Walther PPX

Glock a spol.
Infidel

Příspěvek#31 » stř 30. říj 2013, 20:57

neprovokujte me nebo svemu PPQ poridim mensiho brasku :lol:

Bohuliby

Příspěvek#32 » čtv 31. říj 2013, 00:26

Tak nevím, ale o menšího brášku se asi nejedná, je to pořádnej kus materiálu. Čím více se na to dívám, tak tím více se mně líbí.
Už se těším na střelbu, ale ještě dlouho budu čekat na PZ.

tomas fuk

Příspěvek#33 » čtv 31. říj 2013, 09:58

To cekani ti nezavidim. Nastesti u nas je to otazka 15-20 minut.

jzcz

Příspěvek#34 » čtv 31. říj 2013, 11:13

Tak toho Siga sp2022 jsem chtěl původně taky koupit, ALE! Nedá se to pořádně držet :mrgreen:
Jak už jsem psal, PPQ není vůbec špatný, ale vzhledem se mi PPX líbí prostě víc. Mimojiné má lepší spoušť, menší zpětný ráz a vyhazování zásobníku "normální" :D

Kdo hledá docela dobré pouzdro, tak tady (český výrobce - né airsoftchinashit):
http://www.tacticalpro.cz/cz/katalog/pistolova-pouzdra/

Bohužel se zatím nevyrábí pro PPQ, ALE! Komunikoval jsem to s výrobcem (Ondřej Kantor
manažer prodeje/sales manager) a od min. 10 objednávek je ochoten vyrobit tyto pouzdra i na PPQ! Má někdo zájem?

Bohuliby

Příspěvek#35 » čtv 31. říj 2013, 11:23

Ve střelecké revue 12/2013 proběhne test PPX, tak uvidíme, jak se jím to bude líbit, zejména určitě bude srovnání s PPQ. Jsem na to osobně hodně zvědavý.
Podařilo se mně v pražské prodejně ESP zakoupit montáž na taktickou svítilnu, která se pouze umístí na lištu Picatinny. Cena naprosto super - 133 Kč. Do objímky se dá vložit jakákoliv svítílna o průměru 25 mm.

Infidel

Příspěvek#36 » čtv 31. říj 2013, 18:47

na PPQ prodava pouzdro (kydex) brnensky COP. vice ve vlakne PPQ.

Mike88

Příspěvek#37 » pát 1. lis 2013, 19:09

Moje PPQčko má lehkou spoušť a určitě teda nikde nedrhne jak jsem tady četl. 8-) Takže to neberu jako nějakou nevýhodu oproti PPX, navíc je PPQ dražší oproti PPX, mělo by proto v PPQ být něco mín kvalitního? :?: :mrgreen:

Infidel

Příspěvek#38 » pát 1. lis 2013, 23:20

Ve Strelecke revue 11/2013 je vzadu upoutavka na clanek o PPX v pristim cisle a mluvi o nem jako o ekonomickem modelu PPQ. Takze je otazka co se kde ubralo aby byl model ekonomicky. Tedy by melo byt PPQ hodnotnejsi, ale samozrejme starsi, takze PPX muze mit neco vylepsene oproti PPQ.

Kazdopadne moje PPQ ma chod spouste moc pekny s kratkym resetem. Ale mensi odpor bych privital. Ve srovnani s Glockem 26, je chod spouste Glock jako kdyz o sebe drhnes dvema hrubymi plasty.

Mike88

Příspěvek#39 » sob 2. lis 2013, 10:10

O moc starší PPQ zase není ;) Podle mně je odpor spouště až dost nízký. 8-)

Infidel

Příspěvek#40 » sob 2. lis 2013, 10:32

Osobne jsem nemeril, ale podle jinych uzivatelu ma PPQ z vyroby spoust 5,6 lb coz je asi 2,5 kg (25 N). To neni zase nejak moc malo, spise takovy prumer bych rekl.
muj G26 ma ted 1,6-1,7 kg a je to moc lepsi nez standard u glocka. Na CZ75D mam zhruba to samy. Uvital bych na PPQ aspon 2 kg nebo kousek mene, aspon bych min strhaval :D
Ale je to samozrejme o zvyku a pocitu kazdeho soudruha :)

Mike88

Příspěvek#41 » sob 2. lis 2013, 21:51

Ve zbraních a nábojích jsem o PPQčku četl, že se podle německých tabulek odporem spouště řadí mezi zbraně pro speciální policejní jednotky. Běžné mají 3N a víc a PPQ s odporem 2,5N je tedy spešl bouchajda ;-)
V práci mám CZ82 a v porovnání s tím je to rozhodně příjemnější. :mrgreen: Jak je to s odporem nevím :)

Bohuliby

Příspěvek#42 » sob 2. lis 2013, 23:02

Praxe prověří, jak je to s PPX. Každopádně je jasné, že dnes je moda ekonomických modelů a to po celém světě. Od Walthera je to káždopádně snaha, dostat se především na ceny Glocka a to se zřejmě podařilo. Alespoň na první pohled se určitě nezdá, že by oproti PPQ byly použity zjevně levnější materíály. Nuže uvidíme.

Mike88

Příspěvek#43 » sob 2. lis 2013, 23:27

Cena PPQ bez slevy pro příslušníky je o něco vyšší než u Glocku, ale jen o ceně to není ;) :roll:

glock69

Příspěvek#44 » ned 3. lis 2013, 09:17

Mike88 píše:Běžné mají 3N a víc a PPQ s odporem 2,5N je tedy spešl bouchajda ;-)

Nevím jestli se nepletu, ale takový odpor spouště je sportovní special. Nebo je chyba v jednotkách nebo řádu hodnot.

Mike88

Příspěvek#45 » ned 3. lis 2013, 09:31

Přesně takle to bylo nápsáno ve Zbraních a nábojích. O sportovních zbraních tam nic nestálo. 8-)

Zpět na