Trezory, schránky, skříně a jiná zabezpečení zbraní.

jinda voyer

Příspěvek#541 » úte 22. říj 2013, 08:36

No jo, vidíš...je to tam :twisted: Díky za upozornění, měl jsem si líp všímat!

To mám teda brouka v hlavě...sakra...budu tam asi muset ještě jednou asi...a proměřit si, kolik je ten vnitřek na ty dlouhé bez té uzamykatelné skřínky nahoře.

No dlouhé v budoucnu plánuju nejspíš nějakou malorážku...a pak možná něco jako Scorpion EVO nebo něco na ten způsob...ale ten je krátkej, takže by to mělo bejt OK.

EDIT: Tak jsem procházel ty délky dlouhých a je to všechno do 110 cm...malorážky CZ tak 108 cm...jiné malorážky lehce přes 100 cm a kdybych někdy dostal chuť na brokovnici, tak pumpy jsou kolem metru

Bohuliby

Příspěvek#542 » úte 22. říj 2013, 09:56

U mého TSS 125 bez skříňky je vnitřní výška 121 cm. Skládám pušky normálně vedle sebe a do rohu krátké zbraně v krabičkách do štosu na sebe a že těch by se tam vešlo !

jinda voyer

Příspěvek#543 » úte 22. říj 2013, 10:01

A máš uspořádání jako je tady na té fotce (bez té horní schránky):

http://safetronics.cz/Trezory-na-zbrane ... 160-M%7CK3

Nebo jen prostě prázdnej prostor trezoru?

vovec

Příspěvek#544 » úte 22. říj 2013, 10:53

Jak píšeš Jindo, většina běžnejch dlouhejch je do těch 110cm v pohodě, ale třeba některý Mosiny mají i 131 cm ;-) nebo 123 cm. Karabinová verze ale jen 102 cm ... No a pozor někerý brokárny se k těm 130 taky blíží ... no a takovou Steyr HS .50 bys tam taky nenapasoval :-D ale ta by se složená nevešla ani do té Jinovy myslím ;-)

Bohuliby

Příspěvek#545 » úte 22. říj 2013, 11:12

Já jsem objednal, aby vše vyšlo levněji, úplně prázdnou skříň. Oni mně nakonec neudělali žádnou slevu, ale dodali to jak jsem chtěl.
Jsem myslivec a tak se mně tam všechny lovecké vejdou a dlouhé brokovnice by šly rorpůlit, ne ? Alespoň ty klasické určitě. Já mám nejdelší brokovnici cca 117 cm.
Tak Mosina nemám ani nebudu mít, ale jestli má 131cm, tak by to tam šlo možná dát našikmo. Každý si ale musí říct, co tam bude chtít dávat.
Mám zato, že do TSS160 s tou horní skříňkou bys tam Mosina možná taky nedostal. Ale to by chtělo poměřit u nich.
Já jsem se už taky trochu začínal bát té váhy, TSS 160 má prázdná 235 kg + moje železa a jsem možná na třech metrácích ? Proto jsem to taky raději umístil do rohu místnosti

V Safetronicu pořád nechápali, proč chci pořád holou skříň TSS 125, je to ale logické, úspora peněz.

vovec

Příspěvek#546 » úte 22. říj 2013, 12:22

Pro podlahu jsou 3 metráky jako nic ... pokud nejsou opřené do jednoho bodu, ale i tak nic drastického. Lidi mívají i tunový akvárka ;-). To že nedali slevu bez polic je zvláštní, každá ta police musí stát tak 500,- ... no možná proto byla pak ta doprava v ceně ;-)

jinda voyer

Příspěvek#547 » úte 22. říj 2013, 12:31

No já si tedy naměřím, kolik je místa na výšku v tom TSS 125 s tou uzamykatelnou skřínkou. Když to bude pod metr, tak bych se na ni vykašlal, jako Bohuliby. Ale zkusil bych se s nimi dohodnout, aby mi tam udělali to rozdělení...na tři dlouhé a zbytek police.
Pokud to bude OK, tak bych tu zamykací skřínku rád...kdo se má furt pro ty patrony vohejbat :lol:

Je pravda, že lovecké brokovnice se dají rozložit, takže tím by se tam měla v klidu vejít i nějaká broková dvojka. Nějaký Mosiny, kulovnice či útočné pušky, to se mně netýká, takže pohoda 8-)

Ta váha mně trápila do doby, než jsem dostal zákaz dát trezor do patra. Teďka je v plánu v suterénu, v kumbálu a tam naopak, čím těžší, tím lepší :mrgreen:

Bohuliby

Příspěvek#548 » úte 22. říj 2013, 12:57

Taky jsem se divil, že nedali slevu. Tvrdili, že to tak mají naceněno, jak to je a potom po zdráhání, dodali jen prázdnou skříň ale bez slevy, že to prej nejde !
Jindo, když máš kumbál, nebyly by lepší trezorové dveře / např. Tuza / ?
Já bych po tom toužil, je to luxusnější a hlavně bez omezení počtu zbraní dle zákona ! Už vidím, ty krásné police a regálky na vše co slouží ke střílení, ale bohužel bydlím v paneláku a tak mně doma žádné stavební úpravy neprojdou. Ach jo ?

