Povrchová úprava střel - výroba doma
- ladaj
- petyrek
Příspěvek#47 » sob 11. led 2014, 11:24
Zdravim vsechny.Pred rokem po precteni tohoto vlakna jsem zacal zkouset nanaset praskovou barvu na strely.Zkousel jsem vse mozne vcetne namaceni a podobnych postupu a nasledne jsem zvolil jako nejefektivnejsi klasicke elektrostaticke nanaseni a pak do pece na cca 30 min dle velikosti strely. Prikladam vysledky me prace.
Nemáte oprávnění prohlížet přiložené soubory.
- peggy
- petyrek
Příspěvek#51 » sob 11. led 2014, 12:28
Funguje to naprosto k me spokojenost. Hlaven protahnu po strelbe jenom snurou a je to jak novy. Vlastne i kvuli tomu jsem se do toho pustil. Pokud jde o presnost taktez si nemohu stezovat. Prilozim foto terce z uplne prvnich zkousek (strelec moje vlastni zena a SIG220-six .45ACP) a foto strely vydolavane s valu jak vypada povrch(strileno .44 RM LEE 240-SWC Ruger Redhawk 9.5 palce). Foceno mobilem
- peggy
- RedCrown
- Bydliště: Liberecký kraj ___________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Příspěvek#53 » sob 11. led 2014, 20:10
ano, moc pěkné. Mě by určitě zajímalo, co je to za prášek. Používáš měkké olovo, nebo je to slitina? Na kolik kalibruješ střely?
Stále přemýšlím, co je složitější, jestli práškové lakování, nebo bubnové poměďování. Myslím, že pokud by ten galvanizační buben fungoval, tak je to asi jednodušší. Prášková barva zase bude asi levnější. Jediné co mi u plastu tak trochu stále vadí, že nevím co se tam odpařuje při výstřelu za srágory. Faktem asi je, že co škodlivin to prach a hlavně zápalka asi přebije.
Chce si to asi vyzkoušet. Každopádně jakékoli zkušenosti jsou cenné. dík
Stále přemýšlím, co je složitější, jestli práškové lakování, nebo bubnové poměďování. Myslím, že pokud by ten galvanizační buben fungoval, tak je to asi jednodušší. Prášková barva zase bude asi levnější. Jediné co mi u plastu tak trochu stále vadí, že nevím co se tam odpařuje při výstřelu za srágory. Faktem asi je, že co škodlivin to prach a hlavně zápalka asi přebije.
Chce si to asi vyzkoušet. Každopádně jakékoli zkušenosti jsou cenné. dík
- RedCrown
- Bydliště: Liberecký kraj ___________________ člen sdružení LEX | http://www.gunlex.cz
Příspěvek#54 » sob 11. led 2014, 20:21
ladaj píše:Co jsem zkoušel googlit nějaké obrázky galvanizačních zařízení, tak buben byl šestihran a vždy plastový.
Aleš: otázka je, zda bude pomědění rovnoměrné (na špici i na patě). FMJ je dole zarolované, tady by asi vznikal nepravidelně oškubaný okraj.
nemáš představu o tom, jak vypadala katoda? jestli to je rádoby plech připevněný na tom plastovém bubnu? taky otázkou zůstává, jestli se otáčí kontinuálně, nebo jen přerušovaně.
Pravda je, že pokud by to byl plech na bubnu, tak by asi nebyl problém po nějaké době anodu a katodu prohodit. Předpokládám, že by katoda mohla být z měděného plechu, co?
Ono by ta katoda asi nemusela být ani plech, možná by stačily dráty / tyče napříč bubnem po jeho vnitřním obvodu.
- staM
- ladaj
Příspěvek#56 » sob 11. led 2014, 22:14
Z popisů a obrázků to vypadá, že jde o kabel, jehož nerezová koncovka je v kontaktu s pokovovanými předměty. Vsunutý by měl být dutou osou bubnu. Něco je tady: http://www.jvs-sro.cz/cze/65-katody-do- ... ich-bubnu/
Na stránkách té firmy je vůbec hromada inspirace, hlavně "Malé pokovovací zařízení"...
Na stránkách té firmy je vůbec hromada inspirace, hlavně "Malé pokovovací zařízení"...
- petyrek
Příspěvek#57 » sob 11. led 2014, 22:42
Odpovim otazky. Olovo pouzivam co vyhrabu z valu takze smes odlevanych a plastovanych. Uplne nejmekci olovo to neni tvrdost po precisteni cca 12 HB ale vytvrdne to casem na 15 HB. Kalibraci provadim jako by slo o tandart olovo takze treba u .45/.452, u .358 Mag/358 a jenom pro .44 magnum mam .431 jelikoz mam winchester 94 .44 magnum s 10 drazkovym vyvrtem ale chodi tam i kalibrovane .430. Koupil jsem kokily od LEE pro .44 magnum ale krom jedne delaji je pro kalibr .429 a prave ve winchestru 94 mi to slo naplocho tak jsem kokily predelal.Pokud jde o kvalitu tak zmetkovost neni vubec zadna. To co jsem nafotil neni pro prezentaci, takove jsou vsechny. Kouzelne na tom je prave to ze je jedna jak druha a bez smradu z nejakych rozpoustedel a chemikalii a kdyz skoncim tak jenom zametu a pripravky, pistoli profouknu stlacenym vzduchem.
Terc co jsem prilozil je strilen na strelnici v Mikulove 25 m.
Terc co jsem prilozil je strilen na strelnici v Mikulove 25 m.
- RedCrown
- petyrek
Příspěvek#59 » ned 12. led 2014, 15:57
Pistoli mam podobnou teto viz foto. Co mam tak uz nevyrabi. Pouzivam ji i na jine veci nez strely. S praskem je troska problem jelikoz jsem pouzival epoxy-polyester 70:30 (vysledky dost dobre). Ted mam to stejne ale s lepsimi mechanickymi vlastnostmi. Dalo to celkem praci poshanet a zjistit co by vyhovolo.Zkousel jsem i teplotne odolne prasky na bazi epoxydu do 400 stupnu ale po mych zkouskach je porad epoxy-polyester lepsi a vlastne se to i samo maze. Ve statech to ve vetsine pripadu delaji jenom epoxydem.
- ludek26
Přejít na
- ZbraneKvalitneCZ
- Webstránky
- Webstránky LOS
- Provoz fóra ZK
- Komentáře
- Střelba
- Legislativa
- Zbrojní průkaz, zákony
- Zabezpečení zbraní/střeliva
- Sdružení LEX