Medialni utkani

Tondaspacir

Příspěvek#106 » úte 11. čer 2013, 11:10

Patrik
moderátor

Příspěvek#107 » pon 1. črc 2013, 01:27

Pořad na CR2 - Nutná obrana - co jsem zatím krátce poslouchal, tak zřejmě dobře a rozumně natočeno.

http://prehravac.rozhlas.cz/audio/2917673

g-relax
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#108 » sob 14. zář 2013, 22:21

satisfakce po téměř roce: Češi fandí zbraním, hlavně pistolím

jinda voyer

Příspěvek#109 » sob 14. zář 2013, 22:39

Hlavne ten posledni odstavec:

Díky tomu je podle odborníků minimum těch, kteří s legální zbraní porušují zákon. Třeba za loňský rok evidují policisté jen 200 takových případů, což není ani jedno procento z celkového počtu trestných činů.

To by si mely mrdky medialni pripominat jako otcenas... 8-)

ZdenekK

Příspěvek#110 » ned 15. zář 2013, 08:21

Bohužel, v tom článku chybí přesnější čísla, takže těžko říct, jak moc jsou relevantní. Pochyby o objektivitě může vyvolat už jen to, že nejde o celkový počet trestných činů, jak je výslovně uvedeno. Trestných činů bylo za rok 2013 evidováno celkem 304 528, z toho vražd 188.
Takže škoda promeškané příležitosti sdělit, kolik skutečně relevantních trestných činů bylo spácháno za použití legálně držené zbraně. Ale kdyby někdo měl víc času, může to zkusit vyšťourat v http://www.policie.cz/clanek/statistick ... -2012.aspx :)

fixfokus

Příspěvek#111 » ned 15. zář 2013, 11:36

No já bych to hned neviděl jako promeškanou příležitost. Průměrného diváka přesná statistická data asi moc nezajímají. Na to aby si lidi uvědomili, že zbraně samy o sobě zločinnost nezpůsobují, ani nezvyšují, by to stačit mohlo. Komu to začne vrtat hlavou, dohledá si data sám.
Já bych řek, zaplaťpánbůh aspoň za to.

graver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#112 » ned 15. zář 2013, 12:59

jinda voyer píše:...je podle odborníků minimum těch, kteří s legální zbraní porušují zákon

A to by mě ještě zajímalo, kolik z toho minima jde na konto NO, kterou soud prostě neuznal. Příklady bychom našli...

Carloss

Příspěvek#113 » ned 15. zář 2013, 13:22

Myslím, že reportáž mluvila obecně o porušování zákonů držiteli ZP, nikoli o tr.č. se střelnými zbraněmi. Tedy použití zbraně v NO/KN v tomto přípiš velký podílový význam mít nebude.. Spíše mizivý. Ale i tak konečně to někdo řekl, ve smyslu "Ozrojená společnost je slušná společnost."

Mobster

Příspěvek#114 » ned 15. zář 2013, 15:46

Normálně bych až do vyřešení každého konkrétního případu uvalil kompletní informační emabrgo. Každýho novináře, kterej by něco vyšťoural a měl při tom nutkavou potřebu to zveřejnit, bych nechal viset několik dní hlavou dolů (taky mám svoje nutkavé potřeby :twisted:).

Voyager1

Příspěvek#115 » ned 15. zář 2013, 16:57

Proto si já stojím za názorem, že novináři (většina) jsou pakáž, která honbou za co největší sledovanost/prodeje z vás udělá vrahy, teroristy, kriminálníky, aniž by znali sebemenší, relevantní fakta...a tím vás odepíší, neboť dnes Nově a Blesku věří půl repubilky. Co je přeci v televizi, je pravda, ne? :evil:

jinda voyer

Příspěvek#116 » ned 15. zář 2013, 17:06

Voyager1 píše:novináři (většina) jsou pakáž, která honbou za co největší sledovanost/prodeje z vás udělá vrahy, teroristy, kriminálníky, aniž by znali sebemenší, relevantní fakta...

Toto je dle mého názoru klíčové a bohužel obecně platné. Kombinace neznalosti, amatérismu a snahy apelovat na "první signální" u lůzy je v kombinaci s honbou za co největší prodejností a sledovaností naprosto zhoubná :x A z vlastní nedobré zkušenosti vím, že to samozřejmě neplatí pouze pokud jde o střelce a legálně držené zbraně :evil:

Mobster

Příspěvek#117 » ned 15. zář 2013, 17:14

Doba, kdy i novináři měli nějakou profesní čest a kdy to byli opravdu profesionálové, už je bohužel pryč. Ty dnešní presstitutky se už neštítí ničeho. Hlavně když to sype, hlavně když se prodávají noviny, poslouchá rádio a čumí na Novu.

Voyager1

Příspěvek#118 » ned 15. zář 2013, 17:25

Mobster: 100% souhlas.
Zrovna minulý týden jsem si "povzdechl", jak dnes muže kdejaký vocas dělat z fleku novináře v televizi (ano, mluvím o Nově), bývalý učitel ze základky, bývalá playmate a kdo ví ještě...Denně čtu, nebo slyším nějaký blud, nesmysl, kterého se ale půl republiky chytí jak h.ovno košile a nedej bože, když je to událost se zbraní. Tohle je a bude "never ending story", takže za už se nebudu tady na tohle téma rozčilovat :D

Mobster

Příspěvek#119 » ned 15. zář 2013, 17:33

Nejvíc mě vždycky pobaví, jak všichni všechno hážou na PC hry. Hraješ akční hry, jsi zabiják a psychouš. Škoda, že jsem dřív nepařil víc NHL. Mohl jsem se dneska slušně živit hokejem. Škoda. :lol:

Voyager1

Příspěvek#120 » ned 15. zář 2013, 17:44

A zapoměl jsi na americké akční filmy ala Rambo apod...Když by mělo všechno, co říkali na Nově být pravda, vzhledem k mému mládí s Counter Strike, bych už teď musel být někde s turbanem na hlavě a kalašnikovem v ruce...

Zpět na