jinda voyer

Příspěvek#549 » úte 22. říj 2013, 19:29

Bohuliby píše:Taky jsem se divil, že nedali slevu. Tvrdili, že to tak mají naceněno, jak to je a potom po zdráhání, dodali jen prázdnou skříň ale bez slevy, že to prej nejde !
Jindo, když máš kumbál, nebyly by lepší trezorové dveře / např. Tuza /

Hmmm...tak to mají asi kšeftů dost, když nejsou zrovna vstřícní. Jsem celkem zvěvadej, co řeknu na ty moje extrabuřty :mrgreen:

Jojo, trezorová místnost, to by bylo něco, ale je to v současné době nerealizovatelné. Jednak proto, že ten kumbál je příliš velký na to, aby byl jen pro mně a byly tam jen zbraně a protože v domě nebydlím sám, využívají jej také ostatní (samozřejmě převážně na krámy a bordel všeho druhu). Druhak proto, že by náklady byly jistě o dost vyšší než na trezor. Nebyly by to totiž jen dveře, ale musely by se nějakým způsobem zpevnit či vyztužit dvě zdi, které jsou jen z jedné řady pálených cihel a prorazíš je lehkým kladivem (jsou to jen vnitřní tenké zdi, nic nosného, jen takové příčky). Jedna má tak 2,5 m na 6m a druhá tak 2,5 m na 1,5m...a to by jistě stálo pěknej ranec :roll:
A třeťak proto, že vlastně ani pořádně nevím, zda se do střílení zažeru tak, abych měl tolik zbraní, že nebude stačit trezor pro dvacet kousků ;)
Takže když to celé shrnu, myslím, že mi (zatím) bude bohatě stačit ten TSS 125. btw...jakej tip zámku v něm máš?

Bohuliby

Příspěvek#550 » úte 22. říj 2013, 22:47

Mám klasický klíč, motýlkový, je to zámek Mauer. Pochopitelně může být i v kombinaci s elektronickým zámkem, nebo jen ten elektronický. Myslím že to postačuje, pokud by na to vlítli s rozbrusem, tak je to asi jedno.

ZdenekK

Příspěvek#551 » stř 23. říj 2013, 07:55

Obecně vzato, překonat mechanický zámek je daleko těžší než překonat elektronický. U některých stačí skutečně málo.
Naposledy upravil(a) ZdenekK dne stř 23. říj 2013, 07:56, celkem upraveno 1 x.

jinda voyer

Příspěvek#552 » stř 23. říj 2013, 07:56

No já se na to ptal, jak je to s tou kombinací elektronického a klíče. Bylo mi řečeno, že ten klíč je pojistka pro případ, kdy zapomeneš kód, nebo dojdou baterky. Takže to není tak, že by člověk na odemčení potřeboval kód a klíč najednou, ale stačí vždy jedno.

Jasná věc, když to někdo bude chtít otevřít/odnést, tak se mu to povede. Já chci ten elektronickej zámek hlavně z důvodu pohodlnosti a většího zabezpečení před rodinou (aniž bych se jich chtěl dotknout) a běžnými zlodějíčky. Protože se znám a vím, že když bych měl zámek na klíč, tak bych ho buďto někam zasel...a nedostal se do trezoru vůbec...no a nebo bych ho zase někde nechal válet a pak by se do něj mohl dostat kdokoliv, kdo by ten klíč dostal do pracek. A abych ho nosil třeba na krku pořád, tak takovej fanatik nejsem. Takže jako nejvíce blbuvzdorná a lenochovzdorná varianta se mi jeví právě ten elektronický zámek v kombinaci s klíčem pro případ nějakého problému s technikou. A ten klíč by se umístil někam úplně jinam, třeba do stolu v práci, nebo k nějakému rodinnému příšlušníkovi, co bydlí úplně někde jinde. Prostě aby nebyl ten klíč v dosahu trezoru.

jinda voyer

Příspěvek#553 » stř 23. říj 2013, 07:57

ZdenekK píše:Obecně vzato, překonat mechanický zámek je daleko těžší než překonat elektronický. U některých stačí skutečně málo.

Tak to mně zajímá...ovládají přece úplně stejný způsob zamykání dveří těmi vysouvacími tyčemi... :roll:
Ještě jsem přemýšlel o tom otočném kolečku, ale to mi přijde snad úplně nejzdlouhavější...

ZdenekK

Příspěvek#554 » stř 23. říj 2013, 08:04

Ve škole nám kantor vyprávěl, jak při cvičeních (bezpečnostní průmysl) studentka dělala s elektronickým zámkem a vedle student dělal něco s... no, s čím to bylo... nějaký generátor, detaily si nevybavím. A ten generátor (či co to bylo) omylem vyřadil zámek z provozu, prostě ho odemknul. Následně to s úspěchem zopakovali u několika dalších elektronických zámků.
Nechci tvrdit, že všechno jde tak jednoduše, ale elektronika je opravdu to poslední, čemu bych v této oblasti věřil.

ilicz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#555 » stř 23. říj 2013, 08:19

Ony ty elektronický zámky v drtivé většině neotáčejí závorami dveří, ale "odemknou" západku, abys mohl otočit ručním ovládáním závor.

Zpět na