozbíjet rok starou plovoucí podlahu (jinak zdi mám cihlové, tedy aspoň myslím) a druhak to přece jen není úplně pěkná dekorace, mít v místnosti trezor zvící šatní skříně. Pak je trošinku problém jak to dostat to patra, když to bude mít třeba přes metrák - dost strmé dvojité schodiště apod.
Druhou možností je pořídit nějaké hovado a dát ho do sklepa, kde mám postavenou v jedné místnosti posilovnu. Tam by nebyl problém s kotvením a ani by tam nevadil. Tedy pokud není problém, že je u stropu té místnosti okno, ale nejspíš ne, když to není trezorová místnost. No a k tomu velkému mít nějaký menší, jen na krátkou, který by byl v té obytné místnosti...prostě aby byla při ruce. Pořád nějak nevím...
A co se toho škorpiona týká...ten nový se mi líbí dost :mrgreen: ovšem ta cena...

to Biermann:

Díky za informace.
Myslel jsem to spíše tak, že když náhodou budu mít doma nějakou hotovost, nebo na delší dobu pojedu pryč, tak nějaké šperky, nebo tak. Jinak nic velkého a na dlouho. Prostě jak někdo psal...aby když by se do baráku dostala nějaká smažka, která maximálně prohrabe šuplíky, tak aby to bylo "pod zámkem". Obludu na 20 zbraní fakt nepotřebuju a ani nechci.
Do těch 10 kousků fakt bohatě stačí. A kdyby věci v ní schované byly pojištěny kolem 100k, tak mi to bohatě stačí...za víc tam totiž určitě věci nebudou 8-)
Jde mi o obojí...jak dostát zákonné povinnosti, tak to zabezpečit. Nicméně vycházím z toho, že když mně někdo bude chtít vybrat, tak se mu to prostě povede.
Rozpočet jsem si říkal tak maximálně 10k...pořídím za to něco slušného?

Biermann

Příspěvek#446 » úte 10. zář 2013, 20:32

No já vybírat skříň s 15 RU, tak by mě nejvíc asi lákalo Wico, kolem 10k třeba WSB 6 kombi (http://www.wico.cz/index.php?id=104). Dvouplášť, váha skoro 2 metráky... Náhodná smažka si ho domů určitě neodnese a majzlíkem neotevře :)

jinda voyer

Příspěvek#447 » úte 10. zář 2013, 20:43

175 kg :shock: :shock: :shock:

To je dobrý hovado...to si ani nedovedu představit, jak bych tohle dostal přes ta dvoje strmá schodiště, která musím absolvovat z ulice. Přes ty je problém donést i rozloženou skříň z IKEA :lol: To kdyby se mi sem podařilo dostat, tak to ani nemusím kotvit, protože dolů by se to neslo snad ještě hůř a bylo by na to potřeba tak pěti chlapů...kteří by se stejně na ty schody nevešli :mrgreen:
Ovšem asi by se musela řešit už únosnost podlahy...na takovém kousku skoro dva metráky, to není sranda!

Každopádně díky za tip!

vovec

Příspěvek#448 » úte 10. zář 2013, 21:48

No výrobci trezorů a skříní nabízejí různé podstavce pro rozložení hmotnosti, nicméně 175kg je přece v naprosté pohodě, pro skříň co má styčnou plochu nějakých 0,4 m2, když to srovnáš se 100kg člověkem jehož styčná plocha je cca 0,064 m2. Taková skříň vyvíjí tlak na podlahu cca 4,3 kPa, zatímco uvedený člověk 15,3 kPa - a to když stojí na obou nohách, na jedné noze je to už 30,6 kPa. A člověk se po podlaze občas i pohybuje, někdy si i dokonce poskočí :D třeba radostí nad složenou zkouškou odborné způsobilosti. ;-) Trezor by moc skákat neměl :D

Každopádně myslím, že takováto stále ještě relativně lehká skříň nemusí rozhodně budit obavy z nosnosti podlahy. Lidi si často pořizují do běžných bytů/domů i tunová akvária a podobné srandy ...

Bohuliby

Příspěvek#449 » úte 10. zář 2013, 23:16

Můj Safetronic má stejnou váhu a do bytu ho dovezl pouze jeden člověk, který to sám i montoval. Skříň přivezl do schodů na rudlu a dveře trezoru sólo také na rudlu, a na místě vše ukotvil a namontoval, absolutně nechtěl z bezpečnostních důvodů s ničím pomoct. Takže vše opravdu jde !

kabr

Příspěvek#450 » stř 11. zář 2013, 09:29

Měl bych dotázek - proč řešíte kotvení? Kvůli sobě - lepší zabezpečení, nebo nařízení 338/2002?

Nařízení 338/202 říká:
a) uzamykatelná ocelová schránka nebo uzamykatelná ocelová skříň, které splňují požadavky odolnosti proti vloupání 15....
b) zvláštní uzamčené zařízení, které je neoddělitelně ukotveno do stěny, stropu nebo podlahy zhotovených z cihel, betonových panelů nebo obdobného stavebního materiálu....
c) uzamykatelný skříňový trezor, který splňuje požadavky pro klasifikaci skříňových trezorů bezpečnostní třídy I ......

Kotvit trezor nebo ocelovou schránku (body a, c) není požadováno - ukotvit je třeba bouze b) zvláštní uzamčené zařízení

Zpět na