Walther PPQ

Glock a spol.
vovec

Příspěvek#106 » čtv 24. říj 2013, 22:42

Hehe, tak našel bych pár i mezi bývalými spolužáky, ale tak nějak na ně nemám po ruce kontakty ;-) ale už sem našel chlapíka co mi skoro funglovku odprodá, takže vyřešeno ;-)

mischanek

Příspěvek#107 » ned 22. pro 2013, 17:05

hola - máte někdo další novinky či nové zkušenosti ohledně pouzder k PPQ..?

Řěšil jste někdo další zásobníky k PPQ? Příp. za kolik a kde? Originál či nějaké alternativy..?

dastin

Příspěvek#108 » ned 22. pro 2013, 19:45

Tady Ti udelaji naprosto vsechno, u mne si zmerili mou CZ-2075 Rami a za dva dny jsem mel tasku pro ni: http://www.kmsaddlery.eu/

A jeste jeden Citat:

Ani mezi svátky nebudeme otálet a proto jsme si pro Vás připravili akci na zbraně značky WALTHER.
Akce se koná od Pondělí 23.12.2013 do Úterý 31.12.2013
K zapůjčení ZDARMA je cca 10 zbraní.- možnost střelby i bez Zbrojního průkazu- pro děti možnost střelby na Projekční laserové střelniciAkce bude pokračovat po skončení inventůry, která bude trvat do cca 5.1.2014
Těšíme se na Vás i Vaše ratolesti!

Bohuliby

Příspěvek#109 » pon 23. pro 2013, 01:43

Nechápu příspěvek !

reddog

Příspěvek#110 » pon 23. pro 2013, 07:01

Taky se pridam k Bohuliby. KM vyrabeji (a velmi dobre veci), ale o tom ze maji strelnici vubec nevim ;-/

TT tomik

fixfokus

Příspěvek#111 » pon 23. pro 2013, 08:06

Tak jsem hledal, až jsem našel: https://www.facebook.com/events/692794667418905/?ref=22

Škoda, mám to trochu z ruky...

vkanak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#112 » ned 26. led 2014, 19:25

Nevíte jak je to se servisem u pistolí Walther?

Návštěvník

Příspěvek#113 » pon 23. čer 2014, 13:03

Musím se přiznat, že jsem přehodnotil názor na PPQ a beru zpět původní odsudek. Na letošní předváděčce se mi dostal do ruky zřejmě vystřílenější kus, tak jsem mu dal šanci a překvapivě se mi zalíbil. Protože jsem zrovna sháněl levnější plasťák na hustotaktické hrátky, v rámci prvotního impulzu jsem si PPQ z druhé ruky na zkoušku pořídil.

Pozitivně hodnotím:
- tolerance: hlaveň má v uzamčení naprosto minimální vůle
- dobře vymyšlená SAO spoušť (viz P99), z krabice a na cenovou kategorii ~15k super
- nábojnice způsobně háže bokem
- rovný jazýček spouště, velký lučík
- geometrie úchopu je přátelská velké ruce, spoušť je daleko od hřbetu
- spoušť neotlačuje prst a rám ruku (subjektivní, souvisí s předchozími)
- s ohledem na vysokou stavbu se snadno vrací do záměrné
- rybina není ostrá a nerozdírá ruku
- díky předchozím bodům je se správnou velikostí hřbetu zpětný ráz vzhledem ke hmotnosti ok
- páčkový vypouštěč zásobníku
- fosforeskující tečky na mířidlech jsou vtipný detail, bohužel rychle zhasnou

Negativa objektivní:
- vše drží pohromadě na rollpinech, tj. nedá se snadno dělat celá rozborka, fuj Walthře
- hřbety taky drží rollpin, takže jsem ho pro přehazování nechal venku - naštěstí jsou aretované
- v souvislosti se stupidní módou naznačeno tvarování pro prsty, ale naštěstí jen málo
- velký skok mezi hřbety M a L, chtěl bych jejich hybrid
- chybí indikace natažení z P99

Negativa subjektivní:
- nevyhovují mi hřbety, M je nahoře konvexní, nahoře mi dobře nevyplňuje ruku a zhoršuje zdvih po výstřelu, s L je zbraň placatá a už tak pěkně neukazuje a nenapichuje
- pažbička mohla být tlustší, s kulatějším průřezem
- nemám rád hledí se dvěma tečkami

Celkově tedy reparát s velmi dobrým výsledkem.

Btw. v některých obchodech teď mají slevu (výprodej M1?) 15k pro všechny.

Svoby23

Příspěvek#114 » pon 23. čer 2014, 14:13

Me ho prodal frajer za 20,5K a neupozornil me, ze ma prijit M2... Jsem pekne nakrklej.
Mam radsi ten lever system vypousteni, je to takova nemecka klasika, ale to ze pujde cena dolu me fakt zere!!! :twisted:

Mike88

Příspěvek#115 » stř 25. čer 2014, 21:03

Příslušníci bezpečnostních sborů měli cenu 13200,- :mrgreen: jen tak mimochodem ;)

Xerxes
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek#116 » pát 27. čer 2014, 09:05

No,hned jsem pátral v paměti,jestli nemám nějakýho kámoše policajta, kterej by mi ho koupil :-D

lubos.zama

Příspěvek#117 » čtv 31. črc 2014, 21:54

Minulej týden jsem vystřílel 50 x S&B 115gr FMJ a 50 x S&B 140gr Sub FMJ na vzdálenost 25m, terč 50/20. První věc, která mě překvapila je, že jsem do zásobníku nedostal 15ks, ale "jen" 14ks (pro mě nedůležité - na nošení je to furt až až). Je to málo na posouzení spolehlivosti, ale závada nebyla žádná. Se Subsonicama byla přesnost vyšší, což určitě není pro nikoho překvapivý výsledek. Brzy se chystám s kolegou vyzkoušet jak nový, tak přebíjený Limity a to obojí ve větším počtu (aspoň 150 od každého), tak pak dám vědět, jak to dopadlo.
Co se ergonomie týče (můj subjektivní pocit), jsem velmi spokojen. Zbraň mi padla krásně do ruky. Páka vypouštění zásobníku místo tlačítka mi naprosto vyhovuje (jsem z ní docela nadšený). Při přebíjení nebylo nutné přehmátnout ani vychylovat zbraň z terče, prostě jsem jen ukazovákem nebo prostředníkem brnknul do páky a zásobník vyskočil lehce ven. Nemám nijak velkou ruku (rukavice většinou kupuju vel. M), přesto jsem nejdřív vyzkoušel nejmenší hřbet. V této konfiguraci jsem měl tendence strhávat zbraň doleva dolů. Po výměně za střední velikost jsem se posunul ke středu (furt to ale nebyl žádný zázrak co do rozptylu, problém ale bude spíš mezi zbraní a podlahou). Velký hřbet jsem nezkoušel, asi zkusím příště.
Při míření mě překvapila mezera mezi muškou a hledím. Musím říct, že mě to trochu rozčiluje, ale snad si na to zvyknu. Za šera či tmy jsou mířidla krásně čitelné. Jak dlouho vydrží zářit jsem zatím nezkoušel.
Nakonec k pouzdru, které je tu častým tématem.
Mám vyzkoušené dvě, zatím. Na střelnici jsem používal OWB od Excubitor s náklonem 5 stupňů vpřed. Připadá mi, že zbraň svírá trochu víc než by mi vyhovovalo, ale to se u kydexu dá napravit i doma. Taky trošku ošoupává přední část lučíku a několik plošek na závěru.
Vzhledem k tomu, že nejsem nijak velké postavy (178cm a 80kg), byl obrys rukojeti zbraně na první pohled viditelný (oblečený do kraťas a volného trika). Asi bych ho zvolil spíš pod bundu nebo mikinu.
Další je vnitřní kydexové poudro od firmy Contact Concealment z USA (viz. http://www.contactconcealment.com/ap-holster.html) Rozhodl jsem se pro něj na základě tohohle videa(cca 11. minuta): https://www.youtube.com/watch?v=OY8JzpR3tDk. Výroba jim trvá 4-6 týdnů, doručení bylo tuším 3 dny od odeslání z USA + free shipping.Tohle mi vyhovuje daleko víc, zejména při nošení zbraně v pozici cca na 4-5 hodině (tedy na zádech). Zbraň v tomto pouzdře není v podstatě vůbec viditelná (samozřejmě dokud se nepředkloníte) a nepřekážela ani při jízdě v autě. Oblečení opět volnější triko a kraťasy. Poutko (spíš háček) drží pouzdro krásně na svém místě a přitom není problém ho snadno sundat.
Třetí od Dasty jsem zatím nezkusil.
Doufám, že jsem vás neunudil k smrti. Ptejte se na co chcete, já na co chci odpovím.

david33

Příspěvek#118 » pát 1. srp 2014, 06:52

lubos.zama: hezky napsany určítě napiš další zkušenosti jak z přebíjenýma nabiji atd.

Sly

Příspěvek#119 » pát 1. srp 2014, 13:15

PPQ M1 mám od tohoto ledna a už z něho letělo tak 5tisíce kousků. 90% byly přebíjenky Limit, Alsa a posledních 1,5tisíce z Armora. Všechno naprosto v cajku a žádný problém. Zkoušel jsem ji tak měsíc nečistit (1-1,5 tisíce) a vůbec žádný rozdíl .. zvracel jsem až při čištění :-).
Stříleníčko jedna báseň, sedne do ruky a nikde nic "divně" netlačí, žádné otlačeniny (G17-19 jsem měl i po jednom zásobníku) .. no holt nemakám rukama, ale jen konečky prstů no.

Jsem velice hubené postavy, tak jsem měl problém s pouzdrem.. dasta, originál vnější plast walther .. úplně špatně. Potom jsem objednal falco přímo na ppq http://www.falco.sk/cs/e-obchod/pouzdra ... 433-4.html a to již byla jiná káva. Nicméně jak jsem hubenej a zbraň těžší, tak furt to táhlo gatě dolů a trochu lítalo. Nakonec jsem skončil u hříšně drahého http://www.crossbreedholsters.com/SuperTuckDeluxe.aspx s tactival výkrojem. Kdybych znal výsledek, tak jsem do tohoto šel rovnou a ušetřil spoustu peněz. Uchycení na 2 místech krásně rozkládá tlak váhy, celý den to sedí na jednom místě, výkroj se přesně zařízne do boku a není nic vidět (ani obrys, ani boule) luxus.. po týdnu užívání jsem objednával i na další kousek.

Doukoupil jsem si tam DRM průžinu.. prvním střílení jsem poznal rozdíl menšího zpětného rázu a i celkově střelby byly přesnější (drill, terčovka nebaví). Další střelby jsem již nic nepoznal a nevím o tom. Pružinu jsem tam dal tu tvrdší a i přesto ty přebíjenky v pohodě vyhazuje a láduje.

Jedinou drobnost bych měl asi jen k tomu super ťuper vypouštění zásobníku na lučíku.. normálně to nevadí a dá se na to zvyknout, jen při drillu kdy rychle malý přehmat a vyhodit .. přeci jen je to kousek od lehké spouště a každý nemusí mít ten cit.. tímto ten úkon se mi zdá o malý kousek pomalejší, páč si dávám větší pozor. Pokud je to jako u M2, tak toto odpadá.

Mike88

Příspěvek#120 » pát 1. srp 2014, 18:03

Od ledna 5000 ran, to se docela činíš :mrgreen: Já PPQ vlastním od loňského května a zatím odhadem vystřílel něco přes 2000 ran. Začal jsem přebíjet takže se to teď asi trochu zvedne 8-)
S vypouštěním zásobníku nemám žádný problém ani při rychlém přebíjení. Pouzdro používám nějaké obyč od Dasty a jsem s ním celkem spokojen. Ze začátku jsem to řešil a zkoumal pořád co je lepší a nakonec jsem si na tohle zvyknul a zbytečné prachy za pouzdra dám raději do patron ;)

Zpět na