Inspektoráty pro zbraně

Voyager1

Příspěvek#226 » pon 23. zář 2013, 15:40

Takže právě jsem mluvil s paní z ulice Sdružení: ZP + nákupka jsou již připraveny, podával jsem 9.9. a ještě 11.9. dodával před tím špatné posouzení od lékáře.
Proto jsem psal výše-ZAVOLAT SI! ;)

Mobster

Příspěvek#227 » pon 23. zář 2013, 19:20

Tak tos měl kliku. Já jsem dostal ZP i s nákupkou až dneska, po 4 týdnech.

HonzaLBC

Příspěvek#228 » pon 23. zář 2013, 23:56

Když se tu tak řeší různě fungující inspektoráty, víte o tom, že v rámci příslušného kraje podle bydliště je úplně jedno na které oddělení zbraní vlezete? Protože v rámci příslušného kraje jsou všechny oddělení zbraní "příslušný útvar policie" a musí vás tam obsloužit :-)

jinda voyer

Příspěvek#229 » úte 24. zář 2013, 08:22

No nevím nevím...Praha to má třeba poměrně jasně rozdělené...třeba Praha 4 a 10 je Soukalova...Praha 7 někde v Holešovicích...Praha 5 v Nádražní...Praha 3 tuším někde na Žižkově...a dál nevím, protože se mně to netýká :mrgreen:

HonzaLBC

Příspěvek#230 » úte 24. zář 2013, 09:27

Že oni to mají nějak rozdělené nemusí občana vůbec zajímat, podle zákona se bere krajská příslušnost. Vyzkoušené s bydlištěm v jednom městě a obsloužení v jiném městě ve stejném kraji. Zkuste si třeba v té Praze skočit na jiné oddělení třeba pro nákupku, nenechte se slovně odmítnout tím, že tam nepatříte, ať vám žádost písemně zamítnou s odůvodněním, že tam příslušně nepatříte. Zjistíte, že to najednou jde :-)

Voyager1

Příspěvek#231 » úte 24. zář 2013, 10:04

Já se tedy přikláním k názoru Jendy, podle mě je to celkem jasně daný.
Ano krajské ředitelství je jen jedno, ale ona územní pracoviště pro dané části Prahy jsou jasná. Trvalé bydliště mám na P9, nepůjdu zbytečně prudit a dělat machra na P3...zbytečný.

jinda voyer

Příspěvek#232 » úte 24. zář 2013, 10:09

Voyager1 píše:Trvalé bydliště mám na P9, nepůjdu zbytečně prudit a dělat machra na P3...zbytečný.

Přesně tak...dráždit švestky a ještě pokud jde o zbraně, do toho fakt nejdu... :x

Voyager1

Příspěvek#233 » úte 24. zář 2013, 10:23

Ono právě se to může minout účinkem to machrování a pruzení. Půjdu tam proto, že chci lejstro dřív než na mém "domovském" inspektorátu, nas.ru je tam a oni mi nákupku schválně dají až poslední den zákonné lhůty :lol:
Naposledy upravil(a) Voyager1 dne úte 24. zář 2013, 10:51, celkem upraveno 2 x.

jinda voyer

Příspěvek#234 » úte 24. zář 2013, 10:34

No to minimálně. A fakt nemám čas se s bengama dohadovat o zákonech, případně psát stížnosti na jejich postup k nadřízeným...a kdo si myslí, že si to vzájemně ty inspektoráty neřeknou, tak se plete - řeknou...a pak rádi poprudí toho prudiče...to si radši sjedu tam, kam patřím a počkám si až to udělají...není to přece životní nutnost 8-)

HonzaLBC

Příspěvek#235 » úte 24. zář 2013, 11:09

Tak třeba v tom vyzkoušeném případě to vyšlo tak, že na "domovském" oddělení nákupka tři týdny, na tom druhém oddělení v jiném městě nákupka na počkání a potom ještě ten den registrace a PZ taky na počkání. Ano, můžou dělat problémy, ale taky ani nemusí, záleží na lidech. A použít jiné oddělení se může hodit i z jiného důvodu, třeba bydlím v jednom městě, do druhého dojíždím za prací, abych stihnul své "domovské" oddělení, tak bych si musel brát volno, ale v tom druhém městě to stihnu cestou z práce, tak co je jednodušší si vybrat?

fixfokus

Příspěvek#236 » úte 24. zář 2013, 11:14

Tak ono asi nejvíc ze všeho bude záležet na tom, jak to člověk podá. Machýrky co se domáhají svých práv (i když zrovna jsou v právu) nemá rád asi nikdo. Naopak s lidským přístupem by mohl člověk získat mnohem víc, než jen nálepku profesionálního prudiče :-)

HonzaLBC

Příspěvek#237 » úte 24. zář 2013, 11:23

Tak samozřejmě tam nenaběhnout hned jako prudič, ale zkusit se normálně domluvit, šlo hlavně o to, upozornit, že existuje i možnost jít jinam, když člověk potřebuje.

Mobster

Příspěvek#238 » úte 24. zář 2013, 12:20

Nějak tomu nerozumím, ale myslel jsem, že pro každý kraj (nebo část Prahy) funguje pouze jeden útvar PČR agendy zbraní a bezpečnostního materiálu. Tzn., že např. celá jižní Morava musí jezdit na švestky do Brna (pokud si je nepěstujou u baráku :lol:).

EDIT: Aha, podíval jsem se na stránky policie. Opravdu jsem žil v domnění, že jenom Praha má 4 ouřadovny a zbytek krajů jen jednu.

jinda voyer

Příspěvek#239 » úte 24. zář 2013, 12:28

to mobster:
Aha...tak teďka jsem zmaten :lol: jak že to teda vlastně je?

Mobster

Příspěvek#240 » úte 24. zář 2013, 12:36

Ne, ne, opravdu je pro každý kraj víc oddělení. Jen se mi díky mé neznalosti podařilo do debaty vnést trochu zmatku. :) Omlouvám se.

Zpět na