Inspektoráty pro zbraně

Voyager1

Příspěvek#256 » čtv 26. zář 2013, 12:57

No nedá se jasně říct "ano trvá", protože co inspektorát, co paní, to jiná zkušenost...Ale co jsem tady četl, tak právě v Praze a na Sdružení zvlášt, moc aktivní nejsou...ale jedním "dechem" dodávám, že neznám jejich pracovní den, kompletní pracovní náplň atd, takže toho možná fakt mají hodně, nevím.

jinda voyer

Příspěvek#257 » čtv 26. zář 2013, 13:00

No z toho, co se člověk může dočíst po netu to není na Soukalově o moc lepší...a to mají otevřeno jen dva dny v týdnu :mrgreen:

Voyager1

Příspěvek#258 » čtv 26. zář 2013, 13:09

S tou otvíračkou je to težký, jak tu již bylo někde řečeno, oni se v ty zbývající dny nedloubou v nose (alespoň ne celou pracovní dobu), ale mají jiné povinnosti vyplývající z jejich pozice, které by dělat nemohly (ženy, holky), pokud by seděly na přepážce po-pá...

Mobster

Příspěvek#259 » čtv 26. zář 2013, 13:43

Včera jsem mluvil s jednou policistkou v Nádražní na Smíchově a řekla mi, že PZ snad dostanu do týdne. Kdyby to prý bylo na ní, tak by mi ho vydala hned, ale musí to prý podepsat někdo z důstojnictva. Problém je, že tam včera nikdo z nich nebyl. Jinak říkala, že se stejně běžně chodí střílet s nákupním povolením ještě před vydáním PZ, i když by se to správně nemělo.

jinda voyer

Příspěvek#260 » čtv 26. zář 2013, 14:15

Mobster píše:Jinak říkala, že se stejně běžně chodí střílet s nákupním povolením ještě před vydáním PZ, i když by se to správně nemělo.

Tak do toho bych fakt nešel...radši si ten týden dva počkám...s výjimkou KN či NO samozřejmě

Mobster

Příspěvek#261 » čtv 26. zář 2013, 14:22

Radši si taky počkám, i když už mám z toho nekonečného čekání slušnou neurózu. :lol: Mimochodem, jakpak bys ji chtěl použít k NO, když ji nesmíš nosit (tj. mít ji nabitou a připravenou k okamžitému použití)?

jinda voyer

Příspěvek#262 » čtv 26. zář 2013, 14:37

No jo vlastně, to máš pravdu...takže vlastně taky ne :lol:

Jinak mně napadá jiná věc...stejně, když nebudu mít PZ, tak bych se správně neměl ani dostat ke střelivu, ne? Protože pokud si to pamatuju dobře ze zkoušek, tak to se dá koupit pouze po předložení ZP a PZ, ne :?:

Mobster

Příspěvek#263 » čtv 26. zář 2013, 14:44

To ne, mně střelivo normálně prodali ke zbrani na skupinu B. Dokonce mi ho prodali i se slevou, protože jsem tam koupil zbraň.

vovec

Příspěvek#264 » čtv 26. zář 2013, 16:46

Pamatuješ si to asi špatně, pokud jsi např. majitelem ZP skupiny B, jsi oprávněn nakupovat střelivo JAKÉKOLI do zbraní B a C bez PZ. To co píšeš se týká pouze pokud máš např jen sk E, tam pak nakupuješ proti PZ.

Dle § 28 odst. 2, písm. c) ...
(2) Držitel zbrojního průkazu skupiny B nebo C je oprávněn
...
c) nabývat do vlastnictví, držet, popřípadě nosit střelivo nebo jednotlivé části nábojů do zbraní kategorie B nebo C; střelivo a jednotlivé části nábojů nesmí nosit viditelně. Přebíjet náboje nebo nabývat do vlastnictví jednotlivé díly nábojů smí jen osoba starší 18 let.

Dle § 28 odst. 4, písm. b) ...
(4) Držitel zbrojního průkazu skupiny E je oprávněn
...
b) nabývat do vlastnictví střelivo nebo jednotlivé díly nábojů pouze do zbraně, kterou je oprávněn držet, a to po předložení průkazu zbraně; toto střelivo je oprávněn také držet nebo nosit...

Kurt

Příspěvek#265 » čtv 26. zář 2013, 18:01

K tomu bych dodal:

§ 29
Povinnosti držitele zbrojního průkazu
(1) Držitel zbrojního průkazu skupiny A až E je povinen
...
i) mít u sebe zbrojní průkaz a průkaz zbraně, jestliže má u sebe zbraň kategorie A, B nebo C nebo střelivo do této zbraně,

Mobster

Příspěvek#266 » čtv 26. zář 2013, 18:18

A co máš u sebe než získáš PZ?

frantisekkozisek

Příspěvek#267 » čtv 26. zář 2013, 18:33

Pokud máš ZP i jiných skupin než jen E tak si můžeš zvesela kupovat střelivo dle libosti. Pokud máš jen E tak by ti střelivo prodat neměli bez PZ.

jinda voyer

Příspěvek#268 » čtv 26. zář 2013, 19:12

Díky za dovysvětlení, pánové :mrgreen:

Mobster

Příspěvek#269 » čtv 26. zář 2013, 19:22

frantisekkozisek píše:Pokud máš ZP i jiných skupin než jen E tak si můžeš zvesela kupovat střelivo dle libosti. Pokud máš jen E tak by ti střelivo prodat neměli bez PZ.

Jen to upřesním. Takhle nakupovat můžeš jen s B a C. S A můžeš nabývat do vlastnictví pouze střelivo kategorie B a C, a to do 3 kusů nábojů nebo nejmenší spotřebitelské balení. S D nemůžeš kupovat vůbec nic.

Bohuliby

Příspěvek#270 » čtv 26. zář 2013, 23:34

Zkušenost z Prahy je taková, že koupím vše na ZP sk.E + C a nikdo to neřeší. Nemělo by to tak být, ale většinou u sebe ten štos PZ nenosím.

Zpět